Heb je ooit al eens zo'n super zachte chocolademousse gegeten? Zo zacht en hemels! Met een volle chocoladesmaak en smelt op je tong. Laat een reactie achter
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zachte-chocolademousse
Verhit 150 ml water in een pan op laag vuur. Voeg 75 gram suiker toe, roer zachtjes tot de suiker opgelost is. Laat het water niet koken, voeg dan 250 gram fijngesneden chocolade toe.
Meng glad met een garde. Haal de pan van het vuur af en laat tot kamertemperatuur afkoelen. Klop ondertussen de slagroom lobbig, ongeveer zo dik als yoghurt.
Meng de afgekoelde chocolade en de slagroom samen tot mooi egaal van kleur.
Klop de eiwitten stijf en voeg zodra deze stijve pieken heeft geleidelijk 70 gram suiker toe in ongeveer 1/3de per keer. Door de suiker niet in 1 keer toe te voegen voorkom je klontjes.
Meng (vouw) het suiker en eiwit mengsel zachtjes door de chocolade heen met behulp van een siliconen spatel. Voeg naar smaak een klein scheutje likeur toe, zoals witte rum of Grand Marnier.
Plaats de zachte chocolademousse in de koelkast voor tenminste anderhalf uur. Geniet van deze zachte Belgische chocolademousse!
Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!