Maak zelf een pissaladière (Franse uientaart), dit is een typisch provençaalse pizza uit Nice. Met ansjovis, gekonfijte ui en zwarte olijven.
Let op: Voeg zo'n 3 eetlepels extra olijfolie toe aan het deeg om deze elastischer te maken.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 12-12-2019, dit recept is voor 6 personen en duurt 55 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Bereid als eerste het deeg voor op dezelfde manier als pizza deeg. Voeg echter wel 3 extra eetlepels olijfolie toe om het deeg elastischer te maken.
Pel de uien en snijd deze in halve ringen. Pel de teentjes knoflook en snijd deze door de helft. Voeg een scheut olijfolie toe aan een bakpan en verwarm op middel-hoog vuur.
Voeg de uien en de knoflook toe, roer zo nu en dan en laat de uien helemaal zacht worden. Voeg nadat de uien zacht worden 2 eetlepels suiker toe samen met 2 eetlepels Provençaalse kruiden en roer alles goed door.
Laat ongeveer in 20 - 30 minuten de uien zacht en gaar worden. Snijd een handvol zwarte olijven doormidden.
Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius. Bestuif de bakplaat met wat bloem. Rol het deeg met je handen uit op de bakplaat in een rechthoekige of vierkante vorm.
Het is niet noodzakelijk om bakpapier te gebruiken. Voeg de zachtgekookte uien toe aan de pizza bodem, verwijder de knoflooktenen eventueel. Verdeel de uien over het hele oppervlakte.
Haal de ansjovis uit de verpakking en snijd deze doormidden en verwijder eventueel de ingewanden als deze aanwezig zijn.
Verdeel de gehalveerde ansjovis in een leuk patroon over de pissaladière heen. Doe hetzelfde voor de gehalveerde zwarte olijven. Breng op smaak met peper en zout.
Plaats de pissaladière in de voorverwarmde oven en bak deze in ongeveer 15 - 20 minuten af. Haal uit de oven en snijd in vierkante stukjes, serveer direct. Eet smakelijk!
Wat is een pissaladière?
Een pissaladière is een Franse uientaart of uienpizza. Een lekker gerecht met een pizza of brood bodem met daarop gekarameliseerde uien, olijfjes en ansjovis. Het gerecht komt uit Nice, Frankrijk.
Hoe lang kan ik de pissaladière bewaren?
Het lekkerste is om de pissaladière te eten zodra hij net uit de oven komt. Je kunt de pissaladière (Franse uientaart) ook koud eten met bijvoorbeeld een frisse salade erbij. Je kunt de pissaladière tot 2 dagen in de koelkast bewaren.
Kan ik de ansjovis vervangen?
Ansjovis is niet zo makkelijk te vervangen door een vegetarische variant. Gebruik een product waar het zoutgehalte wat hoger is, denk aan zongedroogde tomaten of door gebruik te maken van alleen maar zoute zwarte olijven.
Wat drink je bij een pissaladière?
Uiteraard hoort er bij een Frans gerecht wijn. Voor dit gerecht kies je het beste een rosé of een writte wijn. Een aantal aanraders zijn:
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.