Heb je ooit al eens zo'n super zachte en luchtige chocolademousse gegeten? Zo zacht en hemels! Met een volle chocoladesmaak en smelt op je tong.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 30-12-2014, dit recept is voor 8 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verhit 150 ml water in een pan op laag vuur. Voeg 75 gram suiker toe, roer zachtjes tot de suiker opgelost is. Laat het water niet koken, voeg dan 250 gram fijngesneden chocolade toe.
Meng glad met een garde. Haal de pan van het vuur af en laat tot kamertemperatuur afkoelen. Klop ondertussen de slagroom lobbig, ongeveer zo dik als yoghurt.
Meng de afgekoelde chocolade en de slagroom samen tot mooi egaal van kleur.
Klop de eiwitten stijf en voeg zodra deze stijve pieken heeft geleidelijk 70 gram suiker toe in ongeveer 1/3de per keer. Door de suiker niet in 1 keer toe te voegen voorkom je klontjes.
Meng (vouw) het eiwit voorzichtig door de chocolade heen met behulp van een siliconen spatel, zorg dat het mengsel zo luchtig mogelijk zal blijven. Voeg naar smaak een klein scheutje likeur toe, zoals witte rum of Grand Marnier.
Plaats de zachte chocolademousse in de koelkast voor tenminste anderhalf uur. Geniet van deze zachte Belgische chocolademousse!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.