Gevulde paprika met risotto

(12)

Een snelle gevulde paprika met risotto, prei en kaas gebakken in de oven. Dit is een recept voor 6 personen, klaar in 45 minuten tijd.

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hoofdgerechten
Gevulde paprika met risotto

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 300 gram risotto
  • 200 ml witte wijn
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 700 ml groentebouillon
  • 1 prei
  • 6 paprika's (kleur naar keuze)
  • 100 ml room
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • Verse bieslook of peterselie ter garnering
  • Olijfolie om mee te bakken
Gevulde paprika met risotto Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Koksmes
  • Snijplank
  • Oven
  • Bakplaat bekleed met bakpapier
  • Bakpan
  • Kleine bakpan

Bereiding


Kooktijd 45 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gevulde-paprika-met-risotto


Voorbereiding – 5 minuten

Verhit de oven tot een temperatuur van 200 graden Celsius. Pel de ui en knoflook en snijd deze fijn. Was de prei en snijd in kleine stukjes.

De gevulde paprika met risotto afmaken – 40 minuten

Verhit een scheutje olijfolie in een bakpan. Fruit de stukjes ui en knoflook glazig, voeg dan de risotto toe. Bak totdat de risotto glazig geworden is. Schenk de wijn erbij en wacht tot deze is opgenomen door de rijst.

Voeg de groentebouillon beetje bij beetje toe aan de risotto, totdat de rijst gaar is. Blijf roeren om te voorkomen dat de rijst aan de pan gaat plakken. Halveer ondertussen de paprika's en snijd de zaadlijsten eruit.

Plaats ze op een bakplaat met bakpapier erop. Besprenkel de paprika's met olijfolie, peper en zout. Bak de paprika's 20 minuten lang in de voorverwarmde oven op 200 graden Celsius. 

Risotto koken
Risotto koken

Verhit een beetje olijfolie in een kleine bakpan en bak hierin de prei in 3 - 4 minuten gaar. Voeg de gebakken prei dan toe aan de risotto. Maak de risotto romig door 100 ml room en 80 gram Parmezaanse kaas toe te voegen.

Houdt wat van de Parmezaanse kaas apart om de paprika's mee te kunnen garneren. Breng op smaak met peper en zout. Haal de paprika's na 20 minuten uit de oven en vul met de risotto. Garneer met wat Parmezaanse kaas. 

Gevulde paprika met risotto
Gevulde paprika met risotto

Bak de paprika's nogmaals in de oven, totdat de kaas gesmolten is. Serveer de gevulde paprika met risotto direct. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
12 stemmen

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Volgend recept →
Salade met peer en gorgonzola

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!