Een champignonroomsaus is mega lekker als je deze zelf maakt. Klaar in minder dan 15 minuten en veel lekkerder dan de saus uit een pakje of zakje!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 29-11-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Pel de ui en snijd deze zo fijn mogelijk. Maak de champignons schoon met een borsteltje of keukenpapier. Snijd de champignons vervolgens in zo dun mogelijke plakjes.
Smelt boter in de middelgrote pan en fruit hierin de ui enkele minuten. Voeg dan de champignons toe en bak deze ongeveer 5 minuten langer.
Je zult merken dat er vocht vrij komt van de champignons, dit zal de saus zijn heerlijke smaak geven. Voeg de bloem toe en gaar dit enkele minuten, de boter en bloem vormen samen een roux en zullen de saus binden.
Schenk de kalfsfond erbij en breng aan de kook. Schenk nu ook de room erbij en roer tot je een gladde saus hebt bereikt.
Breng de saus op smaak met peper en zout en serveer bijvoorbeeld bij een heerlijke kalfsschnitzel. Eet smakelijk!
Hoe lang kun je de champignonroomsaus bewaren?
Mits goed afgedekt kun je deze saus tot 3 dagen in de koelkast bewaren. Super handig wanneer je bijvoorbeeld je kerstmenu al wil voorbereiden!
Kan ik ook een andere soort champignons gebruiken?
Behalve de standaard witte champignons kun je ook gebruik maken van kastanjechampignons of gebruik in kleine stukjes gesneden oesterzwam. Je kunt ook eekhoorntjesbrood toevoegen voor een extra gevulde champignonroomsaus.
Wat is een kalfsfond?
Een fond is eigenlijk niet veel meer dan een sterk gereduceerde bouillon. Behalve kalfsfond kun je ook gebruik maken van runderfond.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.