Ohmydish.nl


Truffade

Truffade is een streekgerecht uit de Auvergne (Frankrijk). Wie houdt er nou niet van de combinatie van aardappels, kaas, knoflook en spekjes, mm!

Truffade
40 minuten 4 personen Bijgerechten
Truffade

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 kg vastkokende aardappels
  • 300 gram Cantal kaas
  • 100 gram spekjes
  • 1 knoflookteen
  • boter
  • peper en zout naar smaak
  • handvol verse peterselie
Truffade ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • grote bakpan
  • houten lepel

Bereiden

40 minuten 4 personen Bijgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/truffade


Voorbereiding -- 30 minuten

Schil de aardappels en snijd in vrij dikke plakken. Verhit een klontje boter in een grote bakpan en bak de aardappelplakken ongeveer 20 minuten lang op middelhoog vuur. Roer de aardappels af en toe om zodat ze evenredig gaar worden.

Snijd de kaas in blokjes en zet opzij. Pel de knoflookteen en snijd deze fijn, hak de peterselie fijn en zet ook deze opzij.

Truffade Truffade

Truffade afmaken -- 10 minuten

Zet het vuur hoger en bak de spekjes enkele minuten mee. Breng op smaak met peper en zout en bak tot de aardappels en spekjes beginnen te kleuren. Voeg de kaasblokjes en fijngesneden knoflook toe zodra de aardappels gaar zijn geworden. Roer de kaas door de aardappels en je zult merken dat deze kaas erg snel smelt. Roer op het laatste de peterselie erdoor en serveer direct met een salade. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.