Een champagne risotto met coquilles is heerlijk voor de feestdagen, maar kan eigenlijk het hele jaar door. De zoetige coquilles passen perfect bij de romige risotto met erwtjes.
Een romige risotto met erwtjes, champagne en Parmezaanse kaas die wordt geserveerd met perfect gebakken coquilles in een heerlijke champagne saus.
De zoetige coquilles passen perfect bij de romige risotto die vol van smaak is. Een simpele saus gemaakt van sjalot, champagne en boter maakt dit gerecht extra feestelijk en smaakvol.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 10-12-2024, dit recept is voor 2 personen en duurt 50 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 15-12-2024
Pel de sjalotten en knoflookteen en snijd deze zo fijn mogelijk. Houd 1 fijngesneden sjalot apart voor de saus.
Maak de coquilles schoon, dit wil zeggen als er een wit stukje aan zit kun je deze het beste verwijderen. Dit is namelijk een stukje van de sluitspier en is vrij taai.
Dep de coquilles vervolgens goed droog met keukenpapier. Hak de peterselie fijn en zet opzij.
Verhit een scheut olijfolie in een diepe bakpan en fruit hierin de sjalot en knoflook.
Voeg de risotto rijst toe zodra de sjalot glazig is geworden en bak de rijst nog ongeveer 5 minuten mee op middellaag vuur.
Blus af met 200 ml champagne en voeg de groentebouillon pas toe zodra de champagne volledig is opgenomen door de rijst.
Voeg steeds opnieuw een soeplepel groentebouillon toe zodra de vorige volledig is opgenomen door de rijst.
Zodra de rijst bijna gaar is voeg je de erwtjes toe.
Verhit een klontje boter in een kleine bakpan en bak de coquilles kort aan beide kanten tot ze mooi bruin zijn.
Bak coquilles nooit te lang aangezien ze dan rubberachtig zullen worden. Haal ze gelijk na het dichtschroeien aan beide kanten uit de pan.
Fruit de achtergehouden sjalot aan in de boter en blus af met 150 ml champagne.
Laat de champagne tot ongeveer de helft indikken en roer er dan 2 eetlepels room doorheen.
Breng de risotto op smaak met 2 eetlepels room, 3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas, peper en zout.
Warm de coquilles kort op in de saus en breng op smaak met peper en zout. Serveer de risotto met coquilles, de saus en verse peterselie. Eet smakelijk!
Kan ik risotto vooraf maken?
Je kunt de champagne risotto vooraf maken, je kunt deze dan het beste opwarmen door een extra scheut bouillon of room toe te voegen.
Bak de coquilles wel pas vlak voor het serveren, coquilles worden taai wanneer je deze opnieuw gaat verwarmen.
Welke rijst voor risotto?
Arborio, Carnaroli en Violone Nano zijn de meeste gebruikte rijstsoorten voor het maken van risotto.
Deze hebben namelijk een ronde korrel die tot vier keer haar gewicht kan opnemen tijdens het koken. Daarbij geeft deze korrel ook zetmeel af, wat de risotto een heerlijke smeuïge textuur geeft.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.