Italiaans brood met geweldige smaken, je waant je als het ware in Italië. Dit recept maakt 1 focaccia met cherrytomaatjes.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/focaccia-met-cherrytomaatjes
Combineer de gist met lauwwarm water in een klein kommetje. Meng goed door elkaar en wacht ongeveer 10 minuten, tot je merkt dat er een dik schuim ontstaat.
Zeef de bloem in de kom van de keukenmachine en voeg een snufje zout toe. Meng goed samen en voeg dan olijfolie toe aan het gist-mengsel.
Giet dan het gist en olijfolie mengsel geleidelijk toe aan de kom terwijl je de deeghaak van de keukenmachine op een middelmatige snelheid rond laat draaien.
Blijf mengen totdat er een deegbal ontstaat. Dek de deegbal af met een vochtige warme theedoek en zet dit een uur lang op een warme plek, of tot de deegbal verdubbeld is in grootte.
Snijd dan de zongedroogde tomaten fijn en verwerk deze evenredig in het deeg. Rol de deegbal plat en maak er met je vinger gaten in, hier komen de cherrytomaatjes in te zitten.
Druk in elk gat een cherrytomaat en dek het deeg af met de vochtige theedoek. Laat het deeg nogmaals een half uur lang rijzen, of totdat het verdubbeld is in grootte.
Verhit in de tussentijd de oven voor tot een temperatuur van 200 graden Celsius.
Bak de focaccia 20 minuten lang in de oven, het brood moet een goudbruine gloed krijgen. Haal het brood na het bakken uit de oven en druip wat olijfolie er overheen.
Maak het af door er grof zeezout overheen te strooien, snijd het brood in de gewenste vorm en geniet ervan!
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenMet warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!