Ossobuco - Italiaans stoofvlees van kalfsschenkel
😍 26 Geweldig
😋 0 Lekker
😲 0 Verrassend
😕 0 Matig

Ossobuco

Ossobuco is een klassieker uit de Italiaanse keuken. Een klassiek vleesgerecht met kalfsschenkels in een heerlijke smaakvolle tomatensaus.

2 uur 15 minuten
4 personen
Ossobuco ingrediënten

Recept ossobuco

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Recept ossobuco allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 22-06-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 2 uur 15 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
2 uur
Totale tijd
2 uur 15 minuten

Tip: Je kunt eventueel ook 250 gram verse tomaten in stukken toevoegen samen met 200 ml passata in plaats van tomaten met sap uit blik.

Voorbereiding – 15 minuten

Haal de kalfsschenkels alvast uit de koelkast. snijd het vel rondom lichtjes in met een scherp mes. 

Schil de wortelen en rasp deze, niet te fijn. Pel de rode ui en rasp deze dan ook. Als je bleekselderij gebruikt, rasp deze dan ook.

Bestrooi de kalfsschenkels ruim met bloem en zorg dat ze volledig bedekt zijn.

Ossobuco
Ossobuco

De ossobuco afmaken – 2 uur

Verhit een flinke scheut olijfolie samen met een klont boter in een braadpan met dikke bodem. Bak het wortel en ui mengsel enkele minuten tot het lichtjes begint te kleuren.

Schuif de groenten naar de zijkant en bak de kalfsschenkels aan beide kanten mooi bruin. Voeg een snuf chili poeder samen met een eetlepel tomatenpuree toe en bak nog kort mee om deze te ontzuren.

Blus af met rode wijn en laat dit enkele minuten koken. Zet het vuur laag en schenk er de runderbouillon en tomaten bij. Breng op smaak met peper en zout en voeg twee takjes peterselie toe. 

Laat de ossobuco ongeveer een uur zachtjes sudderen en controleer of het vlees mals is geworden. De exacte tijd is afhankelijk van de grootte van de schenkels, schenk er eventueel een extra laagje water bij en sudder deze nog iets langer.

Breng nogmaals op smaak met peper en zout en verwijder de takjes peterselie. Serveer de ossobuco met pasta en maak af met verse peterselie en fijne citroenrasp. Eet smakelijk!

Tips!

Wat is de basis van ossobuco?

De basis van ossobuco zijn kalfsschenkels. Deze worden gestoofd in een smaakvolle tomatensaus.

Kun je ossobuco ook met ander vlees maken?

Klassiek wordt de ossobuco enkel met kalfsschenkels gemaakt, maar een versie met kalkoen is ook een aanrader.

Wat vind je hiervan?

