Raclette kaas quiche - extra krokante quiche met laagjes
😍 2 Geweldig
😋 0 Lekker
😲 0 Verrassend
😕 0 Matig

Raclette kaas quiche

Deze raclette kaas quiche is gemaakt met filodeeg waardoor deze quiche extra krokant is met veel laagjes. Een romige quiche vol smaak maar met weinig ingrediënten.

45 minuten
6 personen

Een quiche gemaakt met filodeeg i.p.v. bladerdeeg is extra krokant en daardoor extra lekker. Door de romige en volle smaak van raclette kaas wordt deze raclette kaas quiche extra lekker en het spek maakt de quiche heerlijk hartig.

Deze hartige taart kun je serveren tijdens de lunch of als avondeten met een frisse salade. Of snijd de quiche in kleine stukjes en serveer bijvoorbeeld als hapjes, dan is deze quiche zowel warm, lauwwarm als koud lekker.

Raclette kaas quiche ingrediënten

Recept raclette kaas quiche

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Recept raclette kaas quiche allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 20-03-2025, dit recept is voor 6 personen en duurt 45 minuten.

Bijgewerkt op: 21-03-2025

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
45 minuten

Raclette kaas quiche maken – 45 minuten

Meng 5 eieren samen met 300 ml room en breng op smaak met peper en zout.

Vet een taartvorm in met boter en verwarm de oven voor op 180 graden.

Vouw de plakken filodeeg een aantal keer dubbel zoals op onderstaande foto's.

Raclette kaas quiche voorbereiding - stap 1
Raclette kaas quiche voorbereiding - stap 1
Raclette kaas quiche voorbereiding - stap 2
Raclette kaas quiche voorbereiding - stap 2

Leg het opgevouwde filodeeg in een cirkel in de taartvorm en herhaal voor alle plakken filodeeg.

Raclette kaas quiche voorbereiding - stap 3
Raclette kaas quiche voorbereiding - stap 3
Raclette kaas quiche voorbereiding - stap 4
Raclette kaas quiche voorbereiding - stap 4
Raclette kaas quiche voorbereiding - stap 5
Raclette kaas quiche voorbereiding - stap 5

Plaats de plakken raclette kaas en spek tussen het filodeeg. Zorg dat ze goed verdeeld worden.

Raclette kaas quiche voorbereiding - stap 6
Raclette kaas quiche voorbereiding - stap 6

Schenk het roommengsel over het deeg en maak af met een beetje geraspte kaas.

Raclette kaas quiche - extra krokante quiche met laagjes
Raclette kaas quiche - extra krokante quiche met laagjes

Bak de raclette kaas quiche mooi goudbruin in ongeveer 30 minuten. Serveer bijvoorbeeld met een frisse salade, eet smakelijk!

Tips!

Wat is raclette kaas?

Raclette kaas is een halfharde kaassoort, gemaakt van rauwe of gepasteuriseerde melk. Dit is een kaassoort met een hoog vetgehalte, dit zorgt ervoor dat de kaas perfect smelt.

Je kunt raclettekaas in plakken of als (half) wiel kopen. Traditioneel wordt een half wiel verwarmd waarna er telkens een laag gesmolten kaas wordt afgeschraapt.

Je kunt raclette kaas in vele smaken vinden, zoals bijvoorbeeld met zwarte peper, witte wijn of als gerookte kaas.

Hoe lang kan ik quiche bewaren?

Je kunt quiche tot wel 3 dagen in de koelkast bewaren.

Wat vind je hiervan?

2 waarderingen
😍
2
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie / stuk:

Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
Algemeen
Kcal
568.03 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
42.48 g
1.51 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
35.29 g
15.43 g
Eiwitten
20.82 g
Vezels
0.33 g
Natrium
541.09 mg
Toon vitamines & mineralen
Handig! Scroll deze tabel horizontaal om alle voedingswaarden per ingrediënt te zien
Hoeveelheid Ingrediënt Allergenen Kcal Koolhydraten Koolhydraten waarvan suikers Vet Vet waarvan verzadigd Eiwit Vezels Natrium Ijzer Calcium Magnesium Kalium Fosfor Koper Zink Jodium Seleen Vitamine C Vitamine D Vitamine A Vitamine B1 Vitamine B2 Vitamine B6 Vitamine B12 Vitamine B11 Vitamine E Vitamine K Vitamine K1
0.33 pak filodeeg gluten 224.25 39.75 g - 4.50 g - 5.63 g - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
0.83 plak raclette kaas melk 42.17 - - 2.75 g 1.67 g 4.42 g - 133.33 mg 0.10 mg 133.33 mg 6.67 mg 15.83 mg 95.00 mg 0.01 mg 0.75 mg - - 0.17 mg 0.03 mg 0.02 mg 0.01 mg 0.06 mg 0.01 mg 0.15 µg 5.00 µg - - -
0.83 plak spek 26.60 0.03 g - 2.53 g 0.90 g 1.01 g 0.03 g 66.67 mg 0.04 mg 0.53 mg 0.67 mg 13.33 mg 7.33 mg 0.01 mg 0.11 mg - - - 0.04 mg - 0.03 mg 0.01 mg 0.01 mg 0.05 µg 0.07 µg 0.01 mg - -
50 ml room melk 168.50 1.40 g 1.40 g 18.00 g 10.00 g 1.00 g - 17.50 mg - 37.50 mg 5.00 mg 47.50 mg 30.00 mg 0.01 mg 0.10 mg - - 0.50 mg 0.45 mg 0.17 mg 0.01 mg 0.05 mg 0.02 mg 0.10 µg 1.50 µg - - -
0.83 eieren ei 72.00 0.55 g 0.10 g 5.00 g 1.25 g 6.25 g - 60.00 mg 0.90 mg 25.00 mg 5.00 mg 65.00 mg 90.00 mg 0.04 mg 0.65 mg 17.50 µg 15.35 µg - 0.90 mg 0.10 mg 0.05 mg 0.15 mg 0.08 mg 1.15 µg 30.00 µg 0.55 mg 0.13 µg -
peper en zout 2.93 0.76 g 0.01 g 0.04 g 0.02 g 0.12 g 0.30 g 226.09 mg 0.06 mg 2.67 mg 0.89 mg 7.39 mg 1.01 mg 0.01 mg 0.01 mg 0.34 µg 0.01 µg 0.89 mg - - - - - - 0.12 µg 0.05 mg 1.91 µg -
0.17 handvol geraspte kaas melk 31.58 - - 2.48 g 1.60 g 2.39 g - 37.50 mg 0.02 mg 85.00 mg 3.33 mg 9.17 mg 53.33 mg 0.10 mg 0.38 mg - - 0.04 mg 0.05 mg 0.03 mg - 0.03 mg 0.01 mg 0.18 µg 1.25 µg - - -
    568.03 42.48 g 1.51 g 35.29 g 15.43 g 20.82 g 0.33 g 541.09 mg 1.12 mg 284.03 mg 21.55 mg 158.22 mg 276.68 mg 0.17 mg 2.00 mg 17.84 µg 15.36 µg 1.60 mg 1.47 mg 0.33 mg 0.10 mg 0.30 mg 0.12 mg 1.63 µg 37.93 µg 0.61 mg 2.03 µg -
0 reacties op "Raclette kaas quiche"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recepten
Feestdagen
Diëten
Ingrediënten
Thema's
Seizoen
Keuken
Apparaat
Vlees, vis, vega(n)

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.