Gevulde paprika met risotto
😍 22Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Gevulde paprika met risotto vegetarisch

Een snelle gevulde paprika met risotto, prei en kaas gebakken in de oven. Dit is een recept voor 6 personen, klaar in 45 minuten tijd.

Gevulde paprika met risotto ingrediënten

Recept gevulde paprika met risotto

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 18-08-2014, dit recept is voor 6 personen en duurt 45 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
40 minuten
Totale tijd
45 minuten

Voorbereiding – 5 minuten

Verhit de oven tot een temperatuur van 200 graden Celsius. Pel de ui en knoflook en snijd deze fijn. Was de prei en snijd in kleine stukjes.

De gevulde paprika met risotto afmaken – 40 minuten

Verhit een scheutje olijfolie in een bakpan. Fruit de stukjes ui en knoflook glazig, voeg dan de risotto toe. Bak totdat de risotto glazig geworden is. Schenk de wijn erbij en wacht tot deze is opgenomen door de rijst.

Voeg de groentebouillon beetje bij beetje toe aan de risotto, totdat de rijst gaar is. Blijf roeren om te voorkomen dat de rijst aan de pan gaat plakken. Halveer ondertussen de paprika's en snijd de zaadlijsten eruit.

Plaats ze op een bakplaat met bakpapier erop. Besprenkel de paprika's met olijfolie, peper en zout. Bak de paprika's 20 minuten lang in de voorverwarmde oven op 200 graden Celsius. 

Risotto koken
Risotto koken

Verhit een beetje olijfolie in een kleine bakpan en bak hierin de prei in 3 - 4 minuten gaar. Voeg de gebakken prei dan toe aan de risotto. Maak de risotto romig door 100 ml room en 80 gram Parmezaanse kaas toe te voegen.

Houdt wat van de Parmezaanse kaas apart om de paprika's mee te kunnen garneren. Breng op smaak met peper en zout. Haal de paprika's na 20 minuten uit de oven en vul met de risotto. Garneer met wat Parmezaanse kaas. 

Gevulde paprika met risotto
Gevulde paprika met risotto

Bak de paprika's nogmaals in de oven, totdat de kaas gesmolten is. Serveer de gevulde paprika met risotto direct. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

22 waarderingen
😍
22
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
275.44 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
21.43 g
8.59 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
12.44 g
7.2 g
Eiwitten
11.39 g
Vezels
4.58 g
Natrium
872.83 mg
Mineralen
Ijzer
2.08 mg
Calcium
249.18 mg
Magnesium
37.85 mg
Kalium
37.85 mg
Fosfor
218.42 mg
Koper
0.23 mg
Zink
1.97 mg
Jodium
0.03 µg
Selenium
2.5 µg
Vitamines
Vitamine C
232.12 mg
Vitamine D
0.23 mg
Vitamine A
25.26 mg
Vitamine B1
0.14 mg
Vitamine B2
0.28 mg
Vitamine B6
0.44 mg
Vitamine B12
0.62 µg
Foliumzuur
96.82 µg
Vitamine E
0.5 mg
Vitamine K
0.5 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
2 reacties op "Gevulde paprika met risotto"
Paul Heutinck zegt op 09-01-2019
en de wijn... gewoon bij opdrinken..?
Ohmydish zegt op 09-01-2019
Hallo Paul, dat mag natuurlijk altijd ;) Bedankt voor je oplettendheid, heb het even aangepast!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.