Ohmydish.nl


Confit de canard

Confit de canard is een specialiteit uit Zuidwest Frankrijk, deze gekonfijte eendenbout is klaar binnen 2,5 uur en wordt bereid in de oven.

2 uur 30 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Confit de canard

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 4 eendenbouten
  • 1 kg eendenvet
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 knoflooktenen
  • peper en zout naar smaak
Confit de canard ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • grote braadpan (oven-bestendig)
  • oven
  • vleestang
  • grote ovenschaal

Bereiden


2 uur 30 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/confit-de-canard


Voorbereiding -- 2 uur en 15 minuten

Haal de eendenbouten uit de koelkast en laat ze eerst minimaal een kwartier op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.

Bestrooi de bouten ruim met peper en zout en plaats ze tegen elkaar aan in een braadpan met dikke bodem. Plaats het eendenvet samen met laurierblaadjes en gepelde knoflooktenen in de braadpan.

Zorg dat de bouten volledig bedekt zijn met het vet. Zet de braadpan met deksel ongeveer 2 uur in de voorverwarmde oven en draai de bouten na een uur een keer. 

Confit de canard (gekonfijte eendenbout)
Confit de canard (gekonfijte eendenbout)

De confit de canard afmaken -- 15 minuten

Na 2 uur zijn de eendenbouten zo gaar dat ze van het bot afvallen, dus haal ze voorzichtig uit het vet. Leg de eendenbouten in een ovenschaal met het vel naar boven.

Verhoog de temperatuur van de oven naar 180 graden Celsius. Zorg dat er een klein beetje extra eendenvet op de bouten zit en bak ze mooi krokant in de oven in ongeveer 10 - 15 minuten. 

Serveer de confit de canard met bijvoorbeeld aardappels en gegrilde groene asperges. Eet smakelijk!

Confit de canard: veelgestelde vragen

Welk soort vet kan ik gebruiken om te konfijten?

Je kunt gekonfijte eendenbouten, ofwel confit de canard, maken in eendenvet maar je kunt eventueel ook ganzenvet gebruiken.

Waar kan ik eenden- of ganzenvet kopen?

Eenden- of ganzenvet (grasse de canard/grasse d'oie) is te koop bij de poelier en groothandel, maar ook bij sommige supermarkten. 

Kan ik gekonfijte eend ook in de slowcooker maken?

Deze gekonfijte eendenbouten kunnen in de slowcooker gemaakt worden, plaats deze dan op de hoogste stand voor ongeveer 5 - 6 uur. Verplaats ze dan naar een oven op 180 graden Celsius, want zonder krokant vel zal de confit de canard minder lekker zijn.

Wat vind jij van dit recept?
3 stemmen
← Vorig recept
Kip kerrie met rijst
Volgend recept →
Pasta primavera

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.