Ohmydish.nl


Confit de canard

Confit de canard is een specialiteit uit Zuidwest Frankrijk, deze eendenbouten zijn klaar binnen 2,5 uur en worden bereid in de oven.

Confit de canard
2 uur 30 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Confit de canard

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 4 eendenbouten
  • 1 kg eendenvet
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 knoflooktenen
  • peper en zout naar smaak
  • bijvoorbeeld aardappels en groene asperges om erbij te serveren
Confit de canard ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • grote braadpan (oven-bestendig)
  • oven
  • vleestang
  • grote ovenschaal

Bereiden

2 uur 30 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/confit-de-canard


Voorbereiding -- 2 uur en 15 minuten

Haal de eendenbouten uit de koelkast en laat ze eerst minimaal een kwartier op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. Bestrooi de bouten ruim met peper en zout en plaats ze tegen elkaar aan in een braadpan met dikke bodem. Plaats het eendenvet samen met laurierblaadjes en gepelde knoflooktenen in de braadpan. Zorg dat de bouten volledig bedekt zijn met het vet. Zet de braadpan ongeveer 2 uur in de voorverwarmde oven en draai de bouten na een uur een keer. Confit de canard Confit de canard

De confit de canard afmaken -- 15 minuten

Na 2 uur zijn de eendenbouten zo gaar dat ze van het bot afvallen, dus haal ze voorzichtig uit het vet. Leg de eendenbouten in een ovenschaal met het vel naar boven. Verhoog de temperatuur van de oven naar 180 graden Celsius. Zorg dat er een klein beetje extra eendenvet op de bouten zit en bak ze mooi krokant in de oven in ongeveer 10 - 15 minuten. Serveer de confit de canard met bijvoorbeeld aardappels en gegrilde groene asperges. Smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen
Volgend recept →
Pasta primavera

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.