Zelf passata maken is niet moeilijk, in dit recept voeg ik smaakmakers zoals ui en knoflook toe maar gebruik enkel tomaten voor een echte basis passata.
Recept printen Bekijk reacties (6) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zelf-passata-maken
Zelf passata maken
Verhit een klein beetje olijfolie in een grote pan en fruit hierin de grof gesneden ui en knoflook enkele minuten. Voeg alle tomaten toe samen met een klein laagje water om aanbranden te voorkomen. Laat de tomaten ongeveer een half uur zachtjes koken, de exacte tijd is afhankelijk van de soort tomaten die je gebruikt. Tomaten die veel vruchtvlees hebben, zullen meer vocht bevatten en dus zal het langer duren tot de passata de juiste dikte heeft.
Passata laten inkoken
Het mooiste resultaat krijg je als je de tomaten door een passe-vite doet, dan zal de passata mooi glad zijn. Je kunt de tomaten ook pureren met een blender of staafmixer, dan zal je passata niet glad zijn omdat de velletjes er dan in zullen zitten. Breng op smaak met peper en zout. Deze passata kun je nu gebruiken voor veel basissauzen op basis van tomaat, of als pizzasaus.
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.