Deze hartige madeleines met geitenkaas zijn perfect voor tijdens de borrel. Een luchtig cakeje met een subtiele geitenkaas smaak, zonder geraffineerde suikers en extra lekker met salie.
Madeleines zijn bekend als een zoet en super luchtig Franse cakeje. Maak eens hartige madeleines met geitenkaas, honing en salie voor een fantastische versie voor tijdens de apéro, ofwel een Franse borrel.
Deze Franse cakejes zijn bekend om hun bolle buikje, welke bij deze hartige versie ook aanwezig is. Je kunt de verse salie eventueel ook fijn snijden en door het beslag roeren, maar de hele blaadjes zien er extra leuk uit.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 02-10-2025, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 23-11-2025
Haal de geitenkaas vooraf uit de koelkast zodat deze al een beetje zachter is geworden.
Vet de madeleine vorm goed in met boter.
Smelt 100 gram boter, dit kun je in een pannetje of magnetron doen.
Gebruik bij voorkeur een elektrische mixer om een glad beslag te maken, maar je kunt dit eventueel ook met een garde doen.
Meng de eieren samen met honing, melk en geitenkaas tot een glad mengsel.
Zeef de bloem en het bakpoeder, voeg dit toe en roer opnieuw glad.
Voeg de gesmolten boter toe en roer tot een glad beslag. Zet het beslag in de koelkast tot het volledig koud is geworden, mocht je een spuitzak gebruik kun je het beslag hier al in doen voor je het laat afkoelen.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Was de salieblaadjes, dep deze droog met keukenpapier en leg de salieblaadjes in de madeleine vorm.

Vul de madeleine vorm voor 3/4e met het beslag. Dit gaat het makkelijkste met een spuitzak (zonder mondje) maar met 2 lepels gaat ook.
Bak de hartige madeleines mooi goudbruin in de oven, dit zal ongeveer 10 minuten duren. De exacte baktijd is afhankelijk van de oven.
Laat de madeleines iets afkoelen en haal ze dan voorzichtig uit de vorm. Deze hartige madeleines zijn heerlijk tijdens de borrel, geniet ervan!
Wat zijn madeleines?
Madeleines zijn Franse kleine cakejes in de vorm van een schelp. Ze behoren een bol buikje te hebben, dit betekent dat ze in het midden zijn gerezen.
Hoe lang kun je madeleines bewaren?
Je kunt madeleines tot wel 3 dagen bewaren in een goed afgesloten bak of zak.
Per 1 persoonsportie / stuk:
| Hoeveelheid | Ingrediënt | Allergenen | Kcal | Koolhydraten | Koolhydraten waarvan suikers | Vet | Vet waarvan verzadigd | Eiwit | Vezels | Natrium | Ijzer | Calcium | Magnesium | Kalium | Fosfor | Koper | Zink | Jodium | Seleen | Vitamine C | Vitamine D | Vitamine A | Vitamine B1 | Vitamine B2 | Vitamine B6 | Vitamine B12 | Vitamine B11 | Vitamine E | Vitamine K | Vitamine K1 | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 25 | gram | roomboter | melk | 183.75 | 0.18 g | 0.18 g | 20.63 g | 13.50 g | 0.18 g | - | 1.25 mg | 0.03 mg | 3.25 mg | 0.50 mg | 3.75 mg | 5.00 mg | - | 0.02 mg | - | - | - | 0.30 mg | 0.25 mg | - | 0.01 mg | - | - | - | - | - | - |
| 0.5 | eieren | ei | 43.20 | 0.33 g | 0.06 g | 3.00 g | 0.75 g | 3.75 g | - | 36.00 mg | 0.54 mg | 15.00 mg | 3.00 mg | 39.00 mg | 54.00 mg | 0.02 mg | 0.39 mg | 10.50 µg | 9.21 µg | - | 0.54 mg | 0.06 mg | 0.03 mg | 0.09 mg | 0.05 mg | 0.69 µg | 18.00 µg | 0.33 mg | 0.08 µg | - | |
| 0.5 | eetlepel | honing | 38.50 | 9.44 g | 9.39 g | - | - | 0.05 g | - | 0.88 mg | 0.16 mg | 0.63 mg | 0.25 mg | 6.25 mg | 2.50 mg | 0.01 mg | 0.08 mg | - | - | 0.40 mg | - | - | - | - | 0.01 mg | - | - | - | - | - | |
| 10 | ml | volle melk | melk | 6.20 | 0.43 g | 0.43 g | 0.34 g | 0.21 g | 0.37 g | - | 4.40 mg | - | 12.00 mg | 1.00 mg | 16.00 mg | 9.90 mg | - | 0.05 mg | - | - | 0.20 mg | 0.01 mg | - | - | 0.02 mg | - | 0.04 µg | 0.40 µg | - | - | - |
| 0.13 | eetlepel | bakpoeder | 1.67 | 0.41 g | - | - | - | - | - | 0.37 mg | - | - | - | 0.09 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
| 32.5 | gram | bloem | gluten | 118.30 | 22.69 g | 0.49 g | 0.49 g | 0.07 g | 3.71 g | 0.91 g | 0.65 mg | 0.33 mg | 6.50 mg | 6.50 mg | 58.50 mg | 32.50 mg | 0.10 mg | 0.36 mg | - | - | - | - | - | 0.04 mg | 0.03 mg | 0.09 mg | - | 11.38 µg | - | - | - |
| 25 | gram | zachte geitenkaas | melk | 51.25 | 0.28 g | 0.28 g | 4.33 g | 2.78 g | 3.00 g | - | 90.00 mg | 0.10 mg | 32.50 mg | 3.25 mg | 33.75 mg | 52.50 mg | - | 0.15 mg | - | - | - | 0.10 mg | 0.06 mg | 0.01 mg | 0.09 mg | 0.08 mg | 0.06 µg | 3.50 µg | - | - | - |
| 0.5 | takje | verse salie | 2.15 | 0.34 g | - | 0.08 g | 0.02 g | 0.15 g | 0.34 g | 0.55 mg | 0.09 mg | 8.25 mg | 2.15 mg | 21.35 mg | 1.65 mg | 0.01 mg | 0.05 mg | - | 0.05 µg | 1.62 mg | - | 295.00 mg | 0.01 mg | 0.02 mg | 0.01 mg | - | 9.70 µg | 0.37 mg | 85.73 µg | - | |
| 445.02 | 34.08 g | 10.82 g | 28.86 g | 17.32 g | 11.21 g | 1.25 g | 134.09 mg | 1.24 mg | 78.13 mg | 16.65 mg | 178.69 mg | 158.05 mg | 0.15 mg | 1.09 mg | 10.50 µg | 9.26 µg | 2.22 mg | 0.95 mg | 295.37 mg | 0.09 mg | 0.25 mg | 0.23 mg | 0.79 µg | 42.98 µg | 0.70 mg | 85.80 µg | - | ||||
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!