Varkensrollade uit de oven

(27)

Een heerlijke malse varkensrollade uit de oven is niet moeilijk om te maken. Een heerlijk gebraden stuk vlees met verse kruiden.

Kooktijd 1 uur 10 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten Calorieën 384 calorieën p.p.
Varkensrollade uit de oven

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 varkensrollade (ongeveer 500 gram)
  • paar takjes verse rozemarijn
  • paar takjes verse tijm
  • peper en zout naar smaak
  • flinke klont roomboter
Varkensrollade uit de oven Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • middelgrote bakpan
  • vleestang
  • oven
  • kleine ovenschaal
  • optioneel: vleesthermometer

Bereiding


Kooktijd 1 uur 10 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten Calorieën 384 calorieën p.p.

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/varkensrollade-uit-de-oven


Voorbereiding – 10 minuten

Haal de varkensrollade vooraf uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen. Bestrooi de rollade ruim met peper en zout.

Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.

Verhit een flinke klont boter in een middelgrote bakpan. Bak de rollade rondom mooi bruin en verplaats deze dan naar een kleine ovenschaal.

Varkensrollade uit de oven
Varkensrollade uit de oven

Varkensrollade uit de oven afmaken – 1 uur

Plaats de takjes rozemarijn en tijm bovenop de rollade en schenk de boter uit de pan over de rollade.

Varkensrollade in ovenschaal
Varkensrollade in ovenschaal

Bak de varkensrollade in de oven mooi rosé in ongeveer een uur. Verwijder de touwtjes van de rollade en snijd deze in plakjes. 

Serveer bijvoorbeeld met jachtsaus, spruitjes en aardappelpuree. Eet smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?

27 stemmen

Varkensrollade uit de oven: Veel gestelde vragen

Welke temperatuur rollade in de oven?

De rollade krijgt de mooiste garing bij een iets lagere temperatuur, namelijk 160 graden Celsius.

Hoe kun je zien of een rollade gaar is?

Gaar vlees voelt stugger aan, rauw vlees is namelijk nog zacht en verend. Het beste kun je een vleesthermometer gebruiken, de kerntemperatuur behoort minimaal 65 graden Celsius te zijn. 

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.