Zelf pepersaus maken? Een heerlijke groene pepersaus die makkelijk te maken is, weinig ingrediënten heeft en vol van smaak is. Deze groene peperroomsaus is een heerlijke klassieke saus.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 19-12-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 13-01-2024
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/groene-pepersaus
Pel de sjalot en snijd deze fijn. Als je wilt kun je de groene peperkorrels een beetje kneuzen, maar dit is niet perse noodzakelijk.
Verhit boter in een kleine sauspan en fruit hierin de sjalot samen met de peperkorrels. Voeg na enkele minuten de bloem toe en gaar de bloem kort.
Voeg de cognac toe en kort daarna ook de fond. Roer glad met een garde. Voeg 2 eetlepels van het vocht van de groene peper toe.
Roer de room erdoor en breng op smaak met zout. Laat indikken tot een mooie dikke saus, geniet ervan!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 19-12-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 13-01-2024
Kan ik groene peperroomsaus vooraf maken?
Je kunt deze snelle pepersaus zelfs 2 dagen vooraf maken, je kunt deze vlak voor het serveren makkelijk opnieuw verwarmen.
Kan ik de room weglaten bij pepersaus?
Je kunt de room eventueel weglaten, de saus is dan alsnog super lekker maar niet romig. Voeg dan eventueel iets meer vocht toe zodat de saus minder dik is.
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.