Keuken: franse apéro

18 Recepten

 


Faux gras (vegan)

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Een vegan versie van de bekende foie gras: makkelijk te maken met o.a. kikkererwten en champignons. Heerlijk als voorgerecht of op de borrelplank tijdens de feestdagen.


Get 27 cocktail

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 1 persoon

De Get 27 cocktail is een klassieker uit Zuidwest Frankrijk. Een frisse cocktail voor een hete zomerdag met appel, limoen en munt. Behalve heerlijk fris ziet deze cocktail er ook nog eens prachtig uit.


French 75 cocktail

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 1 persoon Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (5)

Een French 75 cocktail is een verfrissende cocktail met o.a. citroen, gin en champagne. Makkelijk om te maken en heerlijk tijdens een warme dag.


Kleine gefrituurde visjes

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Deze kleine gefrituurde visjes kun je in veel verschillende Mediterraanse landen vinden. In Spanje als tapas en in Frankrijk tijdens de apéro, maar altijd met een beetje citroen.


Franse borrelplank

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

Een Franse borrelplank maken is niet moeilijk. Super feestelijk voor de feestdagen om met z'n allen van te genieten en extra lekker met gesmolten camembert om te dippen.


Gegratineerde oesters

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Niet iedereen is even dol op rauwe oesters, gaar ze daarom eens in de oven. Deze gegratineerde oesters met o.a. sjalot en witte wijn zijn het perfecte feestelijke voorgerecht of hapje.


Klassieke oesters

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

Heerlijke klassieke oesters met een sjalot vinaigrette, ouderwets lekker met verjus. Een heerlijk fris voorgerecht, dit feestelijke gerecht is vooral in Frankrijk een traditie tijdens de feestdagen.


Walnotenlikeur zelf maken

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 10 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (201)

Walnotenlikeur zelf maken is niet moeilijk, maar het heeft tijd nodig om zijn prachtige kleur en volle smaak te krijgen.


Crudité

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (20)

Crudité is een makkelijk en smaakvol gerecht uit Frankrijk. Rauwe groenten met een heerlijke dipsaus met limoen en parmezaanse kaas.


Kweepeer gelei

Kooktijd 2 uur Aantal personen 10 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

Deze kweepeer gelei is heerlijk bij een kaasplank. Een frisse en zoete gelei gemaakt met het ouderwetse en smaakvolle fruit; de kweepeer.


Geroosterde knoflookbollen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Een echte Franse klassieker: oven-geroosterde knoflookbollen. Zacht en mals van smaak, heerlijk als smeersel op een stokbrood. Klaar in 20 minuten tijd.


Kweepeer snoepjes

Kooktijd 1 uur 55 minuten Aantal personen 10 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (24)

Deze kweepeer snoepjes zijn een Franse klassieker, oftewel gekonfijte kweepeer met citroen. Zoet en fris tegelijk. Kweeperen zonder te schillen!


Tarte soleil

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Een makkelijke snack voor bij de borrel, klaar binnen een half uur. Deze tarte soleil ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook nog eens heerlijk knapperig en smaakvol.


Acacia beignets

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Acacia ken je vast wel van de honing, maar wist je dat je de bloemen ook zelf kunt plukken en eten? Dip ze in beslag en maak dan eens zelf deze makkelijke acacia beignets.


Lavendel Kir Royal

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (1)

Deze Franse cocktail is een echte klassieker, maar dan met een twist. Lavendel Kir Royal is heerlijk bruisend, een tikkeltje zoet en toch fris.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere tarte soleil ? Een makkelijke snack voor bij de borrel, klaar binnen een half uur. Deze tarte soleil ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook nog eens heerlijk knapperig en smaakvol.

Categorie Hapjes en snacks Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen

Tarte soleil

Ingrediënten


  • 2 rollen bladerdeeg (of gebruik kleinere plakjes en maak deze zelf aan elkaar met een beetje water of ei)
  • 4 eetlepels zongedroogde tomaten tapenade (wij gebruikten een versie met rode peper)
  • handvol geraspte grana padano
  • 2 eieren
  • peper en zout naar smaak

Bereiding

(8)
1
Als je diepvries bladerdeeg gebruikt, dien je deze eerst te ontdooien en eventueel aan elkaar te plakken zodat je grote plakken hebt.
2
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier. Je kunt het bladerdeeg alvast op het bakpapier leggen, omdat later verplaatsen minder makkelijk is.
3
Besmeer één grote plak met tapenade en verdeel hier een handvol geraspte kaas over, laat de randen vrij. Klop de eieren los met een beetje water.
4
Besmeer de randen met het losgeklopte ei en leg de tweede plak bladerdeeg hier bovenop. Druk de randen goed aan en besmeer de bovenkant van het bladerdeeg met het losgeklopte ei. Tarte soleil (zonnetaart)

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.