Aardappelkroketjes met kastanjes zijn een feestelijk bijgerecht die perfect bij de herfst passen. Het zoete van de kastanjes samen met de romige aardappelpuree in een krokant jasje maken je volgende etentje compleet.
Zelfgemaakte aardappelkroketjes zijn al een feestje om te serveren, maar wat dacht je van aardappelkroketjes met kastanjes? Luxe kroketjes die je volgende etentje extra bijzonder maken en vooral een aanrader tijdens de feestdagen.
De kastanjes kun je zelf poffen of eventueel koken, maar je kunt om veel tijd te besparen ook gepelde kastanjes kopen. Deze zijn bij speciaalzaken of de groothandel te koop en rond de feestdagen ook regelmatig bij grote supermarkten.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 10-11-2025, dit recept is voor 8 personen en duurt 1 uur 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 22-11-2025
Je kunt ervoor kiezen de kastanjes zelf te poffen, of gebruik kastanjes uit pot of blik die al gepeld zijn.
Hak de gepelde kastanje vervolgens vrij fijn, wanneer de stukjes te grof zijn zal het moeilijker gaan de kroketjes te vormen. Je kunt ze eventueel ook pureren voor een zeer gladde puree.

Vul een middelgrote pan met water en een snuf zout en breng aan de kook.
Schil de aardappelen en snijd deze in grove stukken. Kook de aardappelen gaar in ongeveer 20 minuten, afhankelijk van de grootte van de stukken.
Verwarm ondertussen 75 gram roomboter in een middelgrote bakpan en voeg de fijngehakte kastanjes toe.
Laat de kastanjes op laag vuur ongeveer 10 minuten zachtjes smoren tot ze een beetje zacht zijn geworden.
Hak de peterselie fijn en roer dit door de kastanjes.

Gebruik een zeef en grote lepel om de aardappelen door de zeef te wrijven tot een gladde puree.
Roer de kastanjes door de aardappelpuree en breng op smaak met peper en zout.
Scheid de eieren en roer 2 eidooiers door de aardappelpuree en houd het eiwit apart.
Laat een beetje afkoelen en plaats deze dan in een spuitzak (zonder spuitmond).
Bestuif een groot bord of schaal met een beetje bloem en maak lange rollen van de puree op de borden.

