Deze Charlotte Russe met rood fruit ziet er niet alleen prachtig uit, hij is ook nog eens romig en vol van smaak. Heerlijk met een vleugje sinaasappel.
Een Charlotte Russe met rood fruit is perfect in balans door het zoetzure van het fruit en de zoete lange vingers. Heerlijk romig en fris tegelijk.
Een Charlotte Russe ziet er fantastisch uit, niet moeilijk om te maken voor een groots effect.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 02-07-2024, dit recept is voor 12 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 02-11-2024
Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier.
Laat het diepvries fruit ontdooien en pureer dit vervolgens glad. Dit kun je het makkelijkste met een staafmixer of blender doen.
Plaats de gelatineblaadjes in koud water tot ze zacht zijn.
Pers het sap uit 1 citroen en verwarm dit in een kleine pan. Zet het vuur uit en los de gelatine op in het citroensap.
Klop 400 ml slagroom samen met 150 gram suiker tot deze lobbig is, ofwel yoghurt dikte. Voeg het citroensap en het gepureerde fruit toe en meng tot een glad mengsel.
Meng 3 eetlepels sinaasappellikeur samen met 1 eetlepel suiker. Snijd eventueel de onderkant van een deel van de lange vingers zodat ze rechtop blijven staan.
Dip 1 kant van de lange vingers in de likeur en zet de lange vingers rechtop in een springvorm. Bekleed ook de bodem met lange vingers.
Schenk het mengsel in de springvorm en laat dit in de koelkast ongeveer 4 uur lang opstijven.
Klop de overige 150 ml slagroom niet te stijf en verdeel dit over de taart.
Maak af met aalbessen (rode besjes), gehalveerde aardbeien en blaadjes verse munt. Geniet ervan!
Welk rood fruit voor het maken van taart?
Je kunt verschillende soorten rood fruit gebruiken, meestal zijn de zakken uit de vriezer het goedkoopste. Hier zit vaak een mix in van bramen, blauwe bessen, frambozen, aardbeien en aalbessen.
Hoe lang kun je Charlotte Russe bewaren?
Je kunt een Charlotte Russe tot wel 3 dagen in de koelkast bewaren.
Per 1 persoonsportie / stuk:
Hoeveelheid | Ingrediënt | Allergenen | Kcal | Koolhydraten | Koolhydraten waarvan suikers | Vet | Vet waarvan verzadigd | Eiwit | Vezels | Natrium | Ijzer | Calcium | Magnesium | Kalium | Fosfor | Koper | Zink | Jodium | Seleen | Vitamine C | Vitamine D | Vitamine A | Vitamine B1 | Vitamine B2 | Vitamine B6 | Vitamine B12 | Vitamine B11 | Vitamine E | Vitamine K | Vitamine K1 | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
45.83 | ml | slagroom | melk | 154.46 | 1.28 g | 1.28 g | 16.50 g | 9.17 g | 0.92 g | - | 16.04 mg | - | 34.38 mg | 4.58 mg | 43.54 mg | 27.50 mg | - | 0.09 mg | - | - | 0.46 mg | 0.41 mg | 0.16 mg | 0.01 mg | 0.05 mg | 0.01 mg | 0.09 µg | 1.38 µg | - | - | - |
12.5 | gram | suiker | 50.25 | 12.38 g | 12.38 g | - | - | - | - | - | 0.01 mg | - | 0.25 mg | 0.50 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
33.33 | gram | rood fruit | 18.33 | 4.67 g | 4.00 g | 0.03 g | - | 0.17 g | 0.67 g | 0.33 mg | 0.13 mg | 6.67 mg | 3.33 mg | 50.00 mg | 5.00 mg | 0.01 mg | 0.03 mg | - | 0.07 µg | 6.67 mg | - | 10.00 mg | 0.01 mg | 0.01 mg | 0.02 mg | - | 3.33 µg | 0.17 mg | 1.33 µg | - | |
0.08 | citroen | 3.60 | 0.65 g | 0.30 g | 0.04 g | - | 0.05 g | 0.22 g | 0.20 mg | 0.01 mg | 1.00 mg | 1.00 mg | 15.00 mg | 2.00 mg | 0.01 mg | 0.01 mg | - | - | 4.50 mg | - | - | 0.01 mg | - | - | - | 0.80 µg | - | - | - | ||
0.67 | gelatineblaadjes | 4.88 | - | - | - | - | 1.20 g | - | 1.20 mg | - | - | 0.13 mg | 0.20 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | ||
3.33 | lange vingers | ei, gluten | 136.67 | 26.67 g | 8.33 g | 2.33 g | 1.00 g | 3.00 g | 0.50 g | 133.33 mg | 1.00 mg | 50.00 mg | 6.67 mg | 50.00 mg | 33.33 mg | 0.03 mg | 0.27 mg | - | 1.67 µg | - | - | 20.00 mg | 0.10 mg | 0.10 mg | 0.10 mg | 0.17 µg | 16.67 µg | 0.33 mg | 0.33 µg | - | |
0.25 | eetlepel | sinaasappellikeur | 9.00 | 0.99 g | 0.99 g | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
0.08 | handvol | aalbessen | 2.55 | 0.40 g | 0.30 g | 0.01 g | - | 0.06 g | 0.40 g | 0.05 mg | 0.05 mg | 1.45 mg | 0.60 mg | 11.90 mg | 1.35 mg | 0.01 mg | 0.01 mg | - | 0.03 µg | 0.50 mg | - | - | - | - | - | - | 0.50 µg | - | - | - | |
0.08 | handvol | aardbeien | 2.25 | 0.41 g | 0.34 g | 0.03 g | - | 0.05 g | 0.13 g | 0.13 mg | 0.06 mg | 1.56 mg | 0.94 mg | 9.38 mg | 1.88 mg | 0.01 mg | 0.01 mg | - | 0.03 µg | 4.00 mg | - | - | - | - | - | - | 4.06 µg | 0.02 mg | 0.14 µg | - | |
0.08 | takje | verse munt | 0.12 | 0.02 g | - | - | - | 0.01 g | 0.01 g | - | 0.01 mg | 0.41 mg | 0.13 mg | 0.95 mg | 0.10 mg | - | - | - | - | 0.05 mg | - | 2.85 mg | - | - | - | - | 0.19 µg | - | 0.69 µg | - | |
382.11 | 47.46 g | 27.92 g | 18.94 g | 10.17 g | 5.44 g | 1.92 g | 151.28 mg | 1.27 mg | 95.46 mg | 17.64 mg | 181.47 mg | 71.16 mg | 0.07 mg | 0.42 mg | - | 1.79 µg | 16.18 mg | 0.41 mg | 33.01 mg | 0.13 mg | 0.16 mg | 0.15 mg | 0.26 µg | 26.93 µg | 0.52 mg | 2.50 µg | - |
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!