Deze gestoofde groenten zijn een klassiek en zeer bekend bijgerecht uit de Franse keuken. Ratatouille bestaat o.a. uit courgette, aubergine, paprika en tomaat
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 11-09-2018, dit recept is voor 8 personen en duurt 1 uur 5 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Was de courgettes, aubergines, paprika's en tomaten. Verwijder de zaadlijsten van de paprika's, snijd de courgettes, aubergines en paprika's in blokjes en zet opzij.
Verwijder de kroontjes van de tomaten en snijd de tomaten in partjes. Pel de uien en knoflooktenen en snijd deze fijn.
Verhit een scheut olijfolie in de grote pan en fruit hierin de blokjes courgette, aubergine en paprika in delen. Zodra de groenten beginnen te kleuren, voeg je ook de fijngesneden ui toe.
Voeg na enkele minuten ook de partjes tomaten, fijngesneden knoflook en bouquet garni toe. Breng op smaak met peper en zout en plaats een deksel op de pan.
Laat de ratatouille op laag vuur sudderen voor ongeveer 40 minuten. Breng dan nogmaals op smaak met peper en zout, verwijder de bouquet garni en serveer als bijgerecht. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.