Romige paddenstoelen-truffelsoep
😍 66Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Romige paddenstoelen-truffelsoep vegetarisch

Een smaakvolle romige champignon-truffelsoep is feestelijk door de stervormige croutons, zonder is deze soep ook heerlijk tijdens een herfstdag

45 minuten
4 personen
Romige paddenstoelen-truffelsoep ingrediënten
Recept romige paddenstoelen-truffelsoep

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-12-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
45 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Maak de champignons schoon met een borstel of keukenpapier. Als je diepvries paddenstoelen gebruikt kun je deze het beste eerst ontdooien. 

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Hak eventueel peterselie voor de garnering en zet opzij. Steek sterren uit brood en bak deze in een bakpan met olijfolie tot deze aan beide kanten mooi goudbruin zijn. 

Romige paddenstoelen-truffelsoep
Romige paddenstoelen-truffelsoep

Romige paddenstoelen-truffelsoep afmaken – 30 minuten

Verhit een scheut olie of boter in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Voeg de paddenstoelen toe samen met de takjes tijm en bak nog ongeveer 10 minuten mee. 

Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat de soep ongeveer 15 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan en houd dan een beetje paddenstoelen apart om in de kommen te serveren. 

Verwijder de takjes tijm en pureer de rest van de soep dan tot deze vrij glad is. Roer er dan room, een scheutje balsamico azijn en truffel tapenade doorheen en breng op smaak met peper en zout.

Serveer de gepureerde soep met de apart gehouden paddenstoelen, ster croutons en garneer met peterselie. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

66 waarderingen
😍
66
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Romige paddenstoelen-truffelsoep"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.