Ohmydish.nl
Ohmydish.nl


Tulband cake met appel en kaneel

Lekkere tulband cake met appel en kaneel die totaal niet droog is! Maak indruk op familie en vrienden, klaar in 1 uur en 15 minuten. Recept voor 8 personen.

Tulband cake met appel en kaneel
1 uur 15 minuten 8 personen Taart en cake
Tulband cake met appel en kaneel

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 310 gram bloem
  • 1 theelepel zout
  • 1 eetlepel kaneelpoeder
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1/2e theelepel baksoda
  • 225 gram ongezouten boter op kamertemperatuur
  • 330 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 4 Granny Smith appels (6 op de foto, uiteindelijk waren 4 appels voldoende)
  • 4 eieren
  • 130 gram poedersuiker
  • 2 eetlepels water
Tulband cake met appel en kaneel
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 25 cm tulbandvorm
  • Koksmes en snijplank
  • Kleine sauspan
  • Meetbeker
  • Oven
  • Middelgrote kom
  • Elektrische mixer of een garde + grote kom
  • Siliconen spatel
  • Tester, zoals een lange houten spies / prikker
  • Koelrek

Recept printen Bekijk reacties (2) Opslaan in collectie

Bereiden

1 uur 15 minuten 8 personen Taart en cake

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/tulband-cake-met-appel-en-kaneel


Voorbereiding -- 15 minuten

Vet de tulbandvorm in met boter. Schil de 4 Granny Smith appels, en snijd het klokhuis eruit. Snijd dan de appels in kleine blokjes met behulp van je koksmes en snijplank. Zet aan de kant, doe wat citroensap over de appels om te voorkomen dat deze gaan verkleuren.

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 175 graden Celsius. Meng bloem, kaneelpoeder, bakpoeder, zout en baksoda samen in de middelgrote kom. Plaats de kleine sauspan op laag vuur en smelt daarin de boter. Zet het pannetje van het vuur af zodra de boter gesmolten is. Wacht nu een aantal minuten zodat de gesmolten boter niet zo heet meer is, anders zal deze de eieren gaan garen en dan krijg je klontjes.

Combineer nu de gesmolten boter, basterdsuiker en 4 eieren in de keukenmixer. Je kunt ook een grote kom en garde gebruiken mocht je geen elektrische mixer hebben. Meng tot alles mooi glad is, meng daarna de droge ingrediënten erdoor.

Gebruik een siliconen spatel om de in blokjes gesneden appels door het beslag te mengen. Je appel-kaneel beslag is nu klaar! Spatel het beslag in de tulbandvorm en laat de tulband een aantal keren van een kleine hoogte op je keukenblad vallen om de meeste luchtbellen eruit te halen.

Tulband cake met appel en kaneel Tulband cake met appel en kaneel

De tulband cake met appel en kaneel bakken -- 50 tot 60 minuten

Bak de tulband cake op 175 graden celsius in 50 tot 60 minuten gaar. Steek er een tester in, zoals een houten spies, om te zien of de cake gaar is. Blijft er vrijwel niets meer aan de houten spies hangen? Dan is de cake gaar.

Haal de tulbandcake uit de oven en plaats deze op een afkoelrek voor tenminste 15 minuten tijd voordat je deze serveert.

Glazuur maken -- 5 minuten

Maak de glazuur voor deze heerlijke tulband cake met appel en kaneel door poedersuiker en 1 of 2 eetlepels water samen te mengen, tot een gietbaar mengsel. Je kunt meer water en/of poedersuiker toevoegen om tot een gewenste dikte te komen.

Geniet ervan!



Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!



Sinterklaas recepten

Wil je iets lekkers gaan maken voor Sinterklaas? Hier vind je lekkere recepten voor een leuke en gezellige Sinterklaas viering. Maak bijvoorbeeld je eigen pepernoten, kruidnoten, taaitaai of een heerlijke cheesecake. Met deze lekkere recepten gaat het zeker weten een gezellig en heerlijk avondje worden!