Ratatouille

(6)

Deze gestoofde groenten zijn een klassiek en zeer bekend bijgerecht uit de Franse keuken. Ratatouille bestaat o.a. uit courgette, aubergine, paprika en tomaat

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-09-2018, dit recept is voor 8 personen en duurt 1 uur 5 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023

Kooktijd 1 uur 5 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Bijgerechten
Ratatouille

Ingrediënten


  • 2 courgettes
  • 3 aubergines
  • 2 paprika's (wij gebruikten een rode en een groene paprika)
  • 6 tomaten
  • 2 uien
  • 3 knoflooktenen
  • bouquet garni (paar takjes tijm, paar takjes rozemarijn en een paar laurierblaadjes)
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • grote pan met dikke bodem en deksel
  • houten lepel

Ratatouille Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 1 uur 5 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/ratatouille


Voorbereiding – 15 minuten

Was de courgettes, aubergines, paprika's en tomaten. Verwijder de zaadlijsten van de paprika's, snijd de courgettes, aubergines en paprika's in blokjes en zet opzij.

Verwijder de kroontjes van de tomaten en snijd de tomaten in partjes. Pel de uien en knoflooktenen en snijd deze fijn. 

Ratatouille
Franse ratatouille

De ratatouille afmaken – 50 minuten

Verhit een scheut olijfolie in de grote pan en fruit hierin de blokjes courgette, aubergine en paprika in delen. Zodra de groenten beginnen te kleuren, voeg je ook de fijngesneden ui toe.

Voeg na enkele minuten ook de partjes tomaten, fijngesneden knoflook en bouquet garni toe. Breng op smaak met peper en zout en plaats een deksel op de pan.

Laat de ratatouille op laag vuur sudderen voor ongeveer 40 minuten. Breng dan nogmaals op smaak met peper en zout, verwijder de bouquet garni en serveer als bijgerecht. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-09-2018, dit recept is voor 8 personen en duurt 1 uur 5 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023


Waardeer dit recept!
6 stemmen

0 reacties op Ratatouille

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.