Bloemkool uit de oven met spekjes - makkelijk & snel
😍 14 Geweldig
😋 0 Lekker
😲 0 Verrassend
😕 0 Matig

Bloemkool uit de oven met spekjes

Luister naar dit recept

Deze bloemkool uit de oven met spekjes en krokant broodkruim is je nieuwe favoriete manier om bloemkool te serveren. Kleurrijk, bomvol smaak en extra lekker door de verschillende texturen.

45 minuten
4 personen

Voedingsbalansscore

Goed
6.4/10
Glycemische index
Glycemische belasting
38.99 (Laag)
6.7 (Laag)

Voedingswaarde per portie

Kcal
539.67 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
17.19 g
5.54 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
45.10 g
16.83 g
Eiwitten
13.21 g
Vezels
5.17 g
Natrium
1008.87 mg

Wat krijg je als je kruidige bloemkool in de oven bereidt en mengt met krokante spekjes, panko en een romig mosterdsausje? Het perfecte bijgerecht, want zo heb je bloemkool nog nooit gegeten.

Geroosterde bloemkool krijgt een extra dimensie met knapperig broodkruim, zoutige spekjes en een zacht maar scherp sausje. Je kunt volop variëren met de kruiden die je gebruikt, maar gebruik altijd kerrie want dit geeft naast smaak ook een prachtige kleur aan de bloemkool.

Bloemkool uit de oven met spekjes ingrediënten

Recept bloemkool uit de oven met spekjes

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Recept bloemkool uit de oven met spekjes allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 19-11-2025, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Bijgewerkt op: 25-11-2025

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
35 minuten
Totale tijd
45 minuten

Voorbereiding - 10 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Verdeel de bloemkool in roosjes, niet te groot maar ook niet te klein. Zorg ervoor dat ze even groot zijn voor een gelijkmatige garing.

Meng de bloemkoolroosjes samen met de kruiden (kerrie, uienpoeder, komijn, nootmuskaat) en peper en zout naar smaak. Voeg ongeveer 6 eetlepels olijfolie toe en zorg dat de bloemkool bedekt is met het kruidenmengsel.

Bloemkool uit de oven met spekjes - makkelijk & snel
Bloemkool uit de oven met spekjes - makkelijk & snel

Bloemkool uit de oven met spekjes maken - 35 minuten

Verdeel de kruidige bloemkoolroosjes over de bakplaat bekleed met bakpapier.

Bak de bloemkoolroosjes beetgaar in ongeveer een half uur en schep regelmatig om.

Maak ondertussen een simpel sausje door crème fraîche te mengen met mosterd, breng op smaak met peper en zout.

Bak ondertussen ook de spekjes krokant in een middelgrote bakpan. Voeg dan de panko toe en bak het geheel tot ook de panko mooi goudbruin en krokant is geworden.

Meng de geroosterde bloemkool samen met de krokantje spekjes en serveer met de simpele saus en grof gehakte peterselie. Eet smakelijk!

Tips!

Kan ik geroosterde bloemkool vooraf maken?

Geroosterde bloemkool is het lekkerste om direct te serveren, de bloemkool en spekjes zijn dan namelijk het knapperigste. Maar je kunt deze eventueel ook opnieuw opwarmen door deze in een bakpan op te bakken.

Wat is panko?

Panko is Japans broodkruim, ofwel een Japanse stijl paneermeel. Het heeft een vlokkerige en grove textuur waardoor het extra krokant wordt.

Wat vind je hiervan?

14 waarderingen
😍
14
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie / stuk:

Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
Algemeen
Kcal
539.67 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
17.19 g
5.54 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
45.10 g
16.83 g
Eiwitten
13.21 g
Vezels
5.17 g
Natrium
1008.87 mg
Toon vitamines & mineralen
Handig! Scroll deze tabel horizontaal om alle voedingswaarden per ingrediënt te zien
Hoeveelheid Ingrediënt Allergenen Kcal Koolhydraten Koolhydraten waarvan suikers Vet Vet waarvan verzadigd Eiwit Vezels Natrium Ijzer Calcium Magnesium Kalium Fosfor Koper Zink Jodium Seleen Vitamine C Vitamine D Vitamine A Vitamine B1 Vitamine B2 Vitamine B6 Vitamine B12 Vitamine B11 Vitamine E Vitamine K Vitamine K1
0.25 bloemkool 48.00 6.00 g 5.00 g - - 4.00 g 4.40 g 20.00 mg 1.00 mg 30.00 mg 20.00 mg 500.00 mg 60.00 mg 0.06 mg 0.80 mg - - 160.00 mg - - 0.10 mg 0.12 mg 0.40 mg - 90.00 µg - - -
0.13 theelepel kerriepoeder 1.22 0.14 g - 0.05 g - 0.05 g 0.05 g 3.38 mg 0.11 mg 1.88 mg - 4.50 mg - - - - - - - - - - - - - - - -
0.25 theelepel uienpoeder 2.57 0.55 g 0.28 g 0.01 g - 0.08 g 0.11 g 0.49 mg 0.06 mg 1.67 mg 0.38 mg 11.81 mg 2.25 mg - 0.02 mg - 0.01 µg 0.16 mg - 0.01 mg - - - - 0.48 µg 0.01 mg 0.03 µg -
0.13 theelepel gemalen komijnzaad 1.59 0.13 g - 0.08 g 0.01 g 0.07 g 0.04 g 0.64 mg - 3.38 mg - 6.75 mg 0.24 mg - - - - 0.03 mg - - - - - - - - - -
0.13 theelepel nootmuskaat 1.36 0.11 g - 0.10 g 0.08 g 0.01 g 0.01 g 0.05 mg 0.01 mg 0.43 mg - 0.88 mg 0.53 mg - - - - - - - - - - - - - - -
peper en zout 4.39 1.13 g 0.01 g 0.06 g 0.02 g 0.18 g 0.44 g 339.13 mg 0.09 mg 4.00 mg 1.33 mg 11.09 mg 1.51 mg 0.01 mg 0.01 mg 0.52 µg 0.02 µg 1.34 mg - - - - 0.01 mg - 0.18 µg 0.08 mg 2.86 µg -
1.5 eetlepel olijfolie 145.70 0.03 g - 16.47 g 2.39 g - - 0.17 mg - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
25 gram spekjes 125.00 - - 10.00 g 3.75 g 6.25 g - 500.00 mg 0.38 mg 5.00 mg 5.00 mg 75.00 mg 50.00 mg 0.03 mg 0.25 mg - 3.75 µg - - 12.50 mg 0.08 mg 0.10 mg 0.13 mg 0.38 µg 2.50 µg 0.25 mg 0.25 µg -
10 gram panko gluten 37.00 7.70 g - 0.14 g 0.03 g 1.00 g 0.04 g 72.00 mg 0.18 mg 3.00 mg 2.00 mg 10.00 mg 14.00 mg 0.01 mg 0.10 mg - 2.24 µg - - - 0.01 mg 0.01 mg 0.01 mg - 2.90 µg 0.03 mg 0.05 µg -
0.5 takje verse peterselie 0.60 0.03 g - - - 0.08 g 0.08 g 0.53 mg 0.13 mg 0.70 mg 0.88 mg 14.88 mg 2.28 mg - 0.02 mg - - 2.80 mg - 0.02 mg - 0.01 mg - - 2.10 µg - - -
50 gram crème fraîche melk 168.00 1.00 g 0.25 g 18.00 g 10.50 g 1.25 g - 12.50 mg - 35.00 mg 5.00 mg 50.00 mg 30.00 mg 0.01 mg 0.10 mg - - 0.50 mg 0.45 mg 0.15 mg 0.01 mg 0.05 mg 0.01 mg 0.10 µg 1.00 µg - - -
0.25 eetlepel mosterd mosterd 4.25 0.37 g - 0.20 g 0.05 g 0.25 g - 60.00 mg 0.09 mg 4.00 mg 4.00 mg 6.50 mg 3.50 mg 0.01 mg 0.05 mg - - - - - - - - - - - - -
    539.67 17.19 g 5.54 g 45.10 g 16.83 g 13.21 g 5.17 g 1008.87 mg 2.04 mg 89.04 mg 38.58 mg 691.39 mg 164.31 mg 0.12 mg 1.34 mg 0.52 µg 6.02 µg 164.82 mg 0.45 mg 12.67 mg 0.20 mg 0.29 mg 0.56 mg 0.48 µg 99.16 µg 0.37 mg 3.20 µg -
2 reacties op "Bloemkool uit de oven met spekjes"
J-smulders zegt op 22-11-2025
waarom is de afbeelding van de bloemkool en de andere foto's er nooit bij dat is weleens lastig
Marco zegt op 22-11-2025
Bij elk recept staan afbeeldingen, heb je al eens een andere browser geprobeerd? Liefs Véronique

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Groente Kruiden Kruidig Bijgerecht Knapperig Spekjes

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.