Lasagne met blauwe kaas en gehakt is extra hartig en smaakvol door het gebruik van 3 soorten kaas. Heerlijk met herfstsmaken van pompoen, walnoten en salie.
Een lasagne met gehaktsaus en laagjes romige béchamelsaus, maar dan net even anders. Deze lasagne met blauwe kaas en gehakt is er eentje die in een herfstjasje is gestoken.
Je kunt zelf kiezen welke blauwe kaas je gebruikt, net waar je van houdt. Een Franse Roquefort is bijvoorbeeld een stuk sterker dan gorgonzola of Danish blue. De walnoten geven de lasagne extra textuur en maken deze nog net wat vullender.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 25-11-2025, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 11-12-2025
Pel de rode ui en knoflooktenen en snijd deze fijn.
Schil een halve (of een kleine) flespompoen, verwijder de pitten en snijd de pompoen in kleine blokjes.
Verhit een scheutje olijfolie in een grote bakpan (of braadpan) en fruit hierin de ui en knoflook tot de ui glazig is geworden.
Bak het gehakt rul en voeg dan de blokjes pompoen toe. Bak dit nog ongeveer 2 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
Bak de tomatenpuree samen met het takje salie nog kort mee en blus dan af met rode wijn.
Zet het vuur laag, schenk de sterke runderbouillon erbij en laat de saus minimaal een half uur zachtjes pruttelen. Hoe langer je deze laat pruttelen, hoe smaakvoller deze zal zijn.

Maak terwijl de gehaktsaus staat te pruttelen een béchamelsaus, of gebruik eventueel kant-en-klare saus.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Breng de gehaktsaus op smaak met peper en zout en verwijder de salie.
Maak laagjes in een grote ovenschaal. Begin met een laagje gehaktsaus, dan lasagnevellen, béchamelsaus, een handvol Parmezaanse kaas en verkruimel er een beetje blauwe kaas overheen.

Herhaal voor de overige ingrediënten en eindig met béchamelsaus, blauwe kaas, Parmezaanse kaas en een klein beetje geraspte kaas.
Bak de lasagne gaar en goudbruin in ongeveer 30 tot 40 minuten, de exacte baktijd is o.a. afhankelijk van de oven.
Hak ondertussen de walnoten grof.
Serveer de lasagne met gehakte walnoten en eventueel een frisse salade, eet smakelijk!
Welke blauwe kaas voor een lasagne?
Je kunt voor het maken van lasagne verschillende soorten blauwe kaas gebruiken, Roquefort is sterker van smaak terwijl Gorgonzola mild en romig is.
Kan ik lasagne vooraf maken?
Ja, je kunt lasagne vooraf maken en pas bakken voor het serveren. Je kunt de lasagne ook vooraf al bakken en dan opnieuw opwarmen, maar dit zal in de oven bijna net zo lang duren dan het garen zelf dus vind ik zelf geen aanrader. Je kunt de lasagne dan beter opwarmen in de magnetron, maar dan zal de kaas bovenop geen krokante laag meer zijn en dat is zonde.
Per 1 persoonsportie / stuk:
| Hoeveelheid | Ingrediënt | Allergenen | Kcal | Koolhydraten | Koolhydraten waarvan suikers | Vet | Vet waarvan verzadigd | Eiwit | Vezels | Natrium | Ijzer | Calcium | Magnesium | Kalium | Fosfor | Koper | Zink | Jodium | Seleen | Vitamine C | Vitamine D | Vitamine A | Vitamine B1 | Vitamine B2 | Vitamine B6 | Vitamine B12 | Vitamine B11 | Vitamine E | Vitamine K | Vitamine K1 | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 125 | gram | gehakt | 261.25 | 1.00 g | - | 18.25 g | 9.25 g | 23.88 g | - | 87.50 mg | 0.50 mg | 12.50 mg | 25.00 mg | 375.00 mg | 225.00 mg | - | 6.00 mg | - | - | 25.00 mg | - | - | 0.04 mg | 0.09 mg | 0.21 mg | - | - | - | - | - | |
| 0.25 | rode ui | 11.25 | 1.91 g | 1.91 g | 0.06 g | 0.03 g | 0.38 g | 0.78 g | 2.81 mg | 0.16 mg | 9.38 mg | 3.13 mg | 54.69 mg | 13.13 mg | 0.03 mg | 0.25 mg | - | - | 2.03 mg | - | - | 0.01 mg | 0.01 mg | 0.04 mg | - | 3.13 µg | - | - | - | ||
