Ohmydish.nl


Champignonroomsaus

Een champignonroomsaus is mega lekker als je deze zelf maakt. Klaar in 15 minuten, wedden dat je nooit meer een pakje zult kopen?

Champignonroomsaus
15 minuten 4 personen Sauzen
Champignonroomsaus

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 200 gram champignons
  • 1 ui
  • 175 ml kalfsfond
  • 30 gram roomboter
  • 40 gram bloem
  • 200 ml room
  • peper en zout naar smaak
Champignonroomsaus ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Snijplank & koksmes
  • Middelgrote pan
  • Houten lepel
  • Keukenpapier of borsteltje

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

15 minuten 4 personen Sauzen

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/champignonroomsaus


Voorbereiding -- 5 minuten

Pel de ui en snijd deze fijn. Maak de champignons schoon met een borsteltje of keukenpapier. Snijd de champignons vervolgens in dunne plakjes.

Champignonroomsaus Champignonroomsaus

Champignonroomsaus afmaken -- 10 minuten

Smelt boter in de middelgrote pan en fruit hierin de ui enkele minuten. Voeg dan de champignons toe en bak deze ongeveer 5 minuten langer. Je zult merken dat er vocht vrij komt van de champignons, dit zal de saus zijn heerlijke smaak geven. Voeg de bloem toe en gaar dit enkele minuten, de boter en bloem vormen samen een roux en zullen de saus binden.

Schenk de kalfsfond erbij en breng aan de kook. Schenk nu ook de room erbij en roer tot je een gladde saus hebt bereikt. Breng op smaak met peper en zout en serveer bijvoorbeeld bij een heerlijke kalfsschnitzel. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
4 stemmen
← Vorig recept
Kimchi stoofpotje
Volgend recept →
Cherimoya crème brûlée

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.