Zelf passata maken
😍 26Geweldig
😋 1Lekker
😲 0Verrassend
😕 1Matig

Zelf passata maken veganistisch

Zelf passata maken is niet moeilijk, in dit recept voeg ik smaakmakers zoals ui en knoflook toe maar gebruik enkel tomaten voor een echte basis passata.

Zelf passata maken ingrediënten

Recept zelf passata maken

Ingrediënten

8 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 30-08-2019, dit recept is voor 8 personen en duurt 45 minuten.

Bijgewerkt op: 08-09-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
0 minuten
Kooktijd
45 minuten
Totale tijd
45 minuten

Zelf passata maken – 45 minuten

Pel de uien en knoflooktenen en snijd deze grof. Was de tomaten goed, verwijder de kroontjes en harde stukken. Snijd de tomaten in grove stukken. 

Zelf passata maken
Zelf passata maken

Verhit een klein beetje olijfolie in een grote pan en fruit hierin de grof gesneden ui en knoflook enkele minuten. Voeg alle tomaten toe samen met een klein laagje water om aanbranden te voorkomen.

Laat de tomaten ongeveer een half uur zachtjes koken, de exacte tijd is afhankelijk van de soort tomaten die je gebruikt. Tomaten die veel vruchtvlees hebben, zullen meer vocht bevatten en dus zal het langer duren tot de passata de juiste dikte heeft. 

Passata laten inkoken
Passata laten inkoken

Het mooiste resultaat krijg je als je de tomaten door een passe-vite doet, dan zal de passata mooi glad zijn. Je kunt de tomaten ook pureren met een blender of staafmixer, dan zal je passata niet glad zijn omdat de velletjes er dan in zullen zitten.

Breng op smaak met peper en zout. Deze passata kun je nu gebruiken voor veel basissauzen op basis van tomaat, of als pizzasaus.

Wat vind je van dit recept?

28 waarderingen
😍
26
Geweldig
😋
1
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
1
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
89.39 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
14.08 g
12.81 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
0.96 g
0.06 g
Eiwitten
4.37 g
Vezels
4.8 g
Natrium
202.48 mg
Mineralen
Ijzer
0.24 mg
Calcium
68.34 mg
Magnesium
41.82 mg
Kalium
41.82 mg
Fosfor
114.79 mg
Koper
0.22 mg
Zink
0.66 mg
Jodium
0.3 µg
Selenium
0.01 µg
Vitamines
Vitamine C
81.82 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0.15 mg
Vitamine B1
0.17 mg
Vitamine B2
0.09 mg
Vitamine B6
0.35 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
29.57 µg
Vitamine E
1.91 mg
Vitamine K
29.56 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
6 reacties op "Zelf passata maken"
Florina zegt op 31-08-2019
3 kg is een beetje teveel van het goede, zoveel kan ik niet in één keer oogsten. Maar ik pin jullie recept, voor als mijn planten soms nog een enorme groei- en daarmee opbrengst-spurt krijgen :-)
Ohmydish zegt op 01-09-2019
Wat leuk, zeker doen! En vast wel, je tomatenplanten zagen er goed uit op instagram! :)
Rietje Dieden zegt op 09-09-2019
Hoe lang kun je deze passata bewaren als die koel en donker staat?
Ohmydish zegt op 09-09-2019
Beste Rietje, als deze goed bewaard wordt kun je deze wel minimaal een jaar bewaren. Dat zou geen probleem moeten zijn. Fijne dag!
Margreet zegt op 13-09-2019
Heb de saus gemaakt met 1 kilo tomaten 2 groente bouillonblokjes, blikje tomatenpuree, sambal, korianderpoeder, citroengraspoeder en laospoeder van alles naar smaak. Het smaakt heerlijk!
Ohmydish zegt op 13-09-2019
Klinkt super Margreet, fijne avond!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.