Zelf passata maken is niet moeilijk, in dit recept voeg ik smaakmakers zoals ui en knoflook toe maar gebruik enkel tomaten voor een echte basis passata.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 30-08-2019, dit recept is voor 8 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 08-09-2024
Pel de uien en knoflooktenen en snijd deze grof. Was de tomaten goed, verwijder de kroontjes en harde stukken. Snijd de tomaten in grove stukken.
Verhit een klein beetje olijfolie in een grote pan en fruit hierin de grof gesneden ui en knoflook enkele minuten. Voeg alle tomaten toe samen met een klein laagje water om aanbranden te voorkomen.
Laat de tomaten ongeveer een half uur zachtjes koken, de exacte tijd is afhankelijk van de soort tomaten die je gebruikt. Tomaten die veel vruchtvlees hebben, zullen meer vocht bevatten en dus zal het langer duren tot de passata de juiste dikte heeft.
Het mooiste resultaat krijg je als je de tomaten door een passe-vite doet, dan zal de passata mooi glad zijn. Je kunt de tomaten ook pureren met een blender of staafmixer, dan zal je passata niet glad zijn omdat de velletjes er dan in zullen zitten.
Breng op smaak met peper en zout. Deze passata kun je nu gebruiken voor veel basissauzen op basis van tomaat, of als pizzasaus.
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.