Ohmydish.nl


Pissaladière

Maak zelf een pissaladière, dit is een typisch provençaalse pizza uit Nice. Met ansjovis, gekonfijte ui en zwarte olijven.

Pissaladière
55 minuten 6 personen Hapjes en snacks
Pissaladière

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 recept voor pizza deeg
    • Let op: Voeg wel 3 eetlepels extra olijfolie toe aan het deeg om deze elastischer te maken
  • 1 blik hele ansjovis
  • 3 teentjes knoflook
  • 6 uien
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels Provençaalse kruiden (staat niet op de foto)
  • Zwarte ontpitte olijven
  • Bloem
  • Peper en zout
Pissaladière ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

Kookgerei

  • Koksmes
  • Snijplank
  • Oven
  • Grote bakplaat
  • Bakpan

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

55 minuten 6 personen Hapjes en snacks

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pissaladiere


Voorbereiding -- 30 minuten + voorbereidingstijd voor het deeg 

Bereid als eerste het deeg voor op dezelfde manier als pizza deeg. Voeg echter wel 3 extra eetlepels olijfolie toe om het deeg elastischer te maken.

Pel de uien en snijd deze in halve ringen. Pel de teentjes knoflook en snijd deze door de helft. Voeg een scheut olijfolie toe aan een bakpan en verwarm op middel-hoog vuur. Voeg de uien en de knoflook toe, roer zo nu en dan en laat de uien helemaal zacht worden. Voeg nadat de uien zacht worden 2 eetlepels suiker toe samen met 2 eetlepels Provençaalse kruiden en roer alles goed door. Laat ongeveer in 20 - 30 minuten de uien zacht en gaar worden.

Snijd een handvol zwarte olijven doormidden. 

Pissaladière

Pissaladière

De pissaladière afmaken -- 25 minuten

Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius. Bestuif de bakplaat met wat bloem. Rol het deeg met je handen uit op de bakplaat in een rechthoekige of vierkante vorm. Het is niet noodzakelijk om bakpapier te gebruiken. Voeg de zachtgekookte uien toe aan de pizza bodem, verwijder de knoflooktenen eventueel. Verdeel de uien over het hele oppervlakte.

Haal de ansjovis uit de verpakking en snijd deze doormidden, verwijder eventueel de ingewanden als deze aanwezig zijn. Verdeel de gehalveerde ansjovis in een leuk patroon over de pissaladière heen. Doe hetzelfde voor de gehalveerde zwarte olijven. Breng op smaak met peper en zout.

Plaats de pissaladière in de voorverwarmde oven en bak deze in ongeveer 15 - 20 minuten af.  Haal uit de oven en snijd in vierkante stukjes, serveer direct.


Wat vind jij van dit recept?
1 stem
Volgend recept →
Cranberrysaus

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.