Cozze alla tarantina, ofwel Italiaanse mosselen zijn klaar in maar 10 minuten! Dit maakt deze italiaanse mosselpan een geweldig doordeweeks gerecht.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/italiaanse-mosselpan-taranto
Advies van Ohmydish: er zit weinig risico aan het eten van mosselen, zolang deze vers zijn. Controleer voor het koken altijd elke mossel. Geef de voorkeur aan mosselen die bijna of helemaal dicht zitten. Verwijder elke mossel die gescheurd of gebroken is. Tik een open mossel tegen het keukenblad om te zien of deze weer dicht gaat.
Het tikken veroorzaakt een reactie, levende mosselen zullen de schelp snel weer dicht proberen te doen. Is dit niet het geval? Gooi de mossel dan weg, de mossel is namelijk al dood en daarom een verhoogd risico. Volg je instinct en herinner deze regels:
Voor het koken: schelp dicht Na het koken: schelp open
Italiaanse mosselpan Taranto
Voeg nu de schoongemaakte mosselen toe aan de mosselpan. Plaats de deksel op de pan en kook de mosselen maar 5 minuten. Er is niet veel meer kooktijd nodig dan 5 minuten, daarom vinden wij mosselen een geweldig gerecht voor elke dag van de week.
Schud de pan een aantal keer met behulp van ovenhandschoenen terwijl je de deksel stevig dicht houdt. Je kunt de mosselen ook met een houten lepel omscheppen, mocht je de pan niet kunnen optillen.
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.