Deze madeleines met aalbessen zijn heerlijke luchtige cakejes met rode besjes en witte chocolade. Een zomerse lekkernij voor bij de koffie of thee.
Deze Franse aardbeientaart is ook wel bekend als tarte aux fraises, een simpele taart met een knapperige bodem, vanillepudding en de lekkerste aardbeien.
Frambozen bûche de Noël ofwel een frambozen cakerol, is een super luchtige cake met een simpele vanille slagroom, verse frambozen en mini meringues. Een topper voor de feestdagen.
Deze driekoningentaart hoort bij driekoningen, op 6 januari wordt deze 'galette des rois' overal in Frankrijk gegeten. Een makkelijke bladerdeegtaart met frangipane.
Crêpes Suzette zijn een fantastisch klassiek Frans dessert met geflambeerde flensjes in sinaasappelsaus. Liefst nog met een bolletje vanille ijs.
Deze coupe met gemarineerde aardbeien is super makkelijk te maken. Een aardbeien Romanoff heeft weinig ingrediënten en is zo klaar.
Deze Parijse appelflan is super lekker met een romige vanillepudding. Ook wel bekend als flantaart, flan pâtissier of flan parisien. Een overheerlijke en klassieke Franse taart.
Deze Valentijns beignets zijn heerlijke Franse luchtige deegkussentjes die iets weg hebben van donuts. Een simpel deeg dat gefrituurd wordt.
Als je van nootjes en karamel houdt is deze Paris brest een echte aanrader! Een krans van soezenbeslag met een heerlijke romige praliné vulling.
Een vijgen clafoutis is ontzettend makkelijk om te maken. Een Frans gebak dat extra lekker is met zoete rijpe vijgen.
Een klassieke clafoutis is gemaakt met kersen, maar heb je al eens een clafoutis met mirabellen gehad? Mirabellen zijn een soort kleine pruimen-kersen.
Deze Franse gesuikerde soesjes heten in Frankrijk chouquettes en ze zijn makkelijk en snel klaar. Een simpel soezenbeslag met grove suiker en zonder vulling
Dit klassieke Franse dessert heb ik in een nog makkelijker jasje gestoken. Deze mont blanc, oftewel witte berg, is een meringue met room en zoete kastanje.
Deze bûche de Noël is een klassieke Franse cake met ganache in de vorm van een boomstam. Heerlijk zacht van smaak en perfect als dessert.
Poire Belle-Hélène is een klassiek Frans dessert. Peren met warme chocoladesaus, slagroom en amandelschaafsel is een favoriet bij velen.
Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere tarte tatin ? Een klassieke tarte tatin, oftewel een omgekeerde appeltaart is te maken met maar een paar ingrediënten en klaar binnen een uur.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.