Ook zo dol op Italiaans eten? De Italiaanse keuken is wereldwijd bekend, zeker als het gaat om gerechten zoals pasta, pizza, lasagne en antipasti. Hier vind je meer dan 150+ gratis recepten uit de Italiaanse keuken.
De Italiaanse keuken is bekend door onder andere het gebuik van verse en lokale producten waar met de seizoenen mee gekookt wordt. Hierdoor proef je de versheid van de ingrediënten terug in elk Italiaans gerecht.
Maak je eigen pizzadeeg, prachtige pizza's, pasta's, risotto's en veel lekkere Italiaanse bijgerechten met vlees, vis en groenten. Ook Italiaanse toetjes kun je hier terugvinden, welke is jouw favoriet?
Cannelloni met gehakt, bechamelsaus en kaas is een klassiek Italiaans gerecht. Deze gevulde pasta is bij iedereen geliefd door de volle smaken.
Melanzane alle parmigiana is een overheerlijk klassiek Italiaans gerecht. Boordevol smaken en de perfecte combinatie van aubergine, kaas en tomaat.
Deze romige farfalle met champignons en ham is makkelijk te maken, vol van smaak én te maken in één pan. Staat binnen een half uur op tafel.
Pizza shoarma met knoflooksaus is afgeleid van het pitabroodje met shoarma, de zelfgemaakte knoflooksaus maakt deze pizza helemaal af!
Pizza funghi is een wereldwijd bekende pizza, een pizza met champignons, kaas en een lekkere saus gemaakt van passata.
Deze spaghetti met edamame en knoflook is lekker én gezond. Een snelle en makkelijke pasta met weinig ingrediënten die binnen 20 minuten op tafel staat.
Pasta saus met gehakt en tomaat kun je op allerlei manieren maken. Probeer het eens met rode wijn en zongedroogde tomaten. Je kunt ook nog olijven toevoegen
Deze gehaktballetjes met mozzarella in tomatensaus uit de oven eet je met een lekker stokbrood erbij. Klaar in 45 minuten, recept voor 4 personen.
Risotto met erwtjes en gamba's is extra lekker door de toevoeging van salie. De gamba's zijn gebakken in knoflookolie, nóg lekkerder dus!
Iedereen kent wel de quattro formaggi pizza, oftewel een vegetarische pizza met 4 soorten kaas. Want wat is er nou beter dan kaas? Juist, nóg meer kaas!
Met weinig ingrediënten en vooral geduld en liefde maak je zelf een heerlijke rode bieten tagliatelle met feta. Dit vegetarische gerecht is perfect in balans.
Maak zelf een Italiaanse karnemelk panna cotta, heerlijk romig en zó klaar. Serveer met lekkere rode besjes of ander rood fruit.
Een vitello tonnato kent nagenoeg iedereen wel, maar heb je het ooit zelf gemaakt? Gaar het kalfsvlees langzaam in de oven voor een enorme smaakbom!
Een pasta alfredo is een klassiek recept met maar een paar ingrediënten. Deze romige pasta staat binnen een kwartier op tafel. Lekker met een salade.
Bij deze overheerlijke pompoengnocchi is gebruik gemaakt van geroosterde pompoenpuree i.p.v. aardappel. Zacht van binnen en krokant van buiten!
Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere ossobuco ? Ossobuco is een klassieker uit de Italiaanse keuken. Een klassiek vleesgerecht met kalfsschenkels in een heerlijke smaakvolle tomatensaus.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.