Deze mini bladerdeeg kerstboompjes zijn snel klaar en gemaakt met maar 3 ingrediënten. Gebruik een prikker met een gouden bolletje voor een extra leuke piek.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 18-12-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 29-11-2024
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Besmeer een grote plak bladerdeeg met een laag Boursin of andere kruidenroomkaas. Verdeel hier 6 plakken rauwe ham over. Snijd het bladerdeeg vervolgens in lange repen, niet te breed.
Vouw de repen bladerdeeg tot kerstbomen, net zoals een harmonica. Bak de bladerdeeg kerstbomen vervolgens mooi goudbruin in ongeveer 15 minuten. De exacte baktijd is afhankelijk van de oven en grootte van de kerstboompjes.
Serveer de bladerdeeg hapjes op een prikker, de gouden balletjes op de prikkers dienen als piek.
Tip: je kunt een halve sinaasappel of ander stuk fruit inpakken met aluminiumfolie om de prikkers te serveren zodat ze mooi rechtop blijven. Geniet ervan!
Wat voor soort ham kan ik gebruiken?
Je kunt verschillende soorten rauwe ham gebruiken, bijvoorbeeld serrano of prosciutto ham.
Hoe lang kan ik de mini bladerdeeg kerstboompjes bewaren?
In een afgesloten bakje buiten de koelkast kun je ze tot ongeveer 2 dagen lang bewaren. Aangezien er vlees in dit gerecht zit kun je ze niet al te lang bewaren. Het bladerdeeg zal wel zachter zijn dan wanneer ze net uit de oven komen.
Ik heb geen prikkers, wat nu?
Ook zonder prikkers kun je deze bladerdeeg kerstboompjes maken.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.