Zelf kruidenboter maken is heel makkelijk en is binnen een handomdraai klaar. Er is niets lekkerder dan stokbrood met kruidenboter tijdens de barbecue.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kruidenboter-maken
Zorg ervoor dat de roomboter op kamertemperatuur is zodat je deze goed kunt mengen. Je kunt dit het makkelijkste met een elektrische mixer doen, maar met een lepel kan ook.
Verwijder de takjes van de peterselie en hak deze fijn. Snijd de bieslook zo fijn mogelijk en roer de bieslook en gehakte peterselie bij de boter.
Voeg een eetlepel citroensap toe en breng op smaak met zeezout. Geniet ervan!
Hoe lang is kruidenboter houdbaar?
Je kunt kruidenboter tot wel een week in de koelkast bewaren.
Hoe maak je kruidenboter?
Zelf kruidenboter maken is eigenlijk niet veel meer dan roomboter mengen met kruiden naar keuze, zoals peterselie en bieslook, citroensap en zout.
Je kunt er eventueel nog knoflook aan toevoegen, maar dan is het knoflookboter i.p.v. standaard kruidenboter.
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenMet warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!