Charlotte Russe met rood fruit
😍 5Geweldig
😋 1Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Charlotte Russe met rood fruit

Deze Charlotte Russe met rood fruit ziet er niet alleen prachtig uit, hij is ook nog eens romig en vol van smaak. Heerlijk met een vleugje sinaasappel.

45 minuten
12 personen

Een Charlotte Russe met rood fruit is perfect in balans door het zoetzure van het fruit en de zoete lange vingers. Heerlijk romig en fris tegelijk.

Een Charlotte Russe ziet er fantastisch uit, niet moeilijk om te maken voor een groots effect. 

Charlotte Russe met rood fruit ingrediënten

Recept charlotte russe met rood fruit

Ingrediënten

12 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 02-07-2024, dit recept is voor 12 personen en duurt 45 minuten.

Bijgewerkt op: 04-09-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
35 minuten
Totale tijd
45 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier.

Laat het diepvries fruit ontdooien en pureer dit vervolgens glad. Dit kun je het makkelijkste met een staafmixer of blender doen.

Zelf Charlotte Russe met rood fruit maken
Zelf Charlotte Russe met rood fruit maken

Charlotte Russe met rood fruit maken – 35 minuten + wachttijd

Plaats de gelatineblaadjes in koud water tot ze zacht zijn.

Pers het sap uit 1 citroen en verwarm dit in een kleine pan. Zet het vuur uit en los de gelatine op in het citroensap.

Klop 400 ml slagroom samen met 150 gram suiker tot deze lobbig is, ofwel yoghurt dikte. Voeg het citroensap en het gepureerde fruit toe en meng tot een glad mengsel.

Meng 3 eetlepels sinaasappellikeur samen met 1 eetlepel suiker. Snijd eventueel de onderkant van een deel van de lange vingers zodat ze rechtop blijven staan.

Dip 1 kant van de lange vingers in de likeur en zet de lange vingers rechtop in een springvorm. Bekleed ook de bodem met lange vingers.

Charlotte Russe voorbereiding
Charlotte Russe voorbereiding

Schenk het mengsel in de springvorm en laat dit in de koelkast ongeveer 4 uur lang opstijven.

Charlotte Russe met vulling
Charlotte Russe met vulling

Klop de overige 150 ml slagroom niet te stijf en verdeel dit over de taart. 

Zelfgemaakte Charlotte Russe met rood fruit
Zelfgemaakte Charlotte Russe met rood fruit

Maak af met aalbessen (rode besjes), gehalveerde aardbeien en blaadjes verse munt. Geniet ervan!

Tips!

Welk rood fruit voor het maken van taart?

Je kunt verschillende soorten rood fruit gebruiken, meestal zijn de zakken uit de vriezer het goedkoopste. Hier zit vaak een mix in van bramen, blauwe bessen, frambozen, aardbeien en aalbessen. 

Hoe lang kun je Charlotte Russe bewaren?

Je kunt een Charlotte Russe tot wel 3 dagen in de koelkast bewaren.

Wat vind je van dit recept?

6 waarderingen
😍
5
Geweldig
😋
1
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
382.11 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
47.46 g
27.92 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
18.94 g
10.17 g
Eiwitten
5.44 g
Vezels
1.92 g
Natrium
151.28 mg
Mineralen
Ijzer
1.27 mg
Calcium
95.46 mg
Magnesium
17.64 mg
Kalium
17.64 mg
Fosfor
71.16 mg
Koper
0.07 mg
Zink
0.42 mg
Jodium
0 µg
Selenium
1.79 µg
Vitamines
Vitamine C
16.18 mg
Vitamine D
0.41 mg
Vitamine A
33.01 mg
Vitamine B1
0.13 mg
Vitamine B2
0.16 mg
Vitamine B6
0.15 mg
Vitamine B12
0.26 µg
Foliumzuur
26.93 µg
Vitamine E
0.52 mg
Vitamine K
2.5 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Charlotte Russe met rood fruit"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.