Olijventapenade met knoflook en kappertjes - heerlijke frisse tapenade
😍 3 Geweldig
😋 0 Lekker
😲 0 Verrassend
😕 0 Matig

Olijventapenade met knoflook en kappertjes Veganistisch

Luister naar dit recept

Olijventapenade met knoflook en kappertjes is een frisse tapenade zonder pijnboompitten en Parmezaanse kaas. Een budget vriendelijk smeersel die ideaal is voor tijdens de borrel.

10 minuten
8 personen

Voedingsbalansscore

Super
9.1/10
Glycemische index
Glycemische belasting
16.22 (Laag)
0.33 (Laag)

Voedingswaarde per portie

Kcal
113.03 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
2.02 g
0.26 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
11.27 g
1.80 g
Eiwitten
0.79 g
Vezels
1.90 g
Natrium
881.87 mg

Het maken van een olijventapenade met knoflook en kappertjes is binnen een handomdraai gedaan. Een heerlijk smeersel voor tijdens de borrel, of als voorgerecht tijdens een etentje.

Je kunt je favoriete olijven gebruiken, maar voor een extra budget vriendelijke tapenade gebruik je de goedkoopste olijven. Door de smaakmakers merk je geen verschil en dat scheelt weer!

Olijventapenade met knoflook en kappertjes ingrediënten

Recept olijventapenade met knoflook en kappertjes

Ingrediënten

8 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 18-09-2025, dit recept is voor 8 personen en duurt 10 minuten.

Bijgewerkt op: 01-10-2025

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
0 minuten
Totale tijd
10 minuten

Olijventapenade met knoflook en kappertjes maken - 10 minuten

Pel de knoflooktenen en snijd deze grof.

Gebruik een (kleine) foodprocessor of hakmolen om de olijven samen met de knoflook te pureren.

Olijventapenade met knoflook en kappertjes
Olijventapenade met knoflook en kappertjes

Voeg 1 eetlepel kappertjes, 1 theelepel gedroogde tijm, 5 eetlepels olijfolie, de rasp van een halve citroen en 1 eetlepel citroensap toe.

Pureer tot een glad mengsel en breng de olijventapenade op smaak met peper en zout.

Serveer bijvoorbeeld met grissini (soepstengels), brood of toastjes als onderdeel van een borrelplank. Eet smakelijk!

Tips!

Welke olijven om olijventapenade te maken?

Voor het maken van olijventapenade kun je eigenlijk alle soorten olijven gebruiken, zolang ze maar ontpit zijn. Ik vind het zelf zonde om dure en/of gemarineerde olijven te gebruiken, dus de allergoedkoopste zijn perfect voor een tapenade omdat je er veel smaakmakers aan zult toevoegen.

Hoe lang kan ik olijventapenade bewaren?

Je kunt olijventapenade goed afgedekt tot wel 5 dagen in de koelkast bewaren.

Wat vind je hiervan?

3 waarderingen
😍
3
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie / stuk:

Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
Algemeen
Kcal
113.03 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
2.02 g
0.26 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
11.27 g
1.80 g
Eiwitten
0.79 g
Vezels
1.90 g
Natrium
881.87 mg
Toon vitamines & mineralen
Handig! Scroll deze tabel horizontaal om alle voedingswaarden per ingrediënt te zien
Hoeveelheid Ingrediënt Allergenen Kcal Koolhydraten Koolhydraten waarvan suikers Vet Vet waarvan verzadigd Eiwit Vezels Natrium Ijzer Calcium Magnesium Kalium Fosfor Koper Zink Jodium Seleen Vitamine C Vitamine D Vitamine A Vitamine B1 Vitamine B2 Vitamine B6 Vitamine B12 Vitamine B11 Vitamine E Vitamine K Vitamine K1
31.25 gram groene olijven 42.50 0.06 g - 4.31 g 0.78 g 0.44 g 1.31 g 656.25 mg 0.47 mg 29.69 mg 6.25 mg 14.06 mg 5.31 mg 0.06 mg 0.06 mg - - - - 0.02 mg 0.01 mg 0.03 mg 0.01 mg - - - - -
0.38 knoflooktenen 3.68 0.74 g 0.02 g - - 0.16 g 0.05 g 0.11 mg 0.04 mg 4.46 mg 0.53 mg 15.75 mg 3.41 mg 0.01 mg 0.03 mg 0.04 µg - 0.37 mg - - 0.01 mg - 0.01 mg - 0.11 µg - - -
0.13 eetlepel kappertjes 0.43 0.06 g - 0.02 g - 0.05 g 0.06 g 55.59 mg 0.07 mg 0.75 mg 0.49 mg 0.75 mg 0.43 mg - - - 0.01 µg 0.08 mg - - - - - - 0.43 µg - 0.56 µg -
0.06 citroen 2.70 0.49 g 0.22 g 0.03 g - 0.04 g 0.17 g 0.15 mg 0.01 mg 0.75 mg 0.75 mg 11.25 mg 1.50 mg - 0.01 mg - - 3.38 mg - - - - - - 0.60 µg - - -
0.63 eetlepel olijfolie 60.71 0.01 g - 6.86 g 1.00 g - - 0.07 mg - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
0.13 theelepel gedroogde tijm 0.82 0.09 g - 0.02 g 0.01 g 0.02 g 0.09 g 0.14 mg 0.31 mg 4.75 mg 0.55 mg 2.03 mg 0.50 mg - 0.02 mg - 0.01 µg 0.13 mg - 0.48 mg - - - - - 0.02 mg 4.25 µg -
peper en zout 2.20 0.57 g 0.01 g 0.03 g 0.01 g 0.09 g 0.22 g 169.57 mg 0.04 mg 2.00 mg 0.67 mg 5.54 mg 0.76 mg - 0.01 mg 0.26 µg 0.01 µg 0.67 mg - - - - - - 0.09 µg 0.04 mg 1.43 µg -
    113.03 2.02 g 0.26 g 11.27 g 1.80 g 0.79 g 1.90 g 881.87 mg 0.93 mg 42.40 mg 9.23 mg 49.38 mg 11.91 mg 0.08 mg 0.12 mg 0.30 µg 0.03 µg 4.62 mg - 0.49 mg 0.02 mg 0.03 mg 0.03 mg - 1.22 µg 0.06 mg 6.24 µg -
0 reacties op "Olijventapenade met knoflook en kappertjes"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Citrus Olijven Tapenade Knoflook Olie Olijfolie

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.