Keuken: franse lunch

35 Recepten

 


Witlof tarte tatin

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (4)

Een witlof tarte tatin is een omgekeerde bladerdeeg taart met gekarameliseerde witlof en een vleugje kaas. Een heerlijk zoete en hartige taart die warm het allerlekkerste is.


Hartige galette met rode biet

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (4)

Een hartige galette met rode biet is een heerlijk lunch gerecht met een makkelijk te maken deeg, bieten en geitenkaas. Voor het maken van een rode bieten galette heb je geen bakvorm nodig.


Truffel omelet

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 1 persoon Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (1)

Een snelle en luxe lunch gewoon bij je thuis. Maak binnen 10 minuten dit truffel omelet, vol van smaak en heerlijk luchtig met een vleugje Parmezaanse kaas.


Steak frites

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Steak frites is een klassieker uit de Franse bistro, maar de lekkerste steak friet maak je makkelijk zelf thuis. Met tips voor malse biefstuk en recept voor klassieke bearnaisesaus.


Palmkool quiche

Kooktijd 1 uur 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (2)

Palmkool is ook wel bekend onder de Italiaanse naam 'cavolo nero'. Maak er eens een palmkool quiche mee, met o.a. ricotta en een vleugje citroen.


Bieten quiche met feta

Kooktijd 1 uur Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (5)

Een vegetarische bieten quiche met feta is een makkelijke doordeweekse maaltijd. Extra lekker met rode en gele bieten, maar enkel rode bietjes kan natuurlijk ook.


Croque monsieur

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (17)

Een heerlijke krokante croque monsieur is een perfect lunch gerecht. Extra lekker met bechamelsaus, dubbel kaas en een frisse salade voor erbij.


Briesoep met champignons

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (72)

Een súper romige soep met kaas, prei en meer. Deze briesoep met champignons is een mega lekker vegetarische soep, ideaal als lunch of maaltijdsoep.


Soupe au pistou - Provençaalse maaltijdsoep

Kooktijd 1 uur 30 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (25)

Soupe au pistou is een Franse Provençaalse maaltijdsoep met zomergroenten en bonen. Pistou is een makkelijke Franse pestosoort.


Poireaux vinaigrette - Prei met vinaigrette

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Poireaux vinaigrette, ofwel prei met een dressing is een Franse klassieker. Overheerlijk als voorgerecht of lunch met wat brood, of als bijgerecht.


Pissaladière

Kooktijd 55 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Maak zelf een pissaladière (Franse uientaart), dit is een typisch provençaalse pizza uit Nice. Met ansjovis, gekonfijte ui en zwarte olijven.


Rode bieten tarte tatin

Kooktijd 1 uur 40 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (3)

Deze rode bieten tarte tatin is een heerlijke hartige taart met bieten en salie. Een perfecte combinatie met een dun laagje karamel.


Hartige taart met knoflook en pijnboompitten

Kooktijd 55 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Deze hartige taart met knoflook en pijnboompitten is een klassieker uit de Franse keuken. Een simpel gerecht uit de Languedoc-Roussillon.


Acacia siroop

Kooktijd 1 uur 40 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (4)

In het voorjaar hangen de witte bloemen in trosjes aan bomen en ze ruiken heerlijk. Maak er eens acacia siroop van, want ze smaken ook nog eens heerlijk!


Steak tartaar

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Een echte Franse klassieker, de steak tartaar. Niet moeilijk om te maken, heerlijk als voorgerecht geserveerd met gegrild brood. Recept voor 4 personen.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere piperade ? Piperade is een klassiek Baskisch gerecht, gemaakt met o.a. paprika, tomaat en ui. Een makkelijke vegetarische maaltijd om te serveren met brood.

Categorie Hoofdgerechten Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen

Piperade

Ingrediënten


  • 2 blikken tomaten (stukjes of hele tomaten - 800 gram)
  • 400 ml passata
  • 1 pot geroosterde rode paprika (ongeveer 6 paprika's)
  • 4 knoflooktenen
  • 1 ui
  • 2 eetlepel gerookte paprika poeder
  • snuf chili poeder
  • 2 laurierblaadjes
  • peper en zout naar smaak
  • olijfolie
  • 4 eieren
  • brood om erbij te serveren
  • peterselie om mee te garneren

Bereiding

(10)
1
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Laat de geroosterde paprika uitlekken en snijd deze in lange reepjes. Hak een beetje peterselie fijn als garnering. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Franse piperade
2
Verhit olijfolie in een braadpan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Voeg het gerookte paprika poeder en een snuf chili poeder toe en bak dit nog kort mee.
3
Voeg de reepjes geroosterde paprika, tomaten uit blik, passata en laurierblaadjes toe. Laat dit gedurende 10 minuten zachtjes koken.
4
Als je wilt, kun je het brood in plakken grillen maar dit is niet perse noodzakelijk.

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.