Lekkere tulband cake met appel en kaneel die totaal niet droog is! Maak indruk op familie en vrienden, klaar in 1 uur en 15 minuten. Recept voor 8 personen.
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/tulband-cake-met-appel-en-kaneel
Verhit de oven voor tot een temperatuur van 175 graden Celsius. Meng bloem, kaneelpoeder, bakpoeder, zout en baksoda samen in de middelgrote kom. Plaats de kleine sauspan op laag vuur en smelt daarin de boter. Zet het pannetje van het vuur af zodra de boter gesmolten is. Wacht nu een aantal minuten zodat de gesmolten boter niet zo heet meer is, anders zal deze de eieren gaan garen en dan krijg je klontjes.
Combineer nu de gesmolten boter, basterdsuiker en 4 eieren in de keukenmixer. Je kunt ook een grote kom en garde gebruiken mocht je geen elektrische mixer hebben. Meng tot alles mooi glad is, meng daarna de droge ingrediënten erdoor.
Gebruik een siliconen spatel om de in blokjes gesneden appels door het beslag te mengen. Je appel-kaneel beslag is nu klaar! Spatel het beslag in de tulbandvorm en laat de tulband een aantal keren van een kleine hoogte op je keukenblad vallen om de meeste luchtbellen eruit te halen.
Tulband cake met appel en kaneel
Haal de tulbandcake uit de oven en plaats deze op een afkoelrek voor tenminste 15 minuten tijd voordat je deze serveert.
Geniet ervan!
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.