Truffade
😍 15Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Truffade

Truffade is een streekgerecht uit de Auvergne (Frankrijk). Wie houdt er nou niet van de combinatie van aardappels, kaas, knoflook en spekjes, mm!

50 minuten
4 personen
Truffade ingrediënten
Recept truffade

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 10-01-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
40 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
50 minuten

Voorbereiding – 30 minuten

Schil de aardappels en snijd in vrij dikke plakken. Verhit een klontje boter in een grote bakpan en bak de aardappelplakken ongeveer 20 minuten lang op middelhoog vuur.

Roer de aardappelen af en toe om zodat ze evenredig gaar worden. Snijd de kaas in blokjes en zet opzij. Pel de knoflookteen en snijd deze fijn, hak de peterselie fijn en zet ook deze opzij. 

Truffade
Truffade

Truffade afmaken – 10 minuten

Zet het vuur hoger en bak de spekjes enkele minuten mee. Breng op smaak met peper en zout en bak tot de aardappels en spekjes beginnen te kleuren. Voeg de kaasblokjes en fijngesneden knoflook toe zodra de aardappels gaar zijn geworden.

Roer de kaas door de aardappels en je zult merken dat deze kaas erg snel smelt. Roer op het laatste de peterselie erdoor en serveer direct met een salade. Eet smakelijk!

Tips!

Waar komt Truffade vandaan?

Truffade is een typisch boerengerecht dat uit de Auvergne in Frankrijk komt. 

Wat voor soort kaas kan ik het beste gebruiken?

Om een lekkere truffade te maken kun je het beste gebruik maken van Tome de Cantal kaas, kun je dit niet vinden dan kun je ook Tome de Savoie, Gruyère of Comté kaas gebruiken. Het gaat vooral om de smaak en hoe goed de kaas smelt. Gewone geraspte jonge kaas zal niet zo goed smelten als een Cantal kaas. Je kunt het beste de kaas uit de koelkast halen voordat je deze gaat gebruiken.

Wat vind je van dit recept?

15 waarderingen
😍
15
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
647.11 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
44.24 g
0.05 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
35.28 g
19.93 g
Eiwitten
33.36 g
Vezels
7.01 g
Natrium
1186.24 mg
Mineralen
Ijzer
2.43 mg
Calcium
802.4 mg
Magnesium
89.87 mg
Kalium
89.87 mg
Fosfor
667.56 mg
Koper
1.17 mg
Zink
4.54 mg
Jodium
0.54 µg
Selenium
3.77 µg
Vitamines
Vitamine C
31.96 mg
Vitamine D
0.49 mg
Vitamine A
12.83 mg
Vitamine B1
0.33 mg
Vitamine B2
0.5 mg
Vitamine B6
0.83 mg
Vitamine B12
2.03 µg
Foliumzuur
44 µg
Vitamine E
0.33 mg
Vitamine K
3.11 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
4 reacties op "Truffade"
Sylvia Burger zegt op 13-01-2019
Goedemorgen, Wat zou ik kunnen gebruiken i.p.v. Cantalkaas? Groetjes, Sylvia
Ohmydish zegt op 13-01-2019
Goedemorgen Sylvia, Cantal kaas is veel te koop in Nederland maar mocht je deze dan toch niet kunnen vinden is de Gruyère een redelijk goede vervanger. Groetjes
T. Kok zegt op 13-02-2019
Hallo, Is Comte ook goed te gebruiken als alternatief? Groet, Tanya
Ohmydish zegt op 13-02-2019
Hallo Tanya, dat zou ook prima moeten kunnen :)

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.