Een quiche met groene asperges is de ultieme lente quiche, makkelijk om te maken met weinig ingrediënten. Bomvol smaak van de asperges, kaas en een vleugje mosterd.
Deze quiche met groene asperges is extra makkelijk door het gebruik van bladerdeeg. Je kunt uiteraard ook andere soorten hartig deeg gebruiken, of maak zelf quiche deeg.
Het vleugje mosterd in de vulling maakt deze romige quiche net even anders dan je gewend bent. Je kunt hiervoor naast gladde mosterd eventueel ook grove mosterd gebruiken.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 22-05-2024, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 05-08-2024
Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius en vet een quichevorm in met boter.
Snijd of breek de kontjes van de asperges, wanneer je ze gaat breken zullen ze breken op het punt waar de asperge houterig begint te worden.
Bekleed de ingevette taartvorm met bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in de bodem.
Leg de helft van de asperges op het bladerdeeg.
Meng 3 eieren samen met crème fraîche, room, 50 gram fijn geraspte Parmezaanse kaas en mosterd tot een glad mengsel. Breng op smaak met peper en zout.
Schenk het mengsel over de asperges en leg de andere helft van de asperges bovenop.
Verdeel de resterende Parmezaanse kaas over de bovenkant.
Bak de quiche gaar en mooi goudbruin in ongeveer 40 minuten. De exacte baktijd is o.a. afhankelijk van de oven.
Serveer bijvoorbeeld met een groene salade, eet smakelijk!
Moet ik groene asperges schillen?
In principe hoef je groene asperges niet te schillen, maar wanneer de groene asperges erg dik zijn en/of al iets ouder kunnen de asperges draderiger worden. Dan kun je de groene asperges het beste wel eerst schillen.
Welke room voor de vulling van quiche?
Je kunt voor de vulling van quiche verschillende soorten vloeibare room gebruiken, dit hoeft niet per se kookroom te zijn. Slagroom is namelijk niet enkel te gebruiken om op te kloppen.
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.