Tijdloze klassieker, een Franse uiensoep is simpel en goedkoop om te maken. Een soepje met daarop stokbrood met gesmolten kaas, simpelweg heerlijk!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 01-01-2015, dit recept is voor 8 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Pel de uien en snijd alle uien in dunne ringen. Pel de teentjes knoflook en snijd deze fijn.
Verhit een grote pan op middelhoog vuur en voeg de boter toe. Voeg dan de knoflook toe.
Voeg vervolgens de uienringen toe en zet het vuur lager om te voorkomen dat de uienringen aanbranden.
Bak de uienringen in 10 minuten glazig en zacht. Roer zo nu en dan goed door.
Voeg een eetlepel bloem toe en roer goed tot een roux. Bij een roux wordt normaal meer bloem gebruikt, maar voor deze soep is maar een lichte binding nodig.
Een roux bindt de Franse uiensoep en maakt deze wat steviger. Het is niet noodzakelijk om bloem toe te voegen, de soep zal dan lichter van kleur zijn en wateriger.
Zodra de uien zacht en glazig zijn voeg je anderhalve liter kippenbouillon toe aan de grote pan en roer goed. Voeg 2 laurierblaadjes toe en plaats de deksel op de pan.
Zet het vuur hoger en breng de soep aan de kook.
Zet het vuur lager en breng de soep op smaak met peper en zout, laat de soep 20 minuten lang zachtjes koken.
Deze Franse uiensoep is het lekkerst als je deze een dag vooraf maakt, de smaken van de ui zullen dan goed doorgetrokken zijn in de soep.
Optioneel, maar toch een soort verplicht bij een klassieke Franse uiensoep: Leg 2 stukjes brood bovenop de soep.
Bedek de soep met (Gruyère) kaas en laat de kaas met behulp van de grillstand smelten in een oven. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.