Faux gras (vegan)
😍 6Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Faux gras (vegan) veganistisch

Een vegan versie van de bekende foie gras: makkelijk te maken met o.a. kikkererwten en champignons. Heerlijk als voorgerecht of op de borrelplank tijdens de feestdagen.

35 minuten
6 personen

Foie gras is boterzacht van smaak, net zoals deze heerlijke vegan foie gras welke niet zal misstaan tijdens de feestdagen.

De kikkererwten geven deze faux gras een zachte smaak terwijl de walnoten voor een stevige textuur zorgen en de rode bieten zorgen voor de kleur.

Super lekker in combinatie met bijvoorbeeld zure augurkjes, kapperappeltjes, verse vijgen of balsamico uitjes.

Recept faux gras (vegan)
Faux gras (vegan) ingrediënten

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-12-2023, dit recept is voor 6 personen en duurt 35 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
35 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Pel de sjalot en knoflooktenen en snijd deze vrij fijn.

Maak de champignons schoon met keukenpapier of een champignonborstel en snijd deze in plakjes.

Verhit 2 eetlepels kokosolie in een middelgrote bakpan en bak hierin de champignons samen met de tijm, rozemarijn en salie.

Voeg de sjalot en knoflook toe en bak het geheel tot de sjalot glazig is geworden. Zet opzij zodat de smaken van de kruiden kunnen intrekken.

Faux gras
Faux gras

Faux gras afmaken – 20 minuten + wachttijd

Spoel de kikkererwten af onder stromend koud water en plaats 200 gram in de foodprocessor.

Voeg de rode biet en 100 gram walnoten toe en pureer dit kort.

Verwijder de salie, tijm en rozemarijn uit de champignons en voeg het mengsel toe aan de foodprocessor.

Verwarm 2 eetlepels sojaroom, voeg hier de agar agar aan toe en laat 1 tot 2 minuten zachtjes verwarmen. Roer glad en voeg dit ook toe aan de foodprocessor.

Faux gras voorbereiden - stap 1
Faux gras voorbereiden - stap 1
Faux gras voorbereiden - stap 2
Faux gras voorbereiden - stap 2

Pureer het geheel tot een glad mengsel en breng op smaak met zout. 

Verplaats het mengsel naar een stuk huishoudfolie en rol dit strak op. Leg de rol in de koelkast en laat dit minimaal 4 uur mooi opstijven zodat je deze kunt snijden.

Serveer de faux gras bijvoorbeeld als voorgerecht met balsamico uitjes, eet smakelijk!

Tips!

Wat is faux gras?

Foie gras wordt gemaakt van ganzenlever of eendenlever. Een vegetarische of veganistische variant is een woordspeling, faux betekent namelijk nep. “Faux gras” is letterlijk vertaald “Nep vet”.

Kan ik de kruiden weglaten?

Je kunt de kruiden eventueel weglaten, de faux gras zal dan iets minder vol van smaak zijn maar nog steeds ontzettend lekker.

Wat vind je van dit recept?

6 waarderingen
😍
6
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Faux gras (vegan)"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.