Deze bloemkool uit de oven met spekjes en krokant broodkruim is je nieuwe favoriete manier om bloemkool te serveren. Kleurrijk, bomvol smaak en extra lekker door de verschillende texturen.
Wat krijg je als je kruidige bloemkool in de oven bereidt en mengt met krokante spekjes, panko en een romig mosterdsausje? Het perfecte bijgerecht, want zo heb je bloemkool nog nooit gegeten.
Geroosterde bloemkool krijgt een extra dimensie met knapperig broodkruim, zoutige spekjes en een zacht maar scherp sausje. Je kunt volop variëren met de kruiden die je gebruikt, maar gebruik altijd kerrie want dit geeft naast smaak ook een prachtige kleur aan de bloemkool.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 19-11-2025, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 25-11-2025
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Verdeel de bloemkool in roosjes, niet te groot maar ook niet te klein. Zorg ervoor dat ze even groot zijn voor een gelijkmatige garing.
Meng de bloemkoolroosjes samen met de kruiden (kerrie, uienpoeder, komijn, nootmuskaat) en peper en zout naar smaak. Voeg ongeveer 6 eetlepels olijfolie toe en zorg dat de bloemkool bedekt is met het kruidenmengsel.

Verdeel de kruidige bloemkoolroosjes over de bakplaat bekleed met bakpapier.
Bak de bloemkoolroosjes beetgaar in ongeveer een half uur en schep regelmatig om.
Maak ondertussen een simpel sausje door crème fraîche te mengen met mosterd, breng op smaak met peper en zout.
Bak ondertussen ook de spekjes krokant in een middelgrote bakpan. Voeg dan de panko toe en bak het geheel tot ook de panko mooi goudbruin en krokant is geworden.
Meng de geroosterde bloemkool samen met de krokantje spekjes en serveer met de simpele saus en grof gehakte peterselie. Eet smakelijk!
Kan ik geroosterde bloemkool vooraf maken?
Geroosterde bloemkool is het lekkerste om direct te serveren, de bloemkool en spekjes zijn dan namelijk het knapperigste. Maar je kunt deze eventueel ook opnieuw opwarmen door deze in een bakpan op te bakken.
Wat is panko?
Panko is Japans broodkruim, ofwel een Japanse stijl paneermeel. Het heeft een vlokkerige en grove textuur waardoor het extra krokant wordt.
Per 1 persoonsportie / stuk:
| Hoeveelheid | Ingrediënt | Allergenen | Kcal | Koolhydraten | Koolhydraten waarvan suikers | Vet | Vet waarvan verzadigd | Eiwit | Vezels | Natrium | Ijzer | Calcium | Magnesium | Kalium | Fosfor | Koper | Zink | Jodium | Seleen | Vitamine C | Vitamine D | Vitamine A | Vitamine B1 | Vitamine B2 | Vitamine B6 | Vitamine B12 | Vitamine B11 | Vitamine E | Vitamine K | Vitamine K1 | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 0.25 | bloemkool | 48.00 | 6.00 g | 5.00 g | - | - | 4.00 g | 4.40 g | 20.00 mg | 1.00 mg | 30.00 mg | 20.00 mg | 500.00 mg | 60.00 mg | 0.06 mg | 0.80 mg | - | - | 160.00 mg | - | - | 0.10 mg | 0.12 mg | 0.40 mg | - | 90.00 µg | - | - | - | ||
