Crudité

(17)

Crudité is een makkelijk en smaakvol gerecht uit Frankrijk. Rauwe groenten met een heerlijke dipsaus met limoen en parmezaanse kaas.

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Bijgerechten
Crudité

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 stronk witlof
  • 2 - 4 wortels
  • Halve broccoli
  • Halve rode paprika
  • Halve groene paprika
  • 6 - 8 radijsjes
  • Halve komkommer of courgette
  • 1 tomaat

Voor de dipsaus

  • 200 ml room
  • 1 limoen
  • 1 - 2 eetlepels fijn geraspte parmezaanse kaas
Crudité Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Koksmes
  • Snijplank
  • Dunschiller
  • Citruspers
  • Kom

Bereiding


Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/crudite


Voorbereiding -- 15 minuten

Pers het sap uit de limoen. Klop de slagroom lobbig in een kom samen met de helft van het limoensap, dat wil zeggen ongeveer yoghurtdikte. Roer het resterende limoensap door de slagroom heen zodra deze lobbig is.

Meng nu ook 1 - 2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas door de dipsaus heen, hoeveelheid is naar smaak. Plaats in de koelkast en serveer deze bij de crudité zodra deze klaar is. Was alle groenten goed. Gebruik een dunschiller om de wortels te schillen.

Snijd de wortel in dunne reepjes (julienne). Snijd dan de rode- en groene paprika in reepjes. Snijd de komkommer in halve rondjes. Halveer de radijsjes of snijd in partjes.

Snijd ook de tomaat in plakjes of partjes. Snijd de stronk (het onderste gedeelte) van de witlof eraf en maak de bladen los, snijd de witlofblaadjes eventueel in de lengte door de helft.

Snijd een halve broccoli in roosjes. 

Crudité
Crudité

De crudité afmaken -- 5 minuten

Pak een grote schaal en plaats de dipsaus in het midden. Verdeel nu de groenten over de schaal heen, probeer de kleuren van de groenten apart van elkaar te houden.

Dat geeft namelijk een leuk geheel. Serveer direct, of bewaar tot maximaal 1 dag in de koelkast. Smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?

17 stemmen

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.