Een galette met rood fruit is een makkelijk Frans gebakje zonder taartvorm. Je vouwt het deeg simpelweg over de vulling heen en klaar is deze taart. Ideaal om (restjes) fruit op te maken.
Deze galette met rood fruit kun je maken met fruit naar keuze, zoals diepvries rood fruit of gebruik vers fruit. Het deeg wordt gemaakt met weinig ingrediënten die je meestal wel in voorraad hebt.
Een ideale manier dus om een heerlijk gebak voor bij de koffie te maken bij (onverwachts) bezoek. Een galette is in het voorjaar ook heerlijk met bijvoorbeeld rabarber, of maak ook eens een hartige galette met rode biet.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 28-08-2024, dit recept is voor 8 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 06-09-2024
Mocht je gebruik maken van diepvries fruit, kun je dit het beste eerst laten ontdooien.
Meng bloem, zout en 1 eetlepel suiker in de kom van je elektrische mixer.
Snijd de koude boter in blokjes en voeg deze beetje bij beetje toe en meng tot er een kruimelig deeg ontstaat.
Voeg het ijskoude water toe en blijf mengen tot het een mooi deeg is geworden. Mocht het nog geen mooie deegbal zijn geworden, kun je het deeg nog kort met je handen kneden.
Pak het deeg in met huishoudfolie en laat het ongeveer een half uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven tot 190 graden Celsius.
Bestuif het aanrecht en deegroller met bloem en rol het deeg uit. Zorg ervoor dat het deeg niet te dik, maar zeker niet te dun is.
Plaats het deeg op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Meng het fruit met 2 eetlepels bloem en 3 eetlepels suiker en plaats dit in het midden van het deeg.
Vouw de zijkanten van het deeg deels over het fruit heen en druk goed aan.
Klop een ei los en besmeer hiermee de randen van het deeg. Besprenkel de randen vervolgens met een dun laagje suiker.
Bak de galette gaar en mooi goudbruin in ongeveer 30 tot 40 minuten, de exacte baktijd is afhankelijk van de oven en de dikte van het deeg.
Je kunt een gelatte warm, lauwwarm of koud serveren met een toef slagroom, mascarpone of bijvoorbeeld een bolletje yoghurtijs. Geniet ervan!
Welk fruit voor een galette?
Je kunt allerlei soorten fruit gebruiken als vulling voor een galette. Dit kan zowel vers fruit als diepvries fruit zijn.
Denk hierbij aan rood fruit (frambozen, aardbeien, bramen, bosbessen etc.) of fruit zoals perzik, rabarber, appel, abrikoos, peer, vijg en nog veel meer.
Hoe lang kan ik een gelatte bewaren?
Je kunt een galette tot wel 3 dagen in de koelkast bewaren.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.