| 0.13 | theelepel | kerriepoeder | 1.22 | 0.14 g | - | 0.05 g | - | 0.05 g | 0.05 g | 3.38 mg | 0.11 mg | 1.88 mg | - | 4.50 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
| 0.25 | theelepel | uienpoeder | 2.57 | 0.55 g | 0.28 g | 0.01 g | - | 0.08 g | 0.11 g | 0.49 mg | 0.06 mg | 1.67 mg | 0.38 mg | 11.81 mg | 2.25 mg | - | 0.02 mg | - | 0.01 µg | 0.16 mg | - | 0.01 mg | - | - | - | - | 0.48 µg | 0.01 mg | 0.03 µg | - | |
| 0.13 | theelepel | gemalen komijnzaad | 1.59 | 0.13 g | - | 0.08 g | 0.01 g | 0.07 g | 0.04 g | 0.64 mg | - | 3.38 mg | - | 6.75 mg | 0.24 mg | - | - | - | - | 0.03 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
| 0.13 | theelepel | nootmuskaat | 1.36 | 0.11 g | - | 0.10 g | 0.08 g | 0.01 g | 0.01 g | 0.05 mg | 0.01 mg | 0.43 mg | - | 0.88 mg | 0.53 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
| peper en zout | 4.39 | 1.13 g | 0.01 g | 0.06 g | 0.02 g | 0.18 g | 0.44 g | 339.13 mg | 0.09 mg | 4.00 mg | 1.33 mg | 11.09 mg | 1.51 mg | 0.01 mg | 0.01 mg | 0.52 µg | 0.02 µg | 1.34 mg | - | - | - | - | 0.01 mg | - | 0.18 µg | 0.08 mg | 2.86 µg | - | |||
| 1.5 | eetlepel | olijfolie | 145.70 | 0.03 g | - | 16.47 g | 2.39 g | - | - | 0.17 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
| 25 | gram | spekjes | 125.00 | - | - | 10.00 g | 3.75 g | 6.25 g | - | 500.00 mg | 0.38 mg | 5.00 mg | 5.00 mg | 75.00 mg | 50.00 mg | 0.03 mg | 0.25 mg | - | 3.75 µg | - | - | 12.50 mg | 0.08 mg | 0.10 mg | 0.13 mg | 0.38 µg | 2.50 µg | 0.25 mg | 0.25 µg | - | |
| 10 | gram | panko | gluten | 37.00 | 7.70 g | - | 0.14 g | 0.03 g | 1.00 g | 0.04 g | 72.00 mg | 0.18 mg | 3.00 mg | 2.00 mg | 10.00 mg | 14.00 mg | 0.01 mg | 0.10 mg | - | 2.24 µg | - | - | - | 0.01 mg | 0.01 mg | 0.01 mg | - | 2.90 µg | 0.03 mg | 0.05 µg | - |
| 0.5 | takje | verse peterselie | 0.60 | 0.03 g | - | - | - | 0.08 g | 0.08 g | 0.53 mg | 0.13 mg | 0.70 mg | 0.88 mg | 14.88 mg | 2.28 mg | - | 0.02 mg | - | - | 2.80 mg | - | 0.02 mg | - | 0.01 mg | - | - | 2.10 µg | - | - | - | |
| 50 | gram | crème fraîche | melk | 168.00 | 1.00 g | 0.25 g | 18.00 g | 10.50 g | 1.25 g | - | 12.50 mg | - | 35.00 mg | 5.00 mg | 50.00 mg | 30.00 mg | 0.01 mg | 0.10 mg | - | - | 0.50 mg | 0.45 mg | 0.15 mg | 0.01 mg | 0.05 mg | 0.01 mg | 0.10 µg | 1.00 µg | - | - | - |
| 0.25 | eetlepel | mosterd | mosterd | 4.25 | 0.37 g | - | 0.20 g | 0.05 g | 0.25 g | - | 60.00 mg | 0.09 mg | 4.00 mg | 4.00 mg | 6.50 mg | 3.50 mg | 0.01 mg | 0.05 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
| 539.67 | 17.19 g | 5.54 g | 45.10 g | 16.83 g | 13.21 g | 5.17 g | 1008.87 mg | 2.04 mg | 89.04 mg | 38.58 mg | 691.39 mg | 164.31 mg | 0.12 mg | 1.34 mg | 0.52 µg | 6.02 µg | 164.82 mg | 0.45 mg | 12.67 mg | 0.20 mg | 0.29 mg | 0.56 mg | 0.48 µg | 99.16 µg | 0.37 mg | 3.20 µg | - | ||||
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.