Cozze alla tarantina, ofwel Italiaanse mosselen zijn klaar in maar 10 minuten! Dit maakt deze italiaanse mosselpan een geweldig doordeweeks gerecht.
Normaal gesproken is 1 kilo mosselen per persoon meer dan voldoende, anderhalf kilo voor de grotere eter.
Advies van Ohmydish: er zit weinig risico aan het eten van mosselen, zolang deze vers zijn. Controleer voor het koken altijd elke mossel. Geef de voorkeur aan mosselen die bijna of helemaal dicht zitten. Verwijder elke mossel die gescheurd of gebroken is.
Tik een open mossel tegen het keukenblad om te zien of deze weer dicht gaat. Het tikken veroorzaakt een reactie, levende mosselen zullen de schelp snel weer dicht proberen te doen. Is dit niet het geval? Gooi de mossel dan weg, de mossel is namelijk al dood en daarom een verhoogd risico.
Volg je instinct en herinner deze regels: Voor het koken: schelp dicht Na het koken: schelp open
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 01-11-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 15 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Snijd de knoflook en rode pepers fijn. Controleer de mosselen en maak deze onder stromend koud water schoon, zorg ervoor dat al het zand en vuil van de mosselen af zijn gehaald.
Plaats de mosselpan op middelhoog vuur en verhit een beetje olijfolie in de pan. Fruit de gesneden knoflook en rode pepers kort aan. Giet de witte wijn erbij en laat deze 2 minuten lang doorkoken.
Voeg dan de (blokjes) tomaat toe en laat deze ook een aantal minuten lang doorkoken. Breng op smaak met peper en zout. Voeg nu de schoongemaakte mosselen toe aan de mosselpan.
Plaats de deksel op de pan en kook de mosselen maar 5 minuten. Er is niet veel meer kooktijd nodig dan 5 minuten, daarom vinden wij mosselen een geweldig gerecht voor elke dag van de week.
Schud de pan een aantal keer met behulp van ovenhandschoenen terwijl je de deksel stevig dicht houdt. Je kunt de mosselen ook met een houten lepel omscheppen, mocht je de pan niet kunnen optillen. Serveer direct, eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.