Zelf kruidenboter maken is heel makkelijk en is binnen een handomdraai klaar. Er is niets lekkerder dan stokbrood met kruidenboter tijdens de barbecue.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 27-07-2022, dit recept is voor 6 personen en duurt 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Zorg ervoor dat de roomboter op kamertemperatuur is zodat je deze goed kunt mengen. Je kunt dit het makkelijkste met een elektrische mixer doen, maar met een lepel kan ook.
Verwijder de takjes van de peterselie en hak deze fijn. Snijd de bieslook zo fijn mogelijk en roer de bieslook en gehakte peterselie bij de boter.
Voeg een eetlepel citroensap toe en breng op smaak met zeezout. Geniet ervan!
Hoe lang is kruidenboter houdbaar?
Je kunt kruidenboter tot wel een week in de koelkast bewaren.
Hoe maak je kruidenboter?
Zelf kruidenboter maken is eigenlijk niet veel meer dan roomboter mengen met kruiden naar keuze, zoals peterselie en bieslook, citroensap en zout.
Je kunt er eventueel nog knoflook aan toevoegen, maar dan is het knoflookboter i.p.v. standaard kruidenboter.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.