Een quiche met champignons kun je maken met verschillende soorten champignons. Zowel met als zonder spekjes erg lekker en de rucola maakt deze hartige taart helemaal af.
De spekjes geven de champignons een hartige smaak, waardoor de quiche extra smaakvol zal worden. Deze quiche met champignons kun je uiteraard zowel met als zonder spekjes maken.
Serveer de champignon quiche met nootachtige knapperige rucola, dit past perfect bij de aardse champignons en romige vulling met tijm.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 22-04-2025, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 08-05-2025
Begin met het maken van het deeg, of gebruik een rol kant-en-klaar hartig taartdeeg.
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn.
Maak de champignons schoon met een champignonborstel of stuk keukenpapier en snijd deze in plakjes.
Verhit een scheutje olijfolie in een grote bakpan en bak hierin een deel van de champignons mooi bruin.
Haal de gebakken champignons uit de pan en herhaal voor alle champignons. Schep alle champignons dan in een middelgrote kom.
Verhit de grote bakpan opnieuw en bak hier de spekjes 1 minuut in. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig is geworden.
Voeg alle champignons opnieuw toe en breng op smaak met zwarte peper en zout.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Meng 3 eieren samen met 300 gram crème fraîche en breng op smaak met 1 eetlepel tijm, zwarte peper en zout.
Vet een taartvorm in met boter en bekleed met het deeg. Prik gaatjes in de bodem van het deeg.
Verdeel de gebakken champignons over de bodem en schenk het romige mengsel er overheen.
Maak af met een laagje geraspte Parmezaanse kaas en bak de champignon quiche gaar en mooi goudbruin in ongeveer 40 minuten. De exacte baktijd is o.a. afhankelijk van de oven.
Serveer met een handvol rucola, eet smakelijk!
Welke champignons voor een quiche?
Je kunt verschillende soorten champignons gebruiken, combineer bijvoorbeeld witte champignons met kastanjechampignons.
Kan ik een champignon quiche opnieuw opwarmen?
Je kunt een quiche prima opnieuw opwarmen, dit kun je bijvoorbeeld in de oven of airfryer doen op 180 graden Celsius. Dek de quiche eventueel af met aluminiumfolie zodat deze niet zal verbranden.
Per 1 persoonsportie / stuk:
Hoeveelheid | Ingrediënt | Allergenen | Kcal | Koolhydraten | Koolhydraten waarvan suikers | Vet | Vet waarvan verzadigd | Eiwit | Vezels | Natrium | Ijzer | Calcium | Magnesium | Kalium | Fosfor | Koper | Zink | Jodium | Seleen | Vitamine C | Vitamine D | Vitamine A | Vitamine B1 | Vitamine B2 | Vitamine B6 | Vitamine B12 | Vitamine B11 | Vitamine E | Vitamine K | Vitamine K1 | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
0.25 | rol | hartige taartdeeg | melk | 235.75 | 15.47 g | 0.17 g | 17.65 g | 6.38 g | 4.66 g | 0.69 g | 281.17 mg | 1.27 mg | 35.07 mg | 14.37 mg | 82.80 mg | 90.85 mg | 0.17 mg | 0.80 mg | - | 7.88 µg | - | - | 117.30 mg | 0.23 mg | 0.17 mg | 0.11 mg | 0.35 µg | 40.25 µg | 1.44 mg | 4.02 µg | - |
