Keuken: italiaans

205 Recepten

Italiaanse toetjes
Italiaanse toetjes
14 Recepten
Italiaanse lunch
Italiaanse lunch
16 Recepten

Ook zo dol op Italiaans eten? De Italiaanse keuken is wereldwijd bekend, zeker als het gaat om gerechten zoals pasta, pizza, lasagne en antipasti. Hier vind je meer dan 150+ gratis recepten uit de Italiaanse keuken.

De Italiaanse keuken is bekend door onder andere het gebuik van verse en lokale producten waar met de seizoenen mee gekookt wordt. Hierdoor proef je de versheid van de ingrediënten terug in elk Italiaans gerecht.

Maak je eigen pizzadeeg, prachtige pizza's, pasta's, risotto's en veel lekkere Italiaanse bijgerechten met vlees, vis en groenten. Ook Italiaanse toetjes kun je hier terugvinden, welke is jouw favoriet?


Cannelloni met gehakt

Kooktijd 1 uur 10 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (40)

Cannelloni met gehakt, bechamelsaus en kaas is een klassiek Italiaans gerecht. Deze gevulde pasta is bij iedereen geliefd door de volle smaken.


Melanzane alla parmigiana

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Melanzane alle parmigiana is een overheerlijk klassiek Italiaans gerecht. Boordevol smaken en de perfecte combinatie van aubergine, kaas en tomaat.


Romige farfalle met champignons en ham

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (14)

Deze romige farfalle met champignons en ham is makkelijk te maken, vol van smaak én te maken in één pan. Staat binnen een half uur op tafel.


Pizza shoarma met knoflooksaus

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (19)

Pizza shoarma met knoflooksaus is afgeleid van het pitabroodje met shoarma, de zelfgemaakte knoflooksaus maakt deze pizza helemaal af!


Pizza funghi (pizza met champignons)

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Pizza funghi is een wereldwijd bekende pizza, een pizza met champignons, kaas en een lekkere saus gemaakt van passata.


Spaghetti met edamame en knoflook

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (18)

Deze spaghetti met edamame en knoflook is lekker én gezond. Een snelle en makkelijke pasta met weinig ingrediënten die binnen 20 minuten op tafel staat.


Pasta saus met gehakt en tomaat

Kooktijd 1 uur 10 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Pasta saus met gehakt en tomaat kun je op allerlei manieren maken. Probeer het eens met rode wijn en zongedroogde tomaten. Je kunt ook nog olijven toevoegen


Gehaktballetjes met mozzarella in tomatensaus uit de oven

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (19)

Deze gehaktballetjes met mozzarella in tomatensaus uit de oven eet je met een lekker stokbrood erbij. Klaar in 45 minuten, recept voor 4 personen.


Risotto met erwtjes en gamba's

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Risotto met erwtjes en gamba's is extra lekker door de toevoeging van salie. De gamba's zijn gebakken in knoflookolie, nóg lekkerder dus!


Quattro formaggi pizza

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Iedereen kent wel de quattro formaggi pizza, oftewel een vegetarische pizza met 4 soorten kaas. Want wat is er nou beter dan kaas? Juist, nóg meer kaas!


Vegetarische rode bieten tagliatelle met feta

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (2)

Met weinig ingrediënten en vooral geduld en liefde maak je zelf een heerlijke rode bieten tagliatelle met feta. Dit vegetarische gerecht is perfect in balans.


Karnemelk panna cotta

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Maak zelf een Italiaanse karnemelk panna cotta, heerlijk romig en zó klaar. Serveer met lekkere rode besjes of ander rood fruit.


Vitello tonnato

Kooktijd 2 uur 10 minuten Aantal personen 10 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (21)

Een vitello tonnato kent nagenoeg iedereen wel, maar heb je het ooit zelf gemaakt? Gaar het kalfsvlees langzaam in de oven voor een enorme smaakbom!


Pasta alfredo

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (52)

Een pasta alfredo is een klassiek recept met maar een paar ingrediënten. Deze romige pasta staat binnen een kwartier op tafel. Lekker met een salade.


Pompoengnocchi

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Bij deze overheerlijke pompoengnocchi is gebruik gemaakt van geroosterde pompoenpuree i.p.v. aardappel. Zacht van binnen en krokant van buiten!


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere ossobuco ? Ossobuco is een klassieker uit de Italiaanse keuken. Een klassiek vleesgerecht met kalfsschenkels in een heerlijke smaakvolle tomatensaus.

Categorie Hoofdgerechten Kooktijd 2 uur 15 minuten Aantal personen 4 personen

Ossobuco

Ingrediënten


  • 4 kalfsschenkels
  • 1 rode ui
  • 5 wortelen
  • optioneel: 2 stengels bleekselderij
  • glas rode wijn
  • 400 gram tomaten uit blik
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 300 ml runderbouillon
  • snuf chilipoeder
  • peper en zout naar smaak
  • bloem
  • olijfolie
  • klont boter
  • 1 citroen
  • paar takjes verse peterselie

Bereiding

(26)
1
Tip: Je kunt eventueel ook 250 gram verse tomaten in stukken toevoegen samen met 200 ml passata in plaats van tomaten met sap uit blik.
2
Haal de kalfsschenkels alvast uit de koelkast. snijd het vel rondom lichtjes in met een scherp mes. 
3
Schil de wortelen en rasp deze, niet te fijn. Pel de rode ui en rasp deze dan ook. Als je bleekselderij gebruikt, rasp deze dan ook.
4
Bestrooi de kalfsschenkels ruim met bloem en zorg dat ze volledig bedekt zijn.Ossobuco

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.