Een snelle gevulde paprika met risotto, prei en kaas gebakken in de oven. Dit is een recept voor 6 personen, klaar in 45 minuten tijd.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 18-08-2014, dit recept is voor 6 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verhit de oven tot een temperatuur van 200 graden Celsius. Pel de ui en knoflook en snijd deze fijn. Was de prei en snijd in kleine stukjes.
Verhit een scheutje olijfolie in een bakpan. Fruit de stukjes ui en knoflook glazig, voeg dan de risotto toe. Bak totdat de risotto glazig geworden is. Schenk de wijn erbij en wacht tot deze is opgenomen door de rijst.
Voeg de groentebouillon beetje bij beetje toe aan de risotto, totdat de rijst gaar is. Blijf roeren om te voorkomen dat de rijst aan de pan gaat plakken. Halveer ondertussen de paprika's en snijd de zaadlijsten eruit.
Plaats ze op een bakplaat met bakpapier erop. Besprenkel de paprika's met olijfolie, peper en zout. Bak de paprika's 20 minuten lang in de voorverwarmde oven op 200 graden Celsius.
Verhit een beetje olijfolie in een kleine bakpan en bak hierin de prei in 3 - 4 minuten gaar. Voeg de gebakken prei dan toe aan de risotto. Maak de risotto romig door 100 ml room en 80 gram Parmezaanse kaas toe te voegen.
Houdt wat van de Parmezaanse kaas apart om de paprika's mee te kunnen garneren. Breng op smaak met peper en zout. Haal de paprika's na 20 minuten uit de oven en vul met de risotto. Garneer met wat Parmezaanse kaas.
Bak de paprika's nogmaals in de oven, totdat de kaas gesmolten is. Serveer de gevulde paprika met risotto direct. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.