Zelf passata maken is niet moeilijk, in dit recept voeg ik smaakmakers zoals ui en knoflook toe maar gebruik enkel tomaten voor een echte basis passata. Laat een reactie achter
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zelf-passata-maken
Pel de uien en knoflooktenen en snijd deze grof. Was de tomaten goed, verwijder de kroontjes en harde stukken. Snijd de tomaten in grove stukken.
Verhit een klein beetje olijfolie in een grote pan en fruit hierin de grof gesneden ui en knoflook enkele minuten. Voeg alle tomaten toe samen met een klein laagje water om aanbranden te voorkomen.
Laat de tomaten ongeveer een half uur zachtjes koken, de exacte tijd is afhankelijk van de soort tomaten die je gebruikt. Tomaten die veel vruchtvlees hebben, zullen meer vocht bevatten en dus zal het langer duren tot de passata de juiste dikte heeft.
Het mooiste resultaat krijg je als je de tomaten door een passe-vite doet, dan zal de passata mooi glad zijn. Je kunt de tomaten ook pureren met een blender of staafmixer, dan zal je passata niet glad zijn omdat de velletjes er dan in zullen zitten.
Breng op smaak met peper en zout. Deze passata kun je nu gebruiken voor veel basissauzen op basis van tomaat, of als pizzasaus.
Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.