Maak zelf een pissaladière, dit is een typisch provençaalse pizza uit Nice. Met ansjovis, gekonfijte ui en zwarte olijven.
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pissaladiere
Bereid als eerste het deeg voor op dezelfde manier als pizza deeg. Voeg echter wel 3 extra eetlepels olijfolie toe om het deeg elastischer te maken.
Pel de uien en snijd deze in halve ringen. Pel de teentjes knoflook en snijd deze door de helft. Voeg een scheut olijfolie toe aan een bakpan en verwarm op middel-hoog vuur. Voeg de uien en de knoflook toe, roer zo nu en dan en laat de uien helemaal zacht worden. Voeg nadat de uien zacht worden 2 eetlepels suiker toe samen met 2 eetlepels Provençaalse kruiden en roer alles goed door. Laat ongeveer in 20 - 30 minuten de uien zacht en gaar worden.
Snijd een handvol zwarte olijven doormidden.
Pissaladière
Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius. Bestuif de bakplaat met wat bloem. Rol het deeg met je handen uit op de bakplaat in een rechthoekige of vierkante vorm. Het is niet noodzakelijk om bakpapier te gebruiken. Voeg de zachtgekookte uien toe aan de pizza bodem, verwijder de knoflooktenen eventueel. Verdeel de uien over het hele oppervlakte.
Haal de ansjovis uit de verpakking en snijd deze doormidden, verwijder eventueel de ingewanden als deze aanwezig zijn. Verdeel de gehalveerde ansjovis in een leuk patroon over de pissaladière heen. Doe hetzelfde voor de gehalveerde zwarte olijven. Breng op smaak met peper en zout.
Plaats de pissaladière in de voorverwarmde oven en bak deze in ongeveer 15 - 20 minuten af. Haal uit de oven en snijd in vierkante stukjes, serveer direct.
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.