Ohmydish.nl


Romige paddenstoelen-truffelsoep

Een smaakvolle romige champignon-truffelsoep is feestelijk door de stervormige croutons, zonder is deze soep ook heerlijk tijdens een herfstdag

Romige paddenstoelen-truffelsoep
45 minuten 4 personen Soep recepten
Romige paddenstoelen-truffelsoep

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 800 gram gemengde paddenstoelen (vers of diepvries)
  • 1,5e eetlepel truffel tapenade
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • paar takjes tijm
  • 800 ml paddenstoelen of kippenbouillon
  • 50 ml room
  • peper en zout naar smaak
  • olijfolie
  • scheutje (truffel) balsamico azijn
  • optioneel: croutons of witbrood om zelf croutons te maken
Romige paddenstoelen-truffelsoep ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • champignonborstel of keukenpapier
  • snijplank & koksmes
  • middelgrote bakpan
  • optioneel: stervormige uitsteker
  • grote pan met deksel

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

45 minuten 4 personen Soep recepten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/romige-paddenstoelen-truffelsoep


Voorbereiding -- 15 minuten

Maak de champignons schoon met een borstel of keukenpapier. Als je diepvries paddenstoelen gebruikt kun je deze het beste eerst ontdooien. 

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Hak eventueel peterselie voor de garnering en zet opzij. Steek sterren uit brood en bak deze in een bakpan met olijfolie tot deze aan beide kanten mooi goudbruin zijn. 

Romige paddenstoelen-truffelsoep
Romige paddenstoelen-truffelsoep

Romige paddenstoelen-truffelsoep afmaken -- 30 minuten

Verhit een scheut olie of boter in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Voeg de paddenstoelen toe samen met de takjes tijm en bak nog ongeveer 10 minuten mee. 

Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat de soep ongeveer 15 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan en houd dan een beetje paddenstoelen apart om in de kommen te serveren. 

Verwijder de takjes tijm en pureer de rest van de soep dan tot deze vrij glad is. Roer er dan room, een scheutje balsamico azijn en truffel tapenade doorheen en breng op smaak met peper en zout. Serveer de gepureerde soep met de apart gehouden paddenstoelen, ster croutons en garneer met peterselie. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
15 stemmen
← Vorig recept
Bûche de Noël
Volgend recept →
Pissaladière

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.