Ohmydish.nl


Focaccia met cherrytomaatjes

Italiaans brood met geweldige smaken, je waant je als het ware in Italië. Dit recept maakt 1 focaccia met cherrytomaatjes.

Focaccia met cherrytomaatjes
40 minuten 4 personen Lunch
Focaccia met cherrytomaatjes

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 400 gram bloem + extra
  • Snufje zout
  • 15 gram verse gist (of 7 gram gedroogde gist)
  • 1 theelepel suiker
  • 75 ml lauwwarm water
  • 65 ml olijfolie + extra (of gebruik de olie uit de pot zongedroogde tomaten)
  • 4 zongedroogde tomaten
  • 7 - 8 cherrytomaatjes
  • Klein handje grof zeezout
Focaccia met cherrytomaatjes ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Oven
  • Keukenmachine met deeghaak (of kneed het deeg met de hand)
  • Ovenschaal met bakpapier erop
  • Snijplank en koksmes
  • Fijne zeef
  • Klein kommetje
  • Schone en vochtige theedoek

Bereiden

40 minuten 4 personen Lunch

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/focaccia-met-cherrytomaatjes


Voorbereiding -- 20 minuten + wachttijd

Combineer de gist met lauwwarm water in een klein kommetje. Meng goed door elkaar en wacht ongeveer 10 minuten, tot je merkt dat er een dik schuim ontstaat. Zeef de bloem in de kom van de keukenmachine en voeg een snufje zout toe. Meng goed samen en voeg dan olijfolie toe aan het gist-mengsel. Giet dan het gist en olijfolie mengsel geleidelijk toe aan de kom terwijl je de deeghaak van de keukenmachine op een middelmatige snelheid rond laat draaien. Blijf mengen totdat er een deegbal ontstaat. Dek de deegbal af met een vochtige warme theedoek en zet dit een uur lang op een warme plek, of tot de deegbal verdubbeld is in grootte.

Snijd dan de zongedroogde tomaten fijn en verwerk deze evenredig in het deeg. Rol de deegbal plat en maak er met je vinger gaten in, hier komen de cherrytomaatjes in te zitten. Druk in elk gat een cherrytomaat en dek het deeg af met de vochtige theedoek. Laat het deeg nogmaals een half uur lang rijzen, of totdat het verdubbeld is in grootte.

Verhit in de tussentijd de oven voor tot een temperatuur van 200 graden Celsius.

Focaccia met cherrytomaatjes Focaccia met cherrytomaatjes

De focaccia met cherrytomaatjes bakken -- 20 minuten

Bak de focaccia 20 minuten lang in de oven, het brood moet een goudbruine gloed krijgen. Haal het brood na het bakken uit de oven en druip wat olijfolie er overheen. Maak het af door er grof zeezout overheen te strooien, snijd het brood in de gewenste vorm en geniet!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


Volgend recept →
Suikervrije mango plakjes

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.