Deze mini bladerdeeg kerstboompjes zijn snel klaar en gemaakt met maar 3 ingrediënten. Gebruik een prikker met een gouden bolletje voor een extra leuke piek.
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/mini-bladerdeeg-kerstboompjes
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Besmeer een grote plak bladerdeeg met een laag Boursin of andere kruidenroomkaas. Verdeel hier 6 plakken rauwe ham over. Snijd het bladerdeeg vervolgens in lange repen, niet te breed.
Vouw de repen bladerdeeg tot kerstbomen, net zoals een harmonica. Bak de bladerdeeg kerstbomen vervolgens mooi goudbruin in ongeveer 15 minuten. De exacte baktijd is afhankelijk van de oven en grootte van de kerstboompjes.
Serveer de bladerdeeg hapjes op een prikker, de gouden balletjes op de prikkers dienen als piek.
Tip: je kunt een halve sinaasappel of ander stuk fruit inpakken met aluminiumfolie om de prikkers te serveren zodat ze mooi rechtop blijven. Geniet ervan!
Wat voor soort ham kan ik gebruiken?
Je kunt verschillende soorten rauwe ham gebruiken, bijvoorbeeld serrano of prosciutto ham.
Hoe lang kan ik de mini bladerdeeg kerstboompjes bewaren?
In een afgesloten bakje buiten de koelkast kun je ze tot ongeveer 2 dagen lang bewaren. Aangezien er vlees in dit gerecht zit kun je ze niet al te lang bewaren. Het bladerdeeg zal wel zachter zijn dan wanneer ze net uit de oven komen.
Ik heb geen prikkers, wat nu?
Ook zonder prikkers kun je deze bladerdeeg kerstboompjes maken.
Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenMet warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!