Ohmydish.nl


Truffade

Truffade is een streekgerecht uit de Auvergne (Frankrijk). Wie houdt er nou niet van de combinatie van aardappels, kaas, knoflook en spekjes, mm!

40 minuten 4 personen Bijgerechten
Truffade

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 kg vastkokende aardappelen
  • 300 gram Cantal kaas
  • 100 gram spekjes
  • 1 knoflookteen
  • boter
  • peper en zout naar smaak
  • handvol verse peterselie
Truffade ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • grote bakpan
  • houten lepel

Bereiden


40 minuten 4 personen Bijgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/truffade


Voorbereiding -- 30 minuten

Schil de aardappels en snijd in vrij dikke plakken. Verhit een klontje boter in een grote bakpan en bak de aardappelplakken ongeveer 20 minuten lang op middelhoog vuur.

Roer de aardappelen af en toe om zodat ze evenredig gaar worden. Snijd de kaas in blokjes en zet opzij. Pel de knoflookteen en snijd deze fijn, hak de peterselie fijn en zet ook deze opzij. 

Truffade
Truffade

Truffade afmaken -- 10 minuten

Zet het vuur hoger en bak de spekjes enkele minuten mee. Breng op smaak met peper en zout en bak tot de aardappels en spekjes beginnen te kleuren. Voeg de kaasblokjes en fijngesneden knoflook toe zodra de aardappels gaar zijn geworden.

Roer de kaas door de aardappels en je zult merken dat deze kaas erg snel smelt. Roer op het laatste de peterselie erdoor en serveer direct met een salade. Smakelijk!

Truffade: veelgestelde vragen

Waar komt Truffade vandaan?

Truffade is een typisch boerengerecht dat uit de Auvergne in Frankrijk komt. 

Wat voor soort kaas kan ik het beste gebruiken?

Om een lekkere truffade te maken kun je het beste gebruik maken van Tome de Cantal kaas, kun je dit niet vinden dan kun je ook Tome de Savoie, Gruyère of Comté kaas gebruiken. Het gaat vooral om de smaak en hoe goed de kaas smelt. Gewone geraspte jonge kaas zal niet zo goed smelten als een Cantal kaas. Je kunt het beste de kaas uit de koelkast halen voordat je deze gaat gebruiken.

Wat vind jij van dit recept?
6 stemmen

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.