Steak tartaar

(8)

Een echte Franse klassieker, de steak tartaar. Niet moeilijk om te maken, heerlijk als voorgerecht geserveerd met gegrild brood. Recept voor 4 personen.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-05-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 06-12-2022

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Voorgerechten
Steak tartaar

Ingrediënten


  • 250 gram magere biefstuk
  • 1 vers ei
  • 1 theelepel Dijon mosterd
  • 1 sjalot
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • 3 - 4 druppels tabasco
  • 1 eetlepel zure augurken (zoet-zuur kan ook)
  • 1 eetlepel fijngehakte bieslook
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Optioneel: gegrild stokbrood om erbij te serveren

Kookgerei nodig


  • Scherp koksmes
  • Snijplank
  • Grote kom
  • Eetlepels

Steak tartaar Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Voorgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/steak-tartaar


Voorbereiding – 10 minuten

Snijd de magere biefstuk in zo dun mogelijke reepjes, daarna in zo fijn mogelijke stukjes. Het is belangrijk om de steak tartaar zo fijn mogelijk te snijden, daarom is het van belang om een scherp koksmes te gebruiken. 

Doe het vlees niet in een keukenmachine of blender, anders heeft het vlees te weinig structuur en lijkt het meer op gepureerd vlees. 

Snijd de kappertjes, augurken, bieslook en het sjalotje zo fijn mogelijk. Voeg samen met het vlees toe aan de grote kom. 

Steak tartaar
Steak tartaar

Steak tartaar afmaken – 10 minuten

Voeg nu 1 eidooier (niet het hele ei), een klein scheutje olijfolie, 1 theelepel Dijon mosterd, 1 eetlepel tomatenketchup en 3 tot 4 druppels tabasco toe aan de kom. Meng goed door met behulp van de 2 eetlepels. 

Breng op smaak met peper en zout. Je kunt de eidooier ook boven op de steak tartaar serveren, zoals je vaker in restaurants ziet. De presentatie is dan net wat mooier! 

De steak tartaar is het lekkerst wanneer deze direct geserveerd wordt. Serveer eventueel met een salade en gegrild brood of frietjes. 

Je kunt de steak tartaar ook een dag vooraf maken, bewaar deze dan afgedekt met huishoudfolie in de koelkast. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-05-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 06-12-2022


Waardeer dit recept!
8 stemmen

0 reacties op Steak tartaar

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.