Zachte chocolademousse
😍 34Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Zachte chocolademousse vegetarisch

Heb je ooit al eens zo'n super zachte en luchtige chocolademousse gegeten? Zo zacht en hemels! Met een volle chocoladesmaak en smelt op je tong.

25 minuten
8 personen
Zachte chocolademousse ingrediënten
Recept zachte chocolademousse

Ingrediënten

8 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 30-12-2014, dit recept is voor 8 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 17-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
25 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Verhit 150 ml water in een pan op laag vuur. Voeg 75 gram suiker toe, roer zachtjes tot de suiker opgelost is. Laat het water niet koken, voeg dan 250 gram fijngesneden chocolade toe.

Meng glad met een garde. Haal de pan van het vuur af en laat tot kamertemperatuur afkoelen. Klop ondertussen de slagroom lobbig, ongeveer zo dik als yoghurt.

Meng de afgekoelde chocolade en de slagroom samen tot mooi egaal van kleur.

Zachte chocolademousse
Zachte chocolademousse

De zachte chocolademousse afmaken – 10 minuten

Klop de eiwitten stijf en voeg zodra deze stijve pieken heeft geleidelijk 70 gram suiker toe in ongeveer 1/3de per keer. Door de suiker niet in 1 keer toe te voegen voorkom je klontjes.

Meng (vouw) het eiwit voorzichtig door de chocolade heen met behulp van een siliconen spatel, zorg dat het mengsel zo luchtig mogelijk zal blijven. Voeg naar smaak een klein scheutje likeur toe, zoals witte rum of Grand Marnier. 

Plaats de zachte chocolademousse in de koelkast voor tenminste anderhalf uur. Geniet van deze zachte Belgische chocolademousse!

Wat vind je van dit recept?

34 waarderingen
😍
34
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
346.62 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
34.22 g
34.13 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
21.59 g
12.56 g
Eiwitten
3.67 g
Vezels
0.34 g
Natrium
38.44 mg
Mineralen
Ijzer
1.04 mg
Calcium
45.13 mg
Magnesium
35.99 mg
Kalium
35.99 mg
Fosfor
112 mg
Koper
0.05 mg
Zink
0.69 mg
Jodium
0 µg
Selenium
2.5 µg
Vitamines
Vitamine C
0.35 mg
Vitamine D
0.28 mg
Vitamine A
0.11 mg
Vitamine B1
0.02 mg
Vitamine B2
0.11 mg
Vitamine B6
0.03 mg
Vitamine B12
0.08 µg
Foliumzuur
3.75 µg
Vitamine E
0 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Zachte chocolademousse"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.