Deze mini bladerdeeg kerstboompjes zijn snel klaar en gemaakt met maar 3 ingrediënten. Gebruik een prikker met een gouden bolletje voor een extra leuke piek.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/mini-bladerdeeg-kerstboompjes
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Besmeer een grote plak bladerdeeg met een laag Boursin of andere kruidenroomkaas. Verdeel hier 6 plakken rauwe ham over. Snijd het bladerdeeg vervolgens in lange repen, niet te breed.
Vouw de repen bladerdeeg tot kerstbomen, net zoals een harmonica. Bak de bladerdeeg kerstbomen vervolgens mooi goudbruin in ongeveer 15 minuten. De exacte baktijd is afhankelijk van de oven en grootte van de kerstboompjes.
Serveer de bladerdeeg hapjes op een prikker, de gouden balletjes op de prikkers dienen als piek.
Tip: je kunt een halve sinaasappel of ander stuk fruit inpakken met aluminiumfolie om de prikkers te serveren zodat ze mooi rechtop blijven. Geniet ervan!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.