Romige paddenstoelen-truffelsoep

(66)

Een smaakvolle romige champignon-truffelsoep is feestelijk door de stervormige croutons, zonder is deze soep ook heerlijk tijdens een herfstdag

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-12-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-09-2023

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Soep recepten
Romige paddenstoelen-truffelsoep

Ingrediënten


  • 800 gram gemengde paddenstoelen (vers of diepvries)
  • 1,5e eetlepel truffel tapenade
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • paar takjes tijm
  • 800 ml paddenstoelen of kippenbouillon
  • 50 ml room
  • peper en zout naar smaak
  • olijfolie
  • scheutje (truffel) balsamico azijn
  • optioneel: croutons of witbrood om zelf croutons te maken

Kookgerei nodig


  • champignonborstel of keukenpapier
  • snijplank & koksmes
  • middelgrote bakpan
  • optioneel: stervormige uitsteker
  • grote pan met deksel

Romige paddenstoelen-truffelsoep Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Soep recepten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/romige-paddenstoelen-truffelsoep


Voorbereiding – 15 minuten

Maak de champignons schoon met een borstel of keukenpapier. Als je diepvries paddenstoelen gebruikt kun je deze het beste eerst ontdooien. 

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Hak eventueel peterselie voor de garnering en zet opzij. Steek sterren uit brood en bak deze in een bakpan met olijfolie tot deze aan beide kanten mooi goudbruin zijn. 

Romige paddenstoelen-truffelsoep
Romige paddenstoelen-truffelsoep

Romige paddenstoelen-truffelsoep afmaken – 30 minuten

Verhit een scheut olie of boter in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Voeg de paddenstoelen toe samen met de takjes tijm en bak nog ongeveer 10 minuten mee. 

Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat de soep ongeveer 15 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan en houd dan een beetje paddenstoelen apart om in de kommen te serveren. 

Verwijder de takjes tijm en pureer de rest van de soep dan tot deze vrij glad is. Roer er dan room, een scheutje balsamico azijn en truffel tapenade doorheen en breng op smaak met peper en zout.

Serveer de gepureerde soep met de apart gehouden paddenstoelen, ster croutons en garneer met peterselie. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-12-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-09-2023


Waardeer dit recept!
66 stemmen

0 reacties op Romige paddenstoelen-truffelsoep

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.