Een smaakvolle romige champignon-truffelsoep is feestelijk door de stervormige croutons, zonder is deze soep ook heerlijk tijdens een herfstdag
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/romige-paddenstoelen-truffelsoep
Maak de champignons schoon met een borstel of keukenpapier. Als je diepvries paddenstoelen gebruikt kun je deze het beste eerst ontdooien.
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Hak eventueel peterselie voor de garnering en zet opzij. Steek sterren uit brood en bak deze in een bakpan met olijfolie tot deze aan beide kanten mooi goudbruin zijn.
Verhit een scheut olie of boter in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Voeg de paddenstoelen toe samen met de takjes tijm en bak nog ongeveer 10 minuten mee.
Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat de soep ongeveer 15 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan en houd dan een beetje paddenstoelen apart om in de kommen te serveren.
Verwijder de takjes tijm en pureer de rest van de soep dan tot deze vrij glad is. Roer er dan room, een scheutje balsamico azijn en truffel tapenade doorheen en breng op smaak met peper en zout.
Serveer de gepureerde soep met de apart gehouden paddenstoelen, ster croutons en garneer met peterselie. Eet smakelijk!
Wat vind jij van dit recept?
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.