Groene pepersaus - kruidige saus voor op vlees
😍 34 Geweldig
😋 1 Lekker
😲 0 Verrassend
😕 0 Matig

Groene pepersaus

Zelf pepersaus maken? Een heerlijke groene pepersaus die makkelijk te maken is, weinig ingrediënten heeft en vol van smaak is. Deze groene peperroomsaus is een heerlijke klassieke saus.

15 minuten
4 personen
Groene pepersaus ingrediënten

Recept groene pepersaus

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Recept groene pepersaus allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 19-12-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.

Bijgewerkt op: 21-12-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
Onbekend
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
15 minuten

Groene pepersaus maken – 15 minuten

Pel de sjalot en snijd deze fijn. Als je wilt kun je de groene peperkorrels een beetje kneuzen, maar dit is niet perse noodzakelijk.

Verhit boter in een kleine sauspan en fruit hierin de sjalot samen met de peperkorrels. Voeg na enkele minuten de bloem toe en gaar de bloem kort.

Groene pepersaus
Groene pepersaus

Voeg de cognac toe en kort daarna ook de fond. Roer glad met een garde. Voeg 2 eetlepels van het vocht van de groene peper toe. 

Roer de room erdoor en breng op smaak met zout. Laat indikken tot een mooie dikke saus, geniet ervan!

Tips!

Kan ik groene peperroomsaus vooraf maken?

Je kunt deze snelle pepersaus zelfs 2 dagen vooraf maken, je kunt deze vlak voor het serveren makkelijk opnieuw verwarmen.

Kan ik de room weglaten bij pepersaus?

Je kunt de room eventueel weglaten, de saus is dan alsnog super lekker maar niet romig. Voeg dan eventueel iets meer vocht toe zodat de saus minder dik is.

Wat vind je hiervan?

35 waarderingen
😍
34
Geweldig
😋
1
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
Algemeen
Kcal
135.80 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
5.13 g
0.54 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
9.82 g
5.92 g
Eiwitten
1.21 g
Vezels
1.03 g
Natrium
606.35 mg
Toon vitamines & mineralen
Handig! Scroll deze tabel horizontaal om alle voedingswaarden per ingrediënt te zien
Hoeveelheid Ingrediënt Allergenen Kcal Koolhydraten Koolhydraten waarvan suikers Vet Vet waarvan verzadigd Eiwit Vezels Natrium Ijzer Calcium Magnesium Kalium Fosfor Koper Zink Jodium Seleen Vitamine C Vitamine D Vitamine A Vitamine B1 Vitamine B2 Vitamine B6 Vitamine B12 Vitamine B11 Vitamine E Vitamine K Vitamine K1
6.25 gram boter melk 45.94 0.04 g 0.04 g 5.16 g 3.38 g 0.04 g - 0.31 mg 0.01 mg 0.81 mg 0.13 mg 0.94 mg 1.25 mg - - - - - 0.08 mg 0.06 mg - - - - - - - -
0.25 sjalot 2.00 0.46 g - 0.01 g - 0.11 g 0.16 g - 0.09 mg 4.50 mg - - - - - - - 1.18 mg - - - - - - - - - -
0.25 eetlepel bloem gluten 11.38 2.18 g 0.05 g 0.05 g 0.01 g 0.36 g 0.09 g 0.06 mg 0.03 mg 0.63 mg 0.63 mg 5.63 mg 3.13 mg 0.01 mg 0.03 mg - - - - - - - 0.01 mg - 1.09 µg - - -
0.5 eetlepel groene peperkorrels 12.36 2.00 g - 0.10 g 0.04 g 0.45 g 0.78 g 1.60 mg 1.16 mg 16.00 mg - 52.00 mg 7.20 mg - - - - - - 0.01 mg - 0.01 mg - - - - - -
12.5 ml cognac 22.00 0.10 g 0.10 g - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
75 ml vleesfond - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
12.5 ml room melk 42.13 0.35 g 0.35 g 4.50 g 2.50 g 0.25 g - 4.38 mg - 9.38 mg 1.25 mg 11.88 mg 7.50 mg - 0.03 mg - - 0.13 mg 0.11 mg 0.04 mg - 0.01 mg - 0.03 µg 0.38 µg - - -
zout - - - - - - - 600.00 mg - 0.15 mg 4.35 mg 0.08 mg - - - - - - - - - - - - - - - -
    135.80 5.13 g 0.54 g 9.82 g 5.92 g 1.21 g 1.03 g 606.35 mg 1.29 mg 31.46 mg 6.35 mg 70.51 mg 19.08 mg 0.01 mg 0.07 mg - - 1.30 mg 0.19 mg 0.11 mg 0.01 mg 0.02 mg 0.01 mg 0.03 µg 1.47 µg - - -
0 reacties op "Groene pepersaus"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recepten
Feestdagen
Diëten
Ingrediënten
Thema's
Seizoen
Keuken
Apparaat
Vlees, vis, vega(n)

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.