Crudité
😍 20Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Crudité vegetarisch

Crudité is een makkelijk en smaakvol gerecht uit Frankrijk. Rauwe groenten met een heerlijke dipsaus met limoen en parmezaanse kaas.

20 minuten
2 personen
Crudité ingrediënten
Recept crudité

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 15-05-2020, dit recept is voor 2 personen en duurt 20 minuten.

Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.

Bijgewerkt op: 30-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
5 minuten
Totale tijd
20 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Pers het sap uit de limoen. Klop de slagroom lobbig in een kom samen met de helft van het limoensap, dat wil zeggen ongeveer yoghurtdikte. Roer het resterende limoensap door de slagroom heen zodra deze lobbig is.

Meng nu ook 1 - 2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas door de dipsaus heen, hoeveelheid is naar smaak. Plaats in de koelkast en serveer deze bij de crudité zodra deze klaar is. Was alle groenten goed. Gebruik een dunschiller om de wortels te schillen.

Snijd de wortel in dunne reepjes (julienne). Snijd dan de rode- en groene paprika in reepjes. Snijd de komkommer in halve rondjes. Halveer de radijsjes of snijd in partjes.

Snijd ook de tomaat in plakjes of partjes. Snijd de stronk (het onderste gedeelte) van de witlof eraf en maak de bladen los, snijd de witlofblaadjes eventueel in de lengte door de helft.

Snijd een halve broccoli in roosjes. 

Crudité
Crudité

De crudité afmaken – 5 minuten

Pak een grote schaal en plaats de dipsaus in het midden. Verdeel nu de groenten over de schaal heen, probeer de kleuren van de groenten apart van elkaar te houden.

Dat geeft namelijk een leuk geheel. Serveer direct, of bewaar tot maximaal 1 dag in de koelkast. Smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

20 waarderingen
😍
20
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
452.43 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
14.53 g
11.66 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
38.67 g
20.9 g
Eiwitten
10 g
Vezels
7.74 g
Natrium
132.88 mg
Mineralen
Ijzer
2.61 mg
Calcium
275.06 mg
Magnesium
59.58 mg
Kalium
59.58 mg
Fosfor
242.75 mg
Koper
0.47 mg
Zink
1.73 mg
Jodium
0 µg
Selenium
0 µg
Vitamines
Vitamine C
233.65 mg
Vitamine D
0.93 mg
Vitamine A
1.16 mg
Vitamine B1
0.23 mg
Vitamine B2
0.39 mg
Vitamine B6
0.42 mg
Vitamine B12
0.3 µg
Foliumzuur
124.44 µg
Vitamine E
0.31 mg
Vitamine K
98.44 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Crudité"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.