Een heerlijke malse varkensrollade uit de oven is niet moeilijk om te maken. Een heerlijk gebraden stuk vlees met verse kruiden.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 05-12-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Haal de varkensrollade vooraf uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen. Bestrooi de rollade ruim met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
Verhit een flinke klont boter in een middelgrote bakpan. Bak de rollade rondom mooi bruin en verplaats deze dan naar een kleine ovenschaal.
Plaats de takjes rozemarijn en tijm bovenop de rollade en schenk de boter uit de pan over de rollade.
Bak de varkensrollade in de oven mooi rosé in ongeveer een uur. Verwijder de touwtjes van de rollade en snijd deze in plakjes.
Serveer bijvoorbeeld met jachtsaus, spruitjes en aardappelpuree. Eet smakelijk!
Welke temperatuur rollade in de oven?
De rollade krijgt de mooiste garing bij een iets lagere temperatuur, namelijk 160 graden Celsius.
Hoe kun je zien of een rollade gaar is?
Gaar vlees voelt stugger aan, rauw vlees is namelijk nog zacht en verend. Het beste kun je een vleesthermometer gebruiken, de kerntemperatuur behoort minimaal 65 graden Celsius te zijn.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.