Keuken: franse bijgerechten

35 Recepten

 


Gratin van wortel en prei

Kooktijd 1 uur 5 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Een gratin van wortel en prei is een heerlijke manier om een aardappelgratin te serveren, heerlijk met extra groenten en daarom het perfecte bijgerecht. Ook lekker als hoofdgerecht met een salade.


Knolselderij gratin

Kooktijd 1 uur 15 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Een romige knolselderij gratin met aardappel en rozemarijn is een heerlijk bijgerecht. De knolselderij en rozemarijn maken van een standaard aardappelgratin een winterse gratin met een volle smaak.


Bordelaisesaus

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (16)

Een bordelaisesaus is een heerlijke fluweelzachte rode wijn saus die niet mag ontbreken tijdens de feestdagen. Makkelijk om te maken en bomvol smaak.


Eekhoorntjesbrood roomsaus

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (2)

Een eekhoorntjesbrood roomsaus bomvol paddenstoelen waardoor deze saus tegelijkertijd een bijgerecht is. Romige cêpes met een nootachtige smaak, extra lekker met knoflook en sjalot.


Provençaalse groentenschotel

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Deze Provençaalse groentenschotel uit de oven maak je met de lekkerste groenten, aardappelen en kruiden. Een makkelijke ovenschotel bomvol kleurrijke groenten.


Haricots verts met spek

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (4)

Haricots verts met spek zijn een ouderwets bijgerecht, meestal geserveerd tijdens de feestdagen. Maak deze boontjes met spek eens met een vleugje kruiden.


Zelf friet maken

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Zelf friet maken is makkelijk, je hebt enkel de juiste aardappel en olie nodig om te frituren. Verse friet, patat of frites, hoe je ze ook noemt, zijn heerlijk knapperig en stevig en het lekkerste met een beetje mayonaise.


Roseval wedges uit de oven

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (14)

Heerlijke roseval aardappeltjes uit de oven, met rozemarijn en knoflook. Een ideaal en simpel bijgerecht voor elke dag van de week.


Sperziebonen salade

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (19)

Deze sperziebonen salade is een perfect bijgerecht, klaar in een handomdraai. Knapperige sperziebonen, een frisse vinaigrette met citroen en een sjalotje, meer heb je niet nodig.


Bonne femme schotel

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (40)

Dit recept voor een ouderwetse bonne femme schotel zit boordevol groenten en aardappel, een smaakvolle maaltijd of serveer de bonne femme garnituur als bijgerecht.


Gribiche saus

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Een Franse gribiche saus is een mayonaise-achtige saus met kappertjes en verse kruiden. De sauce Gribiche wordt in Frankrijk o.a. geserveerd bij 'poule au pot'.


Zelfgemaakte remouladesaus

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (35)

Een zelfgemaakte remouladesaus is makkelijk te maken. Een simpele saus op basis van mayonaise met augurk en verse kruiden.


Aligot - Franse aardappelpuree met kaas

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (23)

Aligot is een Franse aardappelpuree met kaas, deze bergkaas is zacht en mild van smaak en smelt goed. Bij een aligot kun je draden trekken van de kaas.


Geroosterde Roseval aardappelen met knoflook

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (15)

Aardappelen uit de oven zijn altijd een goed idee voor een makkelijk bijgerecht. Probeer eens deze geroosterde Roseval aardappelen met knoflook, met een prachtige kleur én super lekker!


Pommes noisette

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (21)

Deze kleine aardappelbolletjes ken je misschien wel uit de diepvries. Maar wist je dat je deze zelf kunt maken met o.a. aardappelpuree? Een heerlijk bijgerecht!


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere haricots verts met spek ? Haricots verts met spek zijn een ouderwets bijgerecht, meestal geserveerd tijdens de feestdagen. Maak deze boontjes met spek eens met een vleugje kruiden.

Ingrediënten


  • 300 gram haricots verts
  • 8 plakken spek
  • klontje boter
  • scheut droge witte wijn
  • zwarte peper en zout naar smaak
  • snuf nootmuskaat
  • paar takjes verse peterselie

Bereiding

(4)
1
Vul een middelgrote pan met water en breng aan de kook. Maak ondertussen de haricots verts schoon door de uiteindes te verwijderen.
2
Blancheer de boontjes enkele minuten tot deze beetgaar zijn en plaats ze dan in een middelgrote kom met ijswater. Hak de peterselie fijn. Haricots verts met spek
3
Snijd de plakken spek door de helft en leg hier een kleine handvol boontjes op. Rol dit strak op en herhaal tot alle boontjes zijn ingewikkeld met spek.
4
Verhit een klontje boter in een grote bakpan op middelhoog vuur en leg hier de boontjes met spek in. Bak de rolletjes mooi goudbruin aan beide kanten.

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.