Dek de rollen af met huishoudfolie en zet in de koelkast tot de puree volledig koud is, zo kun je deze namelijk makkelijker paneren.
Zet een kom klaar met bloem, een tweede kom met 4 losgeklopte eiwitten en een derde kom met paneermeel.
Verdeel de rollen aardappelpuree in stukjes van ongeveer 4 cm.
Haal de stukjes eerst door de bloem, dan eiwit en als laatste door het paneermeel. Zorg er telkens voor dat ze volledig zijn bedekt.
Herhaal tot alle puree is gebruikt, je kunt ongeveer 40 aardappelkroketjes maken met deze hoeveelheid.
Verhit een flinke laag zonnebloemolie (of een andere neutrale olie) in een pan met een dikke bodem en frituur de aardappelkroketjes tot ze mooi goudbruin zijn. Dit zal ongeveer 3 tot 4 minuten duren.
Frituur niet teveel kroketjes tegelijk en bak ze niet te lang. Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer direct, eet smakelijk!
Kan ik aardappelkroketjes invriezen?
Je kunt aardappelkroketjes heel makkelijk invriezen door deze na het paneren op een bord bekleed met bakpapier te leggen. Vries dit kort in en haal ze dan van het bord. Bewaar ze in een hersluitbare zak, je kunt ze dan los van elkaar eruit halen zonder ze allemaal tegelijk te moeten ontdooien.
Welke kastanjes voor het maken van kastanje kroketjes?
Je kunt de tamme kastanjes zelf poffen (of eventueel koken) en pellen, of gebruik gepelde kastanjes. Deze zijn vaak uit een pot of blik te koop, of soms in een vacuümzak.
Per 1 persoonsportie / stuk:
| Hoeveelheid | Ingrediënt | Allergenen | Kcal | Koolhydraten | Koolhydraten waarvan suikers | Vet | Vet waarvan verzadigd | Eiwit | Vezels | Natrium | Ijzer | Calcium | Magnesium | Kalium | Fosfor | Koper | Zink | Jodium | Seleen | Vitamine C | Vitamine D | Vitamine A | Vitamine B1 | Vitamine B2 | Vitamine B6 | Vitamine B12 | Vitamine B11 | Vitamine E | Vitamine K | Vitamine K1 | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 0.13 | kg | kruimige aardappelen | 102.50 | 21.25 g | - | 0.13 g | - | 2.50 g | 3.13 g | 3.75 mg | 0.63 mg | 11.25 mg | 25.00 mg | 550.00 mg | 62.50 mg | 0.13 mg | 0.38 mg | - | - | 10.00 mg | - | - | 0.10 mg | 0.06 mg | 0.31 mg | - | 11.25 µg | - | - | - | |
| 37.5 | gram | kastanjes | noten | 70.50 | 13.13 g | 2.44 g | 0.75 g | 0.08 g | 1.50 g | 2.44 g | 1.88 mg | 0.38 mg | 15.00 mg | 15.00 mg | 225.00 mg | 33.75 mg | 0.08 mg | 0.17 mg | 0.02 µg | - | - | - | - | 0.11 mg | 0.02 mg | 0.11 mg | - | 52.50 µg | - | - | - |
| 9.38 | gram | roomboter | melk | 68.91 | 0.07 g | 0.07 g | 7.73 g | 5.06 g | 0.07 g | - | 0.47 mg | 0.01 mg | 1.22 mg | 0.19 mg | 1.41 mg | 1.88 mg | - | 0.01 mg | - | - | - | 0.11 mg | 0.09 mg | - | - | - | - | - | - | - | - |
| peper en zout | 2.20 | 0.57 g | 0.01 g | 0.03 g | 0.01 g | 0.09 g | 0.22 g | 169.57 mg | 0.04 mg | 2.00 mg | 0.67 mg | 5.54 mg | 0.76 mg | - | 0.01 mg | 0.26 µg | 0.01 µg | 0.67 mg | - | - | - | - | - | - | 0.09 µg | 0.04 mg | 1.43 µg | - | |||
| 0.5 | eieren | ei | 43.20 | 0.33 g | 0.06 g | 3.00 g | 0.75 g | 3.75 g | - | 36.00 mg | 0.54 mg | 15.00 mg | 3.00 mg | 39.00 mg | 54.00 mg | 0.02 mg | 0.39 mg | 10.50 µg | 9.21 µg | - | 0.54 mg | 0.06 mg | 0.03 mg | 0.09 mg | 0.05 mg | 0.69 µg | 18.00 µg | 0.33 mg | 0.08 µg | - | |
| 0.25 | takje | verse peterselie | 0.30 | 0.01 g | - | - | - | 0.04 g | 0.04 g | 0.26 mg | 0.07 mg | 0.35 mg | 0.44 mg | 7.44 mg | 1.14 mg | - | 0.01 mg | - | - | 1.40 mg | - | 0.01 mg | - | - | - | - | 1.05 µg | - | - | - | |
| 7.5 | gram | bloem | gluten | 27.30 | 5.23 g | 0.11 g | 0.11 g | 0.02 g | 0.86 g | 0.21 g | 0.15 mg | 0.08 mg | 1.50 mg | 1.50 mg | 13.50 mg | 7.50 mg | 0.02 mg | 0.08 mg | - | - | - | - | - | 0.01 mg | 0.01 mg | 0.02 mg | - | 2.63 µg | - | - | - |
| 12.5 | gram | paneermeel | ei, gluten, soja | 47.88 | 9.13 g | 0.75 g | 0.38 g | 0.19 g | 1.63 g | 0.50 g | 106.25 mg | 0.15 mg | 2.50 mg | 1.25 mg | 37.50 mg | 12.50 mg | 0.04 mg | 0.11 mg | - | - | 0.75 mg | - | - | 0.06 mg | 0.03 mg | 0.01 mg | - | - | - | - | - |
| zonnebloemolie | 16.52 | - | - | 1.87 g | 0.22 g | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |||
| 379.29 | 49.71 g | 3.43 g | 14.00 g | 6.32 g | 10.42 g | 6.53 g | 318.32 mg | 1.88 mg | 48.82 mg | 47.04 mg | 879.39 mg | 174.02 mg | 0.29 mg | 1.15 mg | 10.78 µg | 9.22 µg | 12.82 mg | 0.65 mg | 0.16 mg | 0.32 mg | 0.21 mg | 0.50 mg | 0.69 µg | 85.51 µg | 0.37 mg | 1.51 µg | - | ||||
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!