Focaccia met cherrytomaatjes

(10)

Geniet van smakelijke focaccia met cherrytomaten: een luchtig en smaakvol Italiaans brood. Perfect als bijgerecht of snack. Je waant je als het ware in Italië! Laat een reactie achter

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 18-03-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 22-07-2023

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch Calorieën 259 calorieën p.p.
Focaccia met cherrytomaatjes

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 350 gram bloem + extra
  • Snufje zout
  • 21 gram verse gist (of 7 gram gedroogde gist)
  • 1 theelepel suiker
  • 150 ml lauwwarm water
  • 65 ml olijfolie + extra (of gebruik de olie uit de pot zongedroogde tomaten)
  • 4 zongedroogde tomaten
  • 7 - 8 cherrytomaatjes
  • Klein handje grof zeezout
Focaccia met cherrytomaatjes Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Oven
  • Keukenmachine met deeghaak (of kneed het deeg met de hand)
  • Bakplaat bekleed met bakpapier
  • Snijplank en koksmes
  • Fijne zeef
  • Klein kommetje
  • Schone en vochtige theedoek

Bereiding


Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch Calorieën 259 calorieën p.p.

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/focaccia-met-cherrytomaatjes


Voorbereiding – 20 minuten + wachttijd

Combineer de gist met 150 ml lauwwarm water en een theelepel suiker in een klein kommetje. Meng goed door elkaar en wacht ongeveer 10 minuten, tot je merkt dat er een dik schuim ontstaat.

Zeef de bloem in de kom van de keukenmachine en voeg een snufje zout toe. Meng goed samen en voeg dan olijfolie toe aan het gist-mengsel.

Giet dan het gist en olijfolie mengsel geleidelijk toe aan de kom terwijl je de deeghaak van de keukenmachine op een middelmatige snelheid rond laat draaien.

Blijf mengen tot er een deegbal ontstaat. Dek de deegbal af met een vochtige warme theedoek en zet dit een uur lang op een warme plek, of tot de deegbal verdubbeld is in grootte.

Snijd dan de zongedroogde tomaten fijn en verwerk deze evenredig in het deeg. Druk de deegbal plat en maak er met je vinger gaten in, hier komen de cherrytomaatjes in te zitten.

Druk in elk gat een cherrytomaat en dek het deeg af met de vochtige theedoek. Laat het deeg nogmaals een half uur lang rijzen, of totdat het verdubbeld is in grootte.

Verhit in de tussentijd de oven voor tot een temperatuur van 200 graden Celsius. 

Focaccia met cherrytomaatjes
Focaccia met cherrytomaatjes

De focaccia met cherrytomaatjes bakken – 20 minuten

Bak de focaccia 20 minuten lang in de oven, het brood moet een goudbruine gloed krijgen. Haal het brood na het bakken uit de oven en druip wat olijfolie er overheen.

Maak het af door er grof zeezout overheen te strooien, snijd het brood in de gewenste vorm en geniet ervan!


Waardeer dit recept!
10 stemmen

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.