Keuken: frans ontbijt

7 Recepten

 


Paashaas broodjes

Kooktijd 1 uur 15 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Deze schattige paashaas broodjes zijn leuk om te maken samen met de kinderen tijdens Pasen. Een heerlijk brioche brood, een beetje zacht, luchtig en een tikkeltje zoet.


Oeufs en cocotte

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (16)

Met oeufs en cocotte kun je blijven variëren, deze eieren uit de oven zijn heerlijk om broodsoldaatjes in te dippen. Leuk tijdens de paasbrunch of serveer ze als ontbijt.


Kaneel crêpes

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Deze kaneel crêpes zijn perfect als verwenontbijtje, extra lekker met mascarpone en gebakken appel of serveer ze met bijvoorbeeld aardbeien.


Zelfgemaakte croissants

Kooktijd 1 uur 15 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Ooit al eens gedacht om zelfgemaakte croissants te maken? Het kost wat moeite, maar het eindresultaat is heerlijk! Zachte, verse croissants.


Wentelteefjes met zelfgemaakte nutella en aardbeien

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (3)

Wie houdt er nu niet van wentelteefjes. Wentelteefjes met zelfgemaakte nutella en aardbeien is een klassieke combinatie die bij velen favoriet blijft!


Crêpes met vijgen en peren

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (5)

Een crêpe is in principe een hele dunne pannenkoek. Je kunt deze crêpes met vijgen en peren als ontbijt, lunch of toetje eten.


Zelfgemaakte brioche

Kooktijd 2 uur 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (29)

Op zoek naar een goed recept voor een zelfgemaakte brioche? Deze heerlijke brioche broodjes zijn klaar in 2 uur en 20 minuten, recept voor 4 personen.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere crêpes met vijgen en peren ? Een crêpe is in principe een hele dunne pannenkoek. Je kunt deze crêpes met vijgen en peren als ontbijt, lunch of toetje eten.

Ingrediënten


  • 2 eieren
  • 400 ml volle melk
  • 8 eetlepels bloem
  • 4 - 5 vijgen
  • 2 peren (bijvoorbeeld Conference peren)
  • 200 ml slagroom
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • Boter om mee te bakken
  • Optioneel: Agavesiroop, ahornsiroop of honing
  • Nougatine, of andere nootjes naar keuze

Bereiding

(5)
1
Gebruik een garde om een soepel pannenkoekbeslag te maken. Klop eerst de eieren en volle melk op. Voeg dan geleidelijk de bloem toe. Je kunt de bloem eventueel eerst door een zeef halen om er zeker van te zijn dat er geen klontjes meekomen.
2
Met maar 3 ingrediënten heb je nu een heerlijk pannenkoekbeslag gemaakt, geschikt voor zowel pannenkoeken als crêpes. Klop de slagroom op en zoet deze met poedersuiker. Crêpes met vijgen en peren
3
Verhit een heel klein beetje boter in de bakpan en gebruik een soeplepel om wat pannenkoekenbeslag in de pan te gieten. Voeg niet té veel toe, probeer de crêpe zo dun mogelijk te houden.
4
Je moet er bijna doorheen kunnen kijken. Giet eventueel teveel beslag terug in de kom. Laat de crêpes niet op kleur komen, officieel (dit leerde ik tijdens mijn horeca opleiding) mag een crêpe zo min mogelijk kleur hebben en zo dun mogelijk zijn (maar moet wel gaar zijn!).

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.