Deze raclette kaas quiche is gemaakt met filodeeg waardoor deze quiche extra krokant is met veel laagjes. Een romige quiche vol smaak maar met weinig ingrediënten.
Een quiche gemaakt met filodeeg i.p.v. bladerdeeg is extra krokant en daardoor extra lekker. Door de romige en volle smaak van raclette kaas wordt deze raclette kaas quiche extra lekker en het spek maakt de quiche heerlijk hartig.
Deze hartige taart kun je serveren tijdens de lunch of als avondeten met een frisse salade. Of snijd de quiche in kleine stukjes en serveer bijvoorbeeld als hapjes, dan is deze quiche zowel warm, lauwwarm als koud lekker.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 20-03-2025, dit recept is voor 6 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 21-03-2025
Meng 5 eieren samen met 300 ml room en breng op smaak met peper en zout.
Vet een taartvorm in met boter en verwarm de oven voor op 180 graden.
Vouw de plakken filodeeg een aantal keer dubbel zoals op onderstaande foto's.
Leg het opgevouwde filodeeg in een cirkel in de taartvorm en herhaal voor alle plakken filodeeg.
Plaats de plakken raclette kaas en spek tussen het filodeeg. Zorg dat ze goed verdeeld worden.
Schenk het roommengsel over het deeg en maak af met een beetje geraspte kaas.
Bak de raclette kaas quiche mooi goudbruin in ongeveer 30 minuten. Serveer bijvoorbeeld met een frisse salade, eet smakelijk!
Wat is raclette kaas?
Raclette kaas is een halfharde kaassoort, gemaakt van rauwe of gepasteuriseerde melk. Dit is een kaassoort met een hoog vetgehalte, dit zorgt ervoor dat de kaas perfect smelt.
Je kunt raclettekaas in plakken of als (half) wiel kopen. Traditioneel wordt een half wiel verwarmd waarna er telkens een laag gesmolten kaas wordt afgeschraapt.
Je kunt raclette kaas in vele smaken vinden, zoals bijvoorbeeld met zwarte peper, witte wijn of als gerookte kaas.
Hoe lang kan ik quiche bewaren?
Je kunt quiche tot wel 3 dagen in de koelkast bewaren.
Per 1 persoonsportie / stuk:
Hoeveelheid | Ingrediënt | Allergenen | Kcal | Koolhydraten | Koolhydraten waarvan suikers | Vet | Vet waarvan verzadigd | Eiwit | Vezels | Natrium | Ijzer | Calcium | Magnesium | Kalium | Fosfor | Koper | Zink | Jodium | Seleen | Vitamine C | Vitamine D | Vitamine A | Vitamine B1 | Vitamine B2 | Vitamine B6 | Vitamine B12 | Vitamine B11 | Vitamine E | Vitamine K | Vitamine K1 | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
0.33 | pak | filodeeg | gluten | 224.25 | 39.75 g | - | 4.50 g | - | 5.63 g | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
0.83 | plak | raclette kaas | melk | 42.17 | - | - | 2.75 g | 1.67 g | 4.42 g | - | 133.33 mg | 0.10 mg | 133.33 mg | 6.67 mg | 15.83 mg | 95.00 mg | 0.01 mg | 0.75 mg | - | - | 0.17 mg | 0.03 mg | 0.02 mg | 0.01 mg | 0.06 mg | 0.01 mg | 0.15 µg | 5.00 µg | - | - | - |
0.83 | plak | spek | 26.60 | 0.03 g | - | 2.53 g | 0.90 g | 1.01 g | 0.03 g | 66.67 mg | 0.04 mg | 0.53 mg | 0.67 mg | 13.33 mg | 7.33 mg | 0.01 mg | 0.11 mg | - | - | - | 0.04 mg | - | 0.03 mg | 0.01 mg | 0.01 mg | 0.05 µg | 0.07 µg | 0.01 mg | - | - | |
50 | ml | room | melk | 168.50 | 1.40 g | 1.40 g | 18.00 g | 10.00 g | 1.00 g | - | 17.50 mg | - | 37.50 mg | 5.00 mg | 47.50 mg | 30.00 mg | 0.01 mg | 0.10 mg | - | - | 0.50 mg | 0.45 mg | 0.17 mg | 0.01 mg | 0.05 mg | 0.02 mg | 0.10 µg | 1.50 µg | - | - | - |
0.83 | eieren | ei | 72.00 | 0.55 g | 0.10 g | 5.00 g | 1.25 g | 6.25 g | - | 60.00 mg | 0.90 mg | 25.00 mg | 5.00 mg | 65.00 mg | 90.00 mg | 0.04 mg | 0.65 mg | 17.50 µg | 15.35 µg | - | 0.90 mg | 0.10 mg | 0.05 mg | 0.15 mg | 0.08 mg | 1.15 µg | 30.00 µg | 0.55 mg | 0.13 µg | - | |
peper en zout | 2.93 | 0.76 g | 0.01 g | 0.04 g | 0.02 g | 0.12 g | 0.30 g | 226.09 mg | 0.06 mg | 2.67 mg | 0.89 mg | 7.39 mg | 1.01 mg | 0.01 mg | 0.01 mg | 0.34 µg | 0.01 µg | 0.89 mg | - | - | - | - | - | - | 0.12 µg | 0.05 mg | 1.91 µg | - | |||
0.17 | handvol | geraspte kaas | melk | 31.58 | - | - | 2.48 g | 1.60 g | 2.39 g | - | 37.50 mg | 0.02 mg | 85.00 mg | 3.33 mg | 9.17 mg | 53.33 mg | 0.10 mg | 0.38 mg | - | - | 0.04 mg | 0.05 mg | 0.03 mg | - | 0.03 mg | 0.01 mg | 0.18 µg | 1.25 µg | - | - | - |
568.03 | 42.48 g | 1.51 g | 35.29 g | 15.43 g | 20.82 g | 0.33 g | 541.09 mg | 1.12 mg | 284.03 mg | 21.55 mg | 158.22 mg | 276.68 mg | 0.17 mg | 2.00 mg | 17.84 µg | 15.36 µg | 1.60 mg | 1.47 mg | 0.33 mg | 0.10 mg | 0.30 mg | 0.12 mg | 1.63 µg | 37.93 µg | 0.61 mg | 2.03 µg | - |
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!