Steak tartaar
😍 8Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Steak tartaar

Een echte Franse klassieker, de steak tartaar. Niet moeilijk om te maken, heerlijk als voorgerecht geserveerd met gegrild brood. Recept voor 4 personen.

20 minuten
4 personen
Steak tartaar ingrediënten
Recept steak tartaar

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 11-05-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
20 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Snijd de magere biefstuk in zo dun mogelijke reepjes, daarna in zo fijn mogelijke stukjes. Het is belangrijk om de steak tartaar zo fijn mogelijk te snijden, daarom is het van belang om een scherp koksmes te gebruiken. 

Doe het vlees niet in een keukenmachine of blender, anders heeft het vlees te weinig structuur en lijkt het meer op gepureerd vlees. 

Snijd de kappertjes, augurken, bieslook en het sjalotje zo fijn mogelijk. Voeg samen met het vlees toe aan de grote kom. 

Steak tartaar
Steak tartaar

Steak tartaar afmaken – 10 minuten

Voeg nu 1 eidooier (niet het hele ei), een klein scheutje olijfolie, 1 theelepel Dijon mosterd, 1 eetlepel tomatenketchup en 3 tot 4 druppels tabasco toe aan de kom. Meng goed door met behulp van de 2 eetlepels. 

Breng op smaak met peper en zout. Je kunt de eidooier ook boven op de steak tartaar serveren, zoals je vaker in restaurants ziet. De presentatie is dan net wat mooier! 

De steak tartaar is het lekkerst wanneer deze direct geserveerd wordt. Serveer eventueel met een salade en gegrild brood of frietjes. 

Je kunt de steak tartaar ook een dag vooraf maken, bewaar deze dan afgedekt met huishoudfolie in de koelkast. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

8 waarderingen
😍
8
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
275.22 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
35.6 g
2.2 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
5.16 g
1.22 g
Eiwitten
22 g
Vezels
2.76 g
Natrium
984.9 mg
Mineralen
Ijzer
2.78 mg
Calcium
41.37 mg
Magnesium
30.79 mg
Kalium
30.79 mg
Fosfor
214.3 mg
Koper
0.13 mg
Zink
3.43 mg
Jodium
5.77 µg
Selenium
4.65 µg
Vitamines
Vitamine C
4.26 mg
Vitamine D
0.33 mg
Vitamine A
0.05 mg
Vitamine B1
0.1 mg
Vitamine B2
0.13 mg
Vitamine B6
0.19 mg
Vitamine B12
1.35 µg
Foliumzuur
27.08 µg
Vitamine E
0.25 mg
Vitamine K
4.03 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Steak tartaar"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.