Mini bladerdeeg kerstboompjes
😍 45Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Mini bladerdeeg kerstboompjes

Deze mini bladerdeeg kerstboompjes zijn snel klaar en gemaakt met maar 3 ingrediënten. Gebruik een prikker met een gouden bolletje voor een extra leuke piek.

30 minuten
4 personen
Recept mini bladerdeeg kerstboompjes
Mini bladerdeeg kerstboompjes ingrediënten

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 18-12-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
0 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
30 minuten

Mini bladerdeeg kerstboompjes maken – 30 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Besmeer een grote plak bladerdeeg met een laag Boursin of andere kruidenroomkaas. Verdeel hier 6 plakken rauwe ham over. Snijd het bladerdeeg vervolgens in lange repen, niet te breed.

Mini bladerdeeg kerstboompjes voorbereiden
Mini bladerdeeg kerstboompjes voorbereiden
Mini bladerdeeg kerstboompjes opvouwen
Mini bladerdeeg kerstboompjes opvouwen
Opgevouwen mini bladerdeeg kerstboompjes
Opgevouwen mini bladerdeeg kerstboompjes

Vouw de repen bladerdeeg tot kerstbomen, net zoals een harmonica. Bak de bladerdeeg kerstbomen vervolgens mooi goudbruin in ongeveer 15 minuten. De exacte baktijd is afhankelijk van de oven en grootte van de kerstboompjes.

Mini bladerdeeg kerstboompjes
Mini bladerdeeg kerstboompjes

Serveer de bladerdeeg hapjes op een prikker, de gouden balletjes op de prikkers dienen als piek.

Tip: je kunt een halve sinaasappel of ander stuk fruit inpakken met aluminiumfolie om de prikkers te serveren zodat ze mooi rechtop blijven. Geniet ervan!

Tips!

Wat voor soort ham kan ik gebruiken?

Je kunt verschillende soorten rauwe ham gebruiken, bijvoorbeeld serrano of prosciutto ham.

Hoe lang kan ik de mini bladerdeeg kerstboompjes bewaren?

In een afgesloten bakje buiten de koelkast kun je ze tot ongeveer 2 dagen lang bewaren. Aangezien er vlees in dit gerecht zit kun je ze niet al te lang bewaren. Het bladerdeeg zal wel zachter zijn dan wanneer ze net uit de oven komen.

Ik heb geen prikkers, wat nu?

Ook zonder prikkers kun je deze bladerdeeg kerstboompjes maken.

Wat vind je van dit recept?

45 waarderingen
😍
45
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Mini bladerdeeg kerstboompjes"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.