Zelf pepersaus maken? Een heerlijke groene pepersaus die makkelijk te maken is, weinig ingrediënten heeft en vol van smaak is. Deze groene peperroomsaus is een heerlijke klassieke saus.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/groene-pepersaus
Pel de sjalot en snijd deze fijn. Als je wilt kun je de groene peperkorrels een beetje kneuzen, maar dit is niet perse noodzakelijk.
Verhit boter in een kleine sauspan en fruit hierin de sjalot samen met de peperkorrels. Voeg na enkele minuten de bloem toe en gaar de bloem kort.
Voeg de cognac toe en kort daarna ook de fond. Roer glad met een garde. Voeg 2 eetlepels van het vocht van de groene peper toe.
Roer de room erdoor en breng op smaak met zout. Laat indikken tot een mooie dikke saus, geniet ervan!
Wat vind jij van dit recept?
Kan ik groene peperroomsaus vooraf maken?
Je kunt deze snelle pepersaus zelfs 2 dagen vooraf maken, je kunt deze vlak voor het serveren makkelijk opnieuw verwarmen.
Kan ik de room weglaten bij pepersaus?
Je kunt de room eventueel weglaten, de saus is dan alsnog super lekker maar niet romig. Voeg dan eventueel iets meer vocht toe zodat de saus minder dik is.
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenKook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.