Focaccia met cherrytomaatjes
😍 10Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Focaccia met cherrytomaatjes vegetarisch

Geniet van smakelijke focaccia met cherrytomaten: een luchtig en smaakvol Italiaans brood. Perfect als bijgerecht of snack. Je waant je als het ware in Italië!

40 minuten
4 personen
Focaccia met cherrytomaatjes ingrediënten
Recept focaccia met cherrytomaatjes

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 18-03-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 20 minuten + wachttijd

Combineer de gist met 150 ml lauwwarm water en een theelepel suiker in een klein kommetje. Meng goed door elkaar en wacht ongeveer 10 minuten, tot je merkt dat er een dik schuim ontstaat.

Zeef de bloem in de kom van de keukenmachine en voeg een snufje zout toe. Meng goed samen en voeg dan olijfolie toe aan het gist-mengsel.

Giet dan het gist en olijfolie mengsel geleidelijk toe aan de kom terwijl je de deeghaak van de keukenmachine op een middelmatige snelheid rond laat draaien.

Blijf mengen tot er een deegbal ontstaat. Dek de deegbal af met een vochtige warme theedoek en zet dit een uur lang op een warme plek, of tot de deegbal verdubbeld is in grootte.

Snijd dan de zongedroogde tomaten fijn en verwerk deze evenredig in het deeg. Druk de deegbal plat en maak er met je vinger gaten in, hier komen de cherrytomaatjes in te zitten.

Druk in elk gat een cherrytomaat en dek het deeg af met de vochtige theedoek. Laat het deeg nogmaals een half uur lang rijzen, of totdat het verdubbeld is in grootte.

Verhit in de tussentijd de oven voor tot een temperatuur van 200 graden Celsius. 

Focaccia met cherrytomaatjes
Focaccia met cherrytomaatjes

De focaccia met cherrytomaatjes bakken – 20 minuten

Bak de focaccia 20 minuten lang in de oven, het brood moet een goudbruine gloed krijgen. Haal het brood na het bakken uit de oven en druip wat olijfolie er overheen.

Maak het af door er grof zeezout overheen te strooien, snijd het brood in de gewenste vorm en geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

10 waarderingen
😍
10
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
505.8 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
70.21 g
8.64 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
16.88 g
2.42 g
Eiwitten
14.06 g
Vezels
4.88 g
Natrium
1113.35 mg
Mineralen
Ijzer
2.05 mg
Calcium
36.05 mg
Magnesium
53.83 mg
Kalium
53.83 mg
Fosfor
98.08 mg
Koper
0.6 mg
Zink
1.64 mg
Jodium
0 µg
Selenium
0.12 µg
Vitamines
Vitamine C
6.4 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
145.96 mg
Vitamine B1
0.77 mg
Vitamine B2
1.17 mg
Vitamine B6
0.8 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
186.9 µg
Vitamine E
0.44 mg
Vitamine K
8.68 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Focaccia met cherrytomaatjes"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.