Ohmydish.nl


Boeuf bourguignon

Een echte klassieker uit de Franse keuken: boeuf bourguignon. Een rundvlees stoofpot met rode wijn, champignons, spekjes en meer. Heerlijk kruidig!

Boeuf bourguignon
4 uur 15 minuten 6 personen Hoofdgerechten
Boeuf bourguignon

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 - 1,3 kg rundvlees (stoofvlees)
  • 300 gram spekjes
  • 3 uien
  • 2 knoflooktenen
  • ongeveer 60 gram roomboter
  • peper en zout naar smaak
  • 2 eetlepels bloem
  • 250 gram champignons
  • 5 wortels
  • bouquet garni (paar takjes tijm, paar takjes rozemarijn en een paar laurierblaadjes)
  • ongeveer 300 ml rode wijn (voor de echte klassieker uit de Bourgogne)
  • ongeveer 200 ml rundvlees bouillon
Boeuf bourguignon ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • grote kom
  • kleine kom
  • houten lepel
  • grote braadpan met deksel
  • champignon borstel of keukenpapier

Bereiden

4 uur 15 minuten 6 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/boeuf-bourguignon


Voorbereiding -- 15 minuten

Pel de uien en knoflooktenen, snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Schil de wortels, verwijder de uiteindes en snijd de wortels in plakjes. Maak de champignons schoon met een borstel of keukenpapier en snijd deze in plakjes. Snijd het rundvlees in stukken, niet te klein maar ook niet te groot. Boeuf bourguignon Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon afmaken --  4 uur

Verhit een klontje boter in de braadpan en fruit de ui en knoflook enkele minuten. Bak dan ook de spekjes mee tot deze krokant zijn geworden. Bestrooi ondertussen het vlees aan beide kanten met peper, zout en bloem. Schep de spekjes, ui en knoflook dan in een kleine kom en verhit opnieuw een klont boter in de braadpan. Bak het vlees rondom bruin en bak dan de champignons en wortel enkele minuten mee. Voeg de spekjes, ui en knoflook opnieuw toe samen met de kruiden (bouquet garni) en blus af met rode wijn. Schenk dan ook de runderbouillon erbij, plaats een deksel op de pan en laat dit ongeveer 3 uur zachtjes koken. Haal dan de deksel van de pan en laat het vocht indikken tot een mooie saus. Verwijder de kruiden en breng op smaak met peper en zout. Serveer bijvoorbeeld met aardappels, smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?
5 stemmen
Volgend recept →
Kip in zwarte pepersaus

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.