Italiaanse mosselpan Taranto
😍 17Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Italiaanse mosselpan Taranto

Cozze alla tarantina, ofwel Italiaanse mosselen zijn klaar in maar 10 minuten! Dit maakt deze italiaanse mosselpan een geweldig doordeweeks gerecht.

15 minuten
2 personen

Mosselen en voedselveiligheid

Normaal gesproken is 1 kilo mosselen per persoon meer dan voldoende, anderhalf kilo voor de grotere eter. 

Advies van Ohmydish: er zit weinig risico aan het eten van mosselen, zolang deze vers zijn. Controleer voor het koken altijd elke mossel. Geef de voorkeur aan mosselen die bijna of helemaal dicht zitten. Verwijder elke mossel die gescheurd of gebroken is. 

Tik een open mossel tegen het keukenblad om te zien of deze weer dicht gaat. Het tikken veroorzaakt een reactie, levende mosselen zullen de schelp snel weer dicht proberen te doen. Is dit niet het geval? Gooi de mossel dan weg, de mossel is namelijk al dood en daarom een verhoogd risico. 

Volg je instinct en herinner deze regels: Voor het koken: schelp dicht Na het koken: schelp open

Italiaanse mosselpan Taranto ingrediënten

Recept italiaanse mosselpan taranto

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 01-11-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 15 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
15 minuten

Voorbereiding – 5 minuten

Snijd de knoflook en rode pepers fijn. Controleer de mosselen en maak deze onder stromend koud water schoon, zorg ervoor dat al het zand en vuil van de mosselen af zijn gehaald. 

Italiaanse mosselpan Taranto
Italiaanse mosselpan Taranto

De Italiaanse mosselen koken – 10 minuten

Plaats de mosselpan op middelhoog vuur en verhit een beetje olijfolie in de pan. Fruit de gesneden knoflook en rode pepers kort aan. Giet de witte wijn erbij en laat deze 2 minuten lang doorkoken. 

Voeg dan de (blokjes) tomaat toe en laat deze ook een aantal minuten lang doorkoken. Breng op smaak met peper en zout. Voeg nu de schoongemaakte mosselen toe aan de mosselpan. 

Plaats de deksel op de pan en kook de mosselen maar 5 minuten. Er is niet veel meer kooktijd nodig dan 5 minuten, daarom vinden wij mosselen een geweldig gerecht voor elke dag van de week.

Schud de pan een aantal keer met behulp van ovenhandschoenen terwijl je de deksel stevig dicht houdt. Je kunt de mosselen ook met een houten lepel omscheppen, mocht je de pan niet kunnen optillen. Serveer direct, eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

17 waarderingen
😍
17
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
883.2 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
41.53 g
10.73 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
31 g
10.05 g
Eiwitten
102.73 g
Vezels
6.07 g
Natrium
4624.71 mg
Mineralen
Ijzer
54.69 mg
Calcium
361.85 mg
Magnesium
254.86 mg
Kalium
254.86 mg
Fosfor
2622.53 mg
Koper
2.47 mg
Zink
19.02 mg
Jodium
1251.12 µg
Selenium
1.24 µg
Vitamines
Vitamine C
103.41 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
2040.76 mg
Vitamine B1
1.74 mg
Vitamine B2
2.35 mg
Vitamine B6
0.83 mg
Vitamine B12
300 µg
Foliumzuur
365.39 µg
Vitamine E
2.16 mg
Vitamine K
37.33 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Italiaanse mosselpan Taranto"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.