Boeuf bourguignon
😍 70Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Boeuf bourguignon

Een echte klassieker uit de Franse keuken: boeuf bourguignon. Een rundvlees stoofpot met rode wijn, champignons, spekjes en meer. Heerlijk kruidig!

4 uur 15 minuten
6 personen
Boeuf bourguignon ingrediënten
Recept boeuf bourguignon

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 18-01-2018, dit recept is voor 6 personen en duurt 4 uur 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 28-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
4 uur
Totale tijd
4 uur 15 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Tip: Liever een vegetarische bourguignon? Klik hier voor het recept!

Pel de uien en knoflooktenen, snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Schil de wortels, verwijder de uiteindes en snijd de wortels in plakjes.

Maak de champignons schoon met een borstel of keukenpapier en snijd deze in plakjes. Snijd het rundvlees in stukken, niet te klein maar ook niet te groot. 

Boeuf bourguignon
Franse boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon afmaken – 4 uur

Verhit een klontje boter in de braadpan en fruit de ui en knoflook enkele minuten. Bak dan ook de spekjes mee tot deze krokant zijn geworden. 

Bestrooi ondertussen het vlees aan beide kanten met peper, zout en bloem. Schep de spekjes, ui en knoflook dan in een kleine kom en verhit opnieuw een klont boter in de braadpan.

Bak het vlees rondom bruin en bak dan de champignons en wortel enkele minuten mee. Voeg de spekjes, ui en knoflook opnieuw toe samen met de kruiden (bouquet garni) en blus af met rode wijn.

Schenk dan ook de runderbouillon erbij, plaats een deksel op de pan en laat dit ongeveer 3 uur zachtjes koken. Haal dan de deksel van de pan en laat het vocht indikken tot een mooie saus.

Verwijder de kruiden en breng op smaak met peper en zout. Serveer bijvoorbeeld met gekookte aardappels, eet smakelijk!

Tips!

Wat is een bouquet garni?

Een bouquet garni is een kruidenbundel dat bestaat uit takjes verse peterselie, tijm en laurierblad. Je kunt de kruiden aan elkaar binden of in een kruidenzakje doen. De kruiden worden dan met het gerecht meegekookt zonder dat de kruiden los geraken.

Kun je de boeuf bourguignon ook in een slow cooker bereiden?

Een slow cooker of crock pot is een handige en veilige manier om onder andere stoofpotjes te bereiden. Je kunt deze boeuf bourguignon prima in een slow cooker bereiden, stel het apparaat in op langzaam garen en stel de tijd in tot ongeveer 6 uur.

Wat eet je bij boeuf bourguignon?

Je kunt volop variëren wat je bij deze Franse stoofpot eet. Meestal wordt er aardappelpuree, friet of aardappelkroketjes bij geserveerd, maar soms ook gekookte aardappelen.

Wat betreft groenten worden er eigenlijk altijd warme groentes bij gegeten, zoals sperziebonen of andere soorten bonen. Ook lekker met rode kool. Een salade kan ook, maar dit is niet Frans om bij de hoofdmaaltijd te serveren. Salade hoort in Frankrijk bij de kaas, en deze wordt ná de maaltijd geserveerd.

Wat vind je van dit recept?

70 waarderingen
😍
70
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
678.45 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
11.5 g
7.03 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
36.98 g
16.42 g
Eiwitten
49.08 g
Vezels
4.08 g
Natrium
1454.56 mg
Mineralen
Ijzer
5.85 mg
Calcium
78.02 mg
Magnesium
64.47 mg
Kalium
64.47 mg
Fosfor
542.04 mg
Koper
0.76 mg
Zink
8.07 mg
Jodium
0.38 µg
Selenium
40.89 µg
Vitamines
Vitamine C
8.85 mg
Vitamine D
0.12 mg
Vitamine A
37.3 mg
Vitamine B1
0.4 mg
Vitamine B2
0.77 mg
Vitamine B6
1.24 mg
Vitamine B12
4.08 µg
Foliumzuur
39.88 µg
Vitamine E
1.4 mg
Vitamine K
18.37 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Boeuf bourguignon"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.