Italiaanse mosselpan Taranto

(16)

Cozze alla tarantina, ofwel Italiaanse mosselen zijn klaar in maar 10 minuten! Dit maakt deze italiaanse mosselpan een geweldig doordeweeks gerecht.

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten
Italiaanse mosselpan Taranto

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 2 kilo mosselen
  • 2 rode pepers
  • 4 tenen knoflook
  • 100 ml droge witte wijn
  • 2 blikken tomaten
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: gesneden peterselie ter garnering
Italiaanse mosselpan Taranto Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Mosselpan of zware pan met een deksel
  • Snijplank en koksmes
  • Ovenhandschoenen

Bereiding


Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/italiaanse-mosselpan-taranto


Mosselen en voedselveiligheid

Normaal gesproken is 1 kilo mosselen per persoon meer dan voldoende, anderhalf kilo voor de grotere eter. 

Advies van Ohmydish: er zit weinig risico aan het eten van mosselen, zolang deze vers zijn. Controleer voor het koken altijd elke mossel. Geef de voorkeur aan mosselen die bijna of helemaal dicht zitten. Verwijder elke mossel die gescheurd of gebroken is. 

Tik een open mossel tegen het keukenblad om te zien of deze weer dicht gaat. Het tikken veroorzaakt een reactie, levende mosselen zullen de schelp snel weer dicht proberen te doen. Is dit niet het geval? Gooi de mossel dan weg, de mossel is namelijk al dood en daarom een verhoogd risico. 

Volg je instinct en herinner deze regels: Voor het koken: schelp dicht Na het koken: schelp open

Voorbereiding – 5 minuten

Snijd de knoflook en rode pepers fijn. Controleer de mosselen en maak deze onder stromend koud water schoon, zorg ervoor dat al het zand en vuil van de mosselen af zijn gehaald. 

Italiaanse mosselpan Taranto
Italiaanse mosselpan Taranto

De Italiaanse mosselen koken – 10 minuten

Plaats de mosselpan op middelhoog vuur en verhit een beetje olijfolie in de pan. Fruit de gesneden knoflook en rode pepers kort aan. Giet de witte wijn erbij en laat deze 2 minuten lang doorkoken. 

Voeg dan de (blokjes) tomaat toe en laat deze ook een aantal minuten lang doorkoken. Breng op smaak met peper en zout. Voeg nu de schoongemaakte mosselen toe aan de mosselpan. 

Plaats de deksel op de pan en kook de mosselen maar 5 minuten. Er is niet veel meer kooktijd nodig dan 5 minuten, daarom vinden wij mosselen een geweldig gerecht voor elke dag van de week.

Schud de pan een aantal keer met behulp van ovenhandschoenen terwijl je de deksel stevig dicht houdt. Je kunt de mosselen ook met een houten lepel omscheppen, mocht je de pan niet kunnen optillen. Serveer direct, eet smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?

16 stemmen

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.