Ossobuco
😍 26Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Ossobuco

Ossobuco is een klassieker uit de Italiaanse keuken. Een klassiek vleesgerecht met kalfsschenkels in een heerlijke smaakvolle tomatensaus.

2 uur 15 minuten
4 personen
Ossobuco ingrediënten

Recept ossobuco

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 22-06-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 2 uur 15 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
2 uur
Totale tijd
2 uur 15 minuten

Tip: Je kunt eventueel ook 250 gram verse tomaten in stukken toevoegen samen met 200 ml passata in plaats van tomaten met sap uit blik.

Voorbereiding – 15 minuten

Haal de kalfsschenkels alvast uit de koelkast. snijd het vel rondom lichtjes in met een scherp mes. 

Schil de wortelen en rasp deze, niet te fijn. Pel de rode ui en rasp deze dan ook. Als je bleekselderij gebruikt, rasp deze dan ook.

Bestrooi de kalfsschenkels ruim met bloem en zorg dat ze volledig bedekt zijn.

Ossobuco
Ossobuco

De ossobuco afmaken – 2 uur

Verhit een flinke scheut olijfolie samen met een klont boter in een braadpan met dikke bodem. Bak het wortel en ui mengsel enkele minuten tot het lichtjes begint te kleuren.

Schuif de groenten naar de zijkant en bak de kalfsschenkels aan beide kanten mooi bruin. Voeg een snuf chili poeder samen met een eetlepel tomatenpuree toe en bak nog kort mee om deze te ontzuren.

Blus af met rode wijn en laat dit enkele minuten koken. Zet het vuur laag en schenk er de runderbouillon en tomaten bij. Breng op smaak met peper en zout en voeg twee takjes peterselie toe. 

Laat de ossobuco ongeveer een uur zachtjes sudderen en controleer of het vlees mals is geworden. De exacte tijd is afhankelijk van de grootte van de schenkels, schenk er eventueel een extra laagje water bij en sudder deze nog iets langer.

Breng nogmaals op smaak met peper en zout en verwijder de takjes peterselie. Serveer de ossobuco met pasta en maak af met verse peterselie en fijne citroenrasp. Eet smakelijk!

Tips!

Wat is de basis van ossobuco?

De basis van ossobuco zijn kalfsschenkels. Deze worden gestoofd in een smaakvolle tomatensaus.

Kun je ossobuco ook met ander vlees maken?

Klassiek wordt de ossobuco enkel met kalfsschenkels gemaakt, maar een versie met kalkoen is ook een aanrader.

Wat vind je van dit recept?

26 waarderingen
😍
26
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
360.43 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
35.96 g
9.83 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
7.61 g
3.41 g
Eiwitten
28.1 g
Vezels
6.09 g
Natrium
779.31 mg
Mineralen
Ijzer
2.28 mg
Calcium
99.25 mg
Magnesium
62.53 mg
Kalium
62.53 mg
Fosfor
294.91 mg
Koper
0.32 mg
Zink
5.49 mg
Jodium
0.52 µg
Selenium
0.02 µg
Vitamines
Vitamine C
54.13 mg
Vitamine D
0.15 mg
Vitamine A
0.84 mg
Vitamine B1
0.2 mg
Vitamine B2
0.24 mg
Vitamine B6
0.5 mg
Vitamine B12
4 µg
Foliumzuur
39.38 µg
Vitamine E
0.58 mg
Vitamine K
10.36 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Ossobuco"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.