Een klassieker uit de Franse keuken, oeufs en meurette. Oftewel gepocheerde eieren in rode wijnsaus. Een heerlijke kruidige saus met champignons en spek.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 19-02-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 01-08-2024
Pel de ui en knoflookteen en snijd deze fijn. Maak de champignons schoon met een borstel of keukenpapier en snijd deze vervolgens fijn. Snijd de plakken spek in dunne reepjes.
Verhit een klontje boter in een bakpan en bak hierin de fijn gesneden ui, knoflook, spek en champignons enkele minuten. Voeg een eetlepel bloem toe samen met de bouquet garni.
Blus het geheel af met rode wijn en water en breng aan de kook. Zet het vuur dan laag en laat het ongeveer een half uur zachtjes pruttelen.
Vul ondertussen een middelgrote pan met water, een flinke scheut azijn en zout en breng aan de kook.
Tip: je kunt de gepocheerde eieren het beste eerst apart in een klein kommetje breken. Voeg hier dan een klein beetje azijn aan toe en je zult zien dat het eiwit dan al mooi bij elkaar blijft.
Zet een kom met warm water klaar. Roer door het kokende water zodat er in het midden een kolk ontstaat en laat dan voorzichtig de eieren vanuit het bakje in het water glijden.
Zorg dat het water niet blijft koken, dus zet het iets lager.
Haal de eieren er na ongeveer 3 minuten uit met een schuimspaan en plaats deze in de kom met warm water. Op deze manier wordt de azijn eventueel een beetje afgespoeld en ze blijven warm terwijl je de resterende eieren gaat pocheren.
Herhaal tot alle eieren zijn gepocheerd. Breng de rode wijnsaus op smaak met peper en zout en verwijder de kruiden.
Plaats de eieren op de rode wijnsaus en serveer met stokbrood, eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.