Lekkere tulband cake met appel en kaneel die totaal niet droog is! Maak indruk op familie en vrienden, klaar in 1 uur en 15 minuten. Recept voor 8 personen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 13-11-2015, dit recept is voor 8 personen en duurt 1 uur 15 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Vet de tulbandvorm in met boter. Schil de 4 Granny Smith appels, en snijd het klokhuis eruit. Snijd dan de appels in kleine blokjes met behulp van je koksmes en snijplank.
Zet aan de kant, doe wat citroensap over de appels om te voorkomen dat deze gaan verkleuren. Verhit de oven voor tot een temperatuur van 175 graden Celsius.
Meng bloem, kaneelpoeder, bakpoeder, zout en baksoda samen in de middelgrote kom. Plaats de kleine sauspan op laag vuur en smelt daarin de boter. Zet het pannetje van het vuur af zodra de boter gesmolten is.
Wacht nu een aantal minuten zodat de gesmolten boter niet zo heet meer is, anders zal deze de eieren gaan garen en dan krijg je klontjes.
Combineer nu de gesmolten boter, basterdsuiker en 4 eieren in de keukenmixer. Je kunt ook een grote kom en garde gebruiken mocht je geen elektrische mixer hebben.
Meng tot alles mooi glad is, meng daarna de droge ingrediënten erdoor. Gebruik een siliconen spatel om de in blokjes gesneden appels door het beslag te mengen.
e appel-kaneel beslag is nu klaar! Spatel het beslag in de tulbandvorm en laat de tulband een aantal keren van een kleine hoogte op je keukenblad vallen om de meeste luchtbellen eruit te halen.
Bak de tulband cake op 175 graden celsius in 50 tot 60 minuten gaar. Steek er een tester in, zoals een houten spies, om te zien of de cake gaar is.
Blijft er vrijwel niets meer aan de houten spies hangen? Dan is de cake gaar. Haal de tulbandcake uit de oven en plaats deze op een afkoelrek voor tenminste 15 minuten tijd voordat je deze serveert.
Maak de glazuur voor deze heerlijke tulband cake met appel en kaneel door poedersuiker en 1 of 2 eetlepels water samen te mengen, tot een gietbaar mengsel.
Je kunt meer water en/of poedersuiker toevoegen om tot een gewenste dikte te komen. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.