Varkensrollade uit de oven

(53)

Een heerlijke malse varkensrollade uit de oven is niet moeilijk om te maken. Een heerlijk gebraden stuk vlees met verse kruiden.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 05-12-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 25-08-2023

Kooktijd 1 uur 10 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten Calorieën 384 calorieën p.p.
Varkensrollade uit de oven

Ingrediënten


  • 1 varkensrollade (ongeveer 500 gram)
  • paar takjes verse rozemarijn
  • paar takjes verse tijm
  • peper en zout naar smaak
  • flinke klont roomboter

Kookgerei nodig


  • middelgrote bakpan
  • vleestang
  • oven
  • kleine ovenschaal
  • optioneel: vleesthermometer

Varkensrollade uit de oven Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 1 uur 10 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten Calorieën 384 calorieën p.p.

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/varkensrollade-uit-de-oven


Voorbereiding – 10 minuten

Haal de varkensrollade vooraf uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen. Bestrooi de rollade ruim met peper en zout.

Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.

Verhit een flinke klont boter in een middelgrote bakpan. Bak de rollade rondom mooi bruin en verplaats deze dan naar een kleine ovenschaal.

Varkensrollade uit de oven
Varkensrollade uit de oven

Varkensrollade uit de oven afmaken – 1 uur

Plaats de takjes rozemarijn en tijm bovenop de rollade en schenk de boter uit de pan over de rollade.

Varkensrollade in ovenschaal
Varkensrollade in ovenschaal

Bak de varkensrollade in de oven mooi rosé in ongeveer een uur. Verwijder de touwtjes van de rollade en snijd deze in plakjes. 

Serveer bijvoorbeeld met jachtsaus, spruitjes en aardappelpuree. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 05-12-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 25-08-2023


Waardeer dit recept!
53 stemmen

Varkensrollade uit de oven: Veel gestelde vragen

Welke temperatuur rollade in de oven?

De rollade krijgt de mooiste garing bij een iets lagere temperatuur, namelijk 160 graden Celsius.

Hoe kun je zien of een rollade gaar is?

Gaar vlees voelt stugger aan, rauw vlees is namelijk nog zacht en verend. Het beste kun je een vleesthermometer gebruiken, de kerntemperatuur behoort minimaal 65 graden Celsius te zijn. 

0 reacties op Varkensrollade uit de oven

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.