| 0.5 | knoflooktenen | 4.90 | 0.98 g | 0.03 g | - | - | 0.21 g | 0.07 g | 0.14 mg | 0.05 mg | 5.95 mg | 0.70 mg | 21.00 mg | 4.55 mg | 0.01 mg | 0.04 mg | 0.05 µg | - | 0.49 mg | - | - | 0.01 mg | - | 0.01 mg | - | 0.14 µg | - | - | - | ||
| 0.25 | takje | verse salie | 1.08 | 0.17 g | - | 0.04 g | 0.01 g | 0.08 g | 0.17 g | 0.28 mg | 0.04 mg | 4.13 mg | 1.08 mg | 10.68 mg | 0.83 mg | 0.01 mg | 0.02 mg | - | 0.03 µg | 0.81 mg | - | 147.50 mg | - | 0.01 mg | - | - | 4.85 µg | 0.19 mg | 42.86 µg | - | |
| 0.13 | flespompoen | 37.50 | 5.63 g | 3.75 g | 0.38 g | - | 2.06 g | 1.88 g | 3.75 mg | 1.13 mg | 46.88 mg | 18.75 mg | 243.75 mg | 46.88 mg | 0.15 mg | 0.38 mg | - | - | 26.25 mg | - | 0.04 mg | 0.09 mg | 0.11 mg | 0.21 mg | - | 18.75 µg | - | - | - | ||
| 17.5 | gram | tomatenpuree | 13.30 | 2.45 g | 1.75 g | - | - | 0.61 g | 0.51 g | 78.75 mg | 0.70 mg | 5.25 mg | 9.63 mg | 148.75 mg | 12.25 mg | 0.09 mg | 0.26 mg | - | - | 5.25 mg | - | 0.03 mg | 0.02 mg | 0.02 mg | 0.03 mg | - | 5.25 µg | - | - | - | |
| 25 | ml | rode wijn | sulfiet | 21.50 | 0.75 g | 0.75 g | - | - | 0.05 g | - | 0.75 mg | 0.23 mg | 2.50 mg | 2.50 mg | 25.00 mg | 2.50 mg | 0.03 mg | 0.05 mg | - | - | 0.25 mg | - | - | - | 0.01 mg | 0.01 mg | - | - | - | - | - |
| 50 | ml | sterke runderbouillon | selderij | 3.00 | 0.05 g | - | 0.25 g | 0.15 g | 0.25 g | - | 185.00 mg | 0.10 mg | 2.00 mg | 0.25 mg | 2.00 mg | 1.50 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
| peper en zout | 4.39 | 1.13 g | 0.01 g | 0.06 g | 0.02 g | 0.18 g | 0.44 g | 339.13 mg | 0.09 mg | 4.00 mg | 1.33 mg | 11.09 mg | 1.51 mg | 0.01 mg | 0.01 mg | 0.52 µg | 0.02 µg | 1.34 mg | - | - | - | - | 0.01 mg | - | 0.18 µg | 0.08 mg | 2.86 µg | - | |||
| 0.25 | scheutje | olijfolie | 17.66 | - | - | 2.00 g | 0.29 g | - | - | 0.02 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
| 187.5 | ml | bechamelsaus | ei, melk, gluten | 159.38 | 13.13 g | 5.63 g | 9.38 g | 5.63 g | 4.69 g | 0.38 g | 562.50 mg | 0.94 mg | 150.00 mg | 18.75 mg | 187.50 mg | 112.50 mg | 0.09 mg | 0.75 mg | - | 3.75 µg | 1.88 mg | 0.38 mg | 375.00 mg | 0.09 mg | 0.19 mg | 0.19 mg | 0.38 µg | 28.13 µg | 0.94 mg | 3.75 µg | - |
| 25 | gram | blauwe kaas | melk | 94.25 | - | - | 8.50 g | 5.38 g | 4.75 g | - | 200.00 mg | 0.08 mg | 175.00 mg | 12.50 mg | 27.50 mg | 50.00 mg | - | - | - | - | 0.13 mg | 0.20 mg | - | 0.01 mg | 0.08 mg | 0.02 mg | 0.50 µg | 10.00 µg | - | - | - |
| 25 | gram | geraspte parmezaanse kaas | melk | 105.50 | 0.50 g | 0.45 g | 7.13 g | 4.50 g | 10.00 g | - | 250.00 mg | 0.30 mg | 250.00 mg | 11.50 mg | 30.00 mg | 225.00 mg | 0.13 mg | 1.50 mg | - | - | - | 0.13 mg | 0.08 mg | 0.01 mg | 0.15 mg | 0.03 mg | 0.50 µg | 2.50 µg | - | - | - |
| 0.25 | handvol | geraspte kaas | melk | 47.38 | - | - | 3.71 g | 2.40 g | 3.59 g | - | 56.25 mg | 0.04 mg | 127.50 mg | 5.00 mg | 13.75 mg | 80.00 mg | 0.15 mg | 0.58 mg | - | - | 0.06 mg | 0.08 mg | 0.04 mg | 0.01 mg | 0.04 mg | 0.01 mg | 0.28 µg | 1.88 µg | - | - | - |
| 0.25 | handvol | walnoten | noten | 42.19 | 0.76 g | 0.16 g | 3.91 g | 0.31 g | 0.90 g | 0.50 g | 0.13 mg | 0.13 mg | 5.63 mg | 10.00 mg | 33.75 mg | 25.00 mg | 0.08 mg | 0.16 mg | - | - | 0.25 mg | - | - | 0.03 mg | 0.02 mg | 0.03 mg | - | 3.13 µg | - | - | - |
| 824.52 | 28.45 g | 14.44 g | 53.65 g | 27.97 g | 51.62 g | 4.72 g | 1767.01 mg | 4.46 mg | 800.70 mg | 120.10 mg | 1184.45 mg | 800.64 mg | 0.75 mg | 9.99 mg | 0.57 µg | 3.80 µg | 63.73 mg | 0.77 mg | 522.69 mg | 0.31 mg | 0.72 mg | 0.80 mg | 1.65 µg | 77.91 µg | 1.20 mg | 49.48 µg | - | ||||
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!