Een klassieker uit de Franse keuken, oeufs en meurette. Oftewel gepocheerde eieren in rode wijnsaus. Een heerlijke kruidige saus met champignons en spek.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/oeufs-en-meurette-gepocheerde-eieren-in-rode-wijnsaus
Oeufs en meurette – gepocheerde eieren in rode wijnsaus
Vul ondertussen een middelgrote pan met water, een flinke scheut azijn en zout en breng aan de kook. Je kunt de gepocheerde eieren het beste eerst apart in een klein kommetje breken. Voeg hier dan een klein beetje azijn aan toe en je zult zien dat het eiwit dan al mooi bij elkaar blijft. Zet een kom met warm water klaar.
Roer door het kokende water zodat er in het midden een kolk ontstaat en laat dan voorzichtig de eieren vanuit het bakje in het water glijden. Zorg dat het water niet blijft koken, dus zet het iets lager. Haal de eieren er na ongeveer 3 minuten uit met een schuimspaan en plaats deze in de kom met warm water. Op deze manier wordt de azijn eventueel een beetje afgespoeld en ze blijven warm terwijl je de resterende eieren gaat pocheren. Herhaal tot alle eieren zijn gepocheerd.
Breng de rode wijnsaus op smaak met peper en zout en verwijder de kruiden. Plaats de eieren op de rode wijnsaus en serveer met stokbrood, smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.