Een klassieke quiche Lorraine, heel simpel met spekjes, crème fraîche, eieren, room én een zelfgemaakte hartige taart bodem. Erg makkelijk, maar zó smaakvol
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/quiche-lorraine
Start met de taartbodem. Meng bloem, zout en suiker. Snijd de boter in kleine blokjes en voeg deze beetje bij beetje toe terwijl je mengt.
Het deeg zal er kruimelig uitzien, voeg dan het ijswater ook beetje bij beetje toe. Tot het een deegbal wordt, pak deze dan in met huishoudfolie en plaats in de koelkast voor ongeveer een uur.
Bak ondertussen de spekreepjes enkele minuten in een bakpan zonder extra toegevoegde boter of olie. Zet deze dan opzij. Rasp de Emmentaler fijn en zet deze dan ook opzij.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet de taartvorm in met boter en bestuif je aanrecht en deegroller met bloem.
Rol het deeg uit en bekleed er dan de vorm mee. Verwijder het overtollige deeg en leg een vel bakpapier bovenop de taartbodem. Bedek deze vervolgens met blindbakbonen en bak de bodem dan gaar in ongeveer 20 tot 25 minuten, of totdat deze mooi goudbruin is geworden.
Verwijder de blindbakbonen en bakpapier van de taartbodem. Verdeel de spekjes over de bodem. Meng de eieren samen met de room en crème fraîche met een garde tot een glad mengsel en schenk dit over de spekjes heen.
Maak de quiche af met geraspte Emmentaler en bak de quiche nogmaals voor ongeveer 20 minuten, of tot de kaas mooi goudbruin is geworden. Eet smakelijk!
Wat vind jij van dit recept?
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenKook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.