Ohmydish.nl


Steak tartaar

Een echte Franse klassieker, de steak tartaar. Niet moeilijk om te maken, heerlijk als voorgerecht geserveerd met gegrild brood. Recept voor 4 personen.

20 minuten 4 personen Voorgerechten
Steak tartaar

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 250 gram magere biefstuk
  • 1 vers ei
  • 1 theelepel Dijon mosterd
  • 1 sjalot
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • 3 - 4 druppels tabasco
  • 1 eetlepel zure augurken (zoet-zuur kan ook)
  • 1 eetlepel fijngehakte bieslook
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Optioneel: gegrild stokbrood om erbij te serveren
Steak tartaar ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Scherp koksmes
  • Snijplank
  • Grote kom
  • Eetlepels

Bereiden


20 minuten 4 personen Voorgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/steak-tartaar


Voorbereiding -- 10 minuten

Snijd de magere biefstuk in zo dun mogelijke reepjes, daarna in zo fijn mogelijke stukjes. Het is belangrijk om de steak tartaar zo fijn mogelijk te snijden, daarom is het van belang om een scherp koksmes te gebruiken. Doe het vlees niet in een keukenmachine of blender, anders heeft het vlees te weinig structuur en lijkt het meer op gepureerd vlees. Snijd de kappertjes, augurken, bieslook en het sjalotje zo fijn mogelijk. Voeg samen met het vlees toe aan de grote kom.

Steak tartaar Steak tartaar

Steak tartaar afmaken -- 10 minuten

Voeg nu 1 eidooier (niet het hele ei), een klein scheutje olijfolie, 1 theelepel Dijon mosterd, 1 eetlepel tomatenketchup en 3 tot 4 druppels tabasco toe aan de kom. Meng goed door met behulp van de 2 eetlepels. Breng op smaak met peper en zout. Je kunt de eidooier ook boven op de steak tartaar serveren, zoals je vaker in restaurants ziet. De presentatie is dan net wat mooier!

De steak tartaar is het lekkerst wanneer deze direct geserveerd wordt. Serveer eventueel met een salade en gegrild brood of frietjes. Je kunt de steak tartaar ook een dag vooraf maken, bewaar deze dan afgedekt met huishoudfolie in de koelkast. Ook als je de steak tartaar niet direct serveert is het belangrijk deze in de koelkast te bewaren.

Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
2 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Tamarinde-tomaten chutney
Volgend recept →
Airfryer samosa's

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!