Een smaakvolle romige champignon-truffelsoep is feestelijk door de stervormige croutons, zonder is deze soep ook heerlijk tijdens een herfstdag
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/romige-paddenstoelen-truffelsoep
Maak de champignons schoon met een borstel of keukenpapier. Als je diepvries paddenstoelen gebruikt kun je deze het beste eerst ontdooien.
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Hak eventueel peterselie voor de garnering en zet opzij. Steek sterren uit brood en bak deze in een bakpan met olijfolie tot deze aan beide kanten mooi goudbruin zijn.
Verhit een scheut olie of boter in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Voeg de paddenstoelen toe samen met de takjes tijm en bak nog ongeveer 10 minuten mee.
Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat de soep ongeveer 15 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan en houd dan een beetje paddenstoelen apart om in de kommen te serveren.
Verwijder de takjes tijm en pureer de rest van de soep dan tot deze vrij glad is. Roer er dan room, een scheutje balsamico azijn en truffel tapenade doorheen en breng op smaak met peper en zout. Serveer de gepureerde soep met de apart gehouden paddenstoelen, ster croutons en garneer met peterselie. Smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.