Tijdloze klassieker, een Franse uiensoep is simpel en goedkoop om te maken. Recept voor 8 personen, klaar in 40 minuten tijd.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/franse-uiensoep
Voeg dan de in stukjes gesneden knoflook toe. Voeg vervolgens de uienringen toe en zet het vuur lager om te voorkomen dat de uienringen aanbranden. Bak de uienringen in 10 minuten glazig en zacht. Roer zo nu en dan goed door.
Voeg een eetlepel bloem toe en roer door elkaar tot een roux. Bij een roux wordt normaal meer bloem gebruikt, maar voor deze soep is maar een lichte binding nodig. Een roux bindt de Franse uiensoep en maakt deze wat steviger. Het is niet noodzakelijk om bloem toe te voegen, de soep zal dan lichter van kleur zijn en wateriger.
Franse uiensoep
Deze Franse uiensoep is het lekkerst als je deze een dag vooraf maakt, de smaken van de ui zullen dan goed doorgetrokken zijn in de soep.
Optioneel, maar verplicht bij een klassieke Franse uiensoep: Leg 2 stukjes brood bovenop de soep. Bedek de soep met (Gruyère) kaas en laat de kaas met behulp van de grillstand smelten in een oven.
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.