Truffade is een streekgerecht uit de Auvergne (Frankrijk). Wie houdt er nou niet van de combinatie van aardappels, kaas, knoflook en spekjes, mm!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 10-01-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Schil de aardappels en snijd in vrij dikke plakken. Verhit een klontje boter in een grote bakpan en bak de aardappelplakken ongeveer 20 minuten lang op middelhoog vuur.
Roer de aardappelen af en toe om zodat ze evenredig gaar worden. Snijd de kaas in blokjes en zet opzij. Pel de knoflookteen en snijd deze fijn, hak de peterselie fijn en zet ook deze opzij.
Zet het vuur hoger en bak de spekjes enkele minuten mee. Breng op smaak met peper en zout en bak tot de aardappels en spekjes beginnen te kleuren. Voeg de kaasblokjes en fijngesneden knoflook toe zodra de aardappels gaar zijn geworden.
Roer de kaas door de aardappels en je zult merken dat deze kaas erg snel smelt. Roer op het laatste de peterselie erdoor en serveer direct met een salade. Eet smakelijk!
Waar komt Truffade vandaan?
Truffade is een typisch boerengerecht dat uit de Auvergne in Frankrijk komt.
Wat voor soort kaas kan ik het beste gebruiken?
Om een lekkere truffade te maken kun je het beste gebruik maken van Tome de Cantal kaas, kun je dit niet vinden dan kun je ook Tome de Savoie, Gruyère of Comté kaas gebruiken. Het gaat vooral om de smaak en hoe goed de kaas smelt. Gewone geraspte jonge kaas zal niet zo goed smelten als een Cantal kaas. Je kunt het beste de kaas uit de koelkast halen voordat je deze gaat gebruiken.
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.