187.5 | gram | champignons | 30.00 | 0.56 g | 0.38 g | - | - | 5.06 g | 4.69 g | 15.00 mg | 2.25 mg | 15.00 mg | 20.63 mg | 796.88 mg | 234.38 mg | 1.13 mg | 0.75 mg | - | - | 9.19 mg | - | - | 0.19 mg | 0.83 mg | 0.11 mg | - | 56.25 µg | - | - | - | |
25 | gram | spekjes | 125.00 | - | - | 10.00 g | 3.75 g | 6.25 g | - | 500.00 mg | 0.38 mg | 5.00 mg | 5.00 mg | 75.00 mg | 50.00 mg | 0.03 mg | 0.25 mg | - | 3.75 µg | - | - | 12.50 mg | 0.08 mg | 0.10 mg | 0.13 mg | 0.38 µg | 2.50 µg | 0.25 mg | 0.25 µg | - | |
0.25 | ui | 11.25 | 1.91 g | 1.91 g | 0.06 g | 0.03 g | 0.38 g | 0.78 g | 2.81 mg | 0.16 mg | 9.38 mg | 3.13 mg | 54.69 mg | 13.13 mg | 0.03 mg | 0.25 mg | - | - | 2.03 mg | - | - | 0.01 mg | 0.01 mg | 0.04 mg | - | 3.13 µg | - | - | - | ||
0.75 | knoflooktenen | 7.35 | 1.47 g | 0.05 g | 0.01 g | - | 0.32 g | 0.10 g | 0.21 mg | 0.07 mg | 8.92 mg | 1.05 mg | 31.50 mg | 6.83 mg | 0.01 mg | 0.05 mg | 0.08 µg | - | 0.74 mg | - | - | 0.01 mg | - | 0.02 mg | - | 0.21 µg | - | - | - | ||
olijfolie | 2.03 | - | - | 0.23 g | 0.03 g | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |||
zwarte peper en zout | 4.39 | 1.13 g | 0.01 g | 0.06 g | 0.02 g | 0.18 g | 0.44 g | 339.13 mg | 0.09 mg | 4.00 mg | 1.33 mg | 11.09 mg | 1.51 mg | 0.01 mg | 0.01 mg | 0.52 µg | 0.02 µg | 1.34 mg | - | - | - | - | 0.01 mg | - | 0.18 µg | 0.08 mg | 2.86 µg | - | |||
0.25 | eetlepel | gedroogde tijm | 3.27 | 0.38 g | 0.02 g | 0.07 g | 0.03 g | 0.09 g | 0.37 g | 0.55 mg | 1.24 mg | 19.00 mg | 2.20 mg | 8.10 mg | 2.00 mg | 0.01 mg | 0.06 mg | - | 0.05 µg | 0.50 mg | - | 1.90 mg | - | - | 0.01 mg | - | - | 0.08 mg | 17.00 µg | - | |
0.75 | eieren | ei | 64.80 | 0.50 g | 0.09 g | 4.50 g | 1.13 g | 5.63 g | - | 54.00 mg | 0.81 mg | 22.50 mg | 4.50 mg | 58.50 mg | 81.00 mg | 0.04 mg | 0.59 mg | 15.75 µg | 13.82 µg | - | 0.81 mg | 0.09 mg | 0.05 mg | 0.14 mg | 0.07 mg | 1.04 µg | 27.00 µg | 0.50 mg | 0.11 µg | - | |
75 | gram | crème fraîche | melk | 252.00 | 1.50 g | 0.38 g | 27.00 g | 15.75 g | 1.88 g | - | 18.75 mg | - | 52.50 mg | 7.50 mg | 75.00 mg | 45.00 mg | 0.01 mg | 0.15 mg | - | - | 0.75 mg | 0.68 mg | 0.22 mg | 0.02 mg | 0.08 mg | 0.02 mg | 0.15 µg | 1.50 µg | - | - | - |
7.5 | gram | parmezaanse kaas | melk | 31.65 | 0.15 g | 0.14 g | 2.14 g | 1.35 g | 3.00 g | - | 75.00 mg | 0.09 mg | 75.00 mg | 3.45 mg | 9.00 mg | 67.50 mg | 0.04 mg | 0.45 mg | - | - | - | 0.04 mg | 0.02 mg | - | 0.05 mg | 0.01 mg | 0.15 µg | 0.75 µg | - | - | - |
18.75 | gram | rucola | 2.44 | 0.19 g | 0.15 g | 0.04 g | - | 0.24 g | 0.28 g | 1.88 mg | 0.21 mg | 7.50 mg | 1.88 mg | 41.25 mg | 6.56 mg | 0.01 mg | 0.04 mg | - | - | 2.81 mg | - | 0.04 mg | 0.01 mg | 0.02 mg | 0.01 mg | - | 6.56 µg | - | - | - | |
769.93 | 23.25 g | 3.28 g | 61.76 g | 28.47 g | 27.68 g | 7.35 g | 1288.51 mg | 6.55 mg | 253.87 mg | 65.03 mg | 1243.80 mg | 598.75 mg | 1.47 mg | 3.41 mg | 16.35 µg | 25.51 µg | 17.35 mg | 1.52 mg | 132.08 mg | 0.59 mg | 1.38 mg | 0.53 mg | 2.05 µg | 138.32 µg | 2.34 mg | 24.25 µg | - |
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!