26 waarderingen
😍
26
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
Algemeen
Kcal
360.43 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
35.96 g
9.83 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
7.61 g
3.41 g
Eiwitten
28.10 g
Vezels
6.09 g
Natrium
779.31 mg
Toon vitamines & mineralen
Handig! Scroll deze tabel horizontaal om alle voedingswaarden per ingrediënt te zien
Hoeveelheid Ingrediënt Allergenen Kcal Koolhydraten Koolhydraten waarvan suikers Vet Vet waarvan verzadigd Eiwit Vezels Natrium Ijzer Calcium Magnesium Kalium Fosfor Koper Zink Jodium Seleen Vitamine C Vitamine D Vitamine A Vitamine B1 Vitamine B2 Vitamine B6 Vitamine B12 Vitamine B11 Vitamine E Vitamine K Vitamine K1
1 kalfsschenkels 112.00 - - 2.90 g 1.00 g 21.30 g - 60.00 mg 0.60 mg 10.00 mg 25.00 mg 400.00 mg 170.00 mg 0.06 mg 4.50 mg - - - 0.10 mg 0.01 mg 0.04 mg 0.10 mg 0.20 mg 4.00 µg - - - -
0.25 rode ui 11.25 1.91 g 1.91 g 0.06 g 0.03 g 0.38 g 0.78 g 2.81 mg 0.16 mg 9.38 mg 3.13 mg 54.69 mg 13.13 mg 0.03 mg 0.25 mg - - 2.03 mg - - 0.01 mg 0.01 mg 0.04 mg - 3.13 µg - - -
1.25 wortelen 13.50 2.35 g 2.20 g - - 0.40 g 1.45 g 15.00 mg 0.15 mg 15.00 mg 3.00 mg 90.00 mg 20.00 mg - 0.05 mg - - 1.00 mg - 0.55 mg 0.02 mg 0.02 mg 0.03 mg - 7.50 µg - - -
0.5 stengels bleekselderij selderij 5.95 1.22 g - 0.03 g - 0.24 g 0.56 g 49.00 mg 0.14 mg 28.00 mg 3.50 mg 140.00 mg 14.00 mg - 0.03 mg - - 10.50 mg - 0.18 mg 0.02 mg 0.03 mg 0.02 mg - 4.20 µg - - -
0.25 glas rode wijn sulfiet 25.80 0.90 g 0.90 g - - 0.06 g - 0.90 mg 0.27 mg 3.00 mg 3.00 mg 30.00 mg 3.00 mg 0.03 mg 0.06 mg - - 0.30 mg - - - 0.01 mg 0.01 mg - - - - -
100 gram tomaten 19.00 2.90 g 2.90 g 0.20 g - 1.00 g 1.00 g 8.00 mg - 14.00 mg 10.00 mg 297.00 mg 26.00 mg 0.05 mg 0.10 mg - - 21.00 mg - 0.04 mg 0.04 mg 0.02 mg 0.08 mg - 7.00 µg 0.50 mg 7.50 µg -
0.25 eetlepel tomatenpuree 3.80 0.70 g 0.50 g - - 0.18 g 0.15 g 22.50 mg 0.20 mg 1.50 mg 2.75 mg 42.50 mg 3.50 mg 0.03 mg 0.08 mg - - 1.50 mg - 0.01 mg 0.01 mg 0.01 mg 0.01 mg - 1.50 µg - - -
75 ml runderbouillon selderij 4.50 0.08 g - 0.38 g 0.22 g 0.38 g - 277.50 mg 0.15 mg 3.00 mg 0.38 mg 3.00 mg 2.25 mg - - - - - - - - - - - - - - -
0.25 snuf chilipoeder 0.95 0.08 g - 0.04 g 0.01 g 0.03 g 0.06 g 2.50 mg 0.03 mg 0.69 mg - 5.00 mg - - - - - 0.16 mg - - - - - - - - - -
peper en zout 4.39 1.13 g 0.01 g 0.06 g 0.02 g 0.18 g 0.44 g 339.13 mg 0.09 mg 4.00 mg 1.33 mg 11.09 mg 1.51 mg 0.01 mg 0.01 mg 0.52 µg 0.02 µg 1.34 mg - - - - 0.01 mg - 0.18 µg 0.08 mg 2.86 µg -
bloem gluten 118.30 22.69 g 0.49 g 0.49 g 0.07 g 3.71 g 0.91 g 0.65 mg 0.33 mg 6.50 mg 6.50 mg 58.50 mg 32.50 mg 0.10 mg 0.36 mg - - - - - 0.04 mg 0.03 mg 0.09 mg - 11.38 µg - - -
olijfolie 2.03 - - 0.23 g 0.03 g - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
0.25 klont boter melk 27.56 0.03 g 0.03 g 3.09 g 2.03 g 0.03 g - 0.19 mg - 0.49 mg 0.08 mg 0.56 mg 0.75 mg - - - - - 0.05 mg 0.04 mg - - - - - - - -
0.25 citroen 10.80 1.95 g 0.90 g 0.12 g - 0.15 g 0.66 g 0.60 mg 0.03 mg 3.00 mg 3.00 mg 45.00 mg 6.00 mg 0.02 mg 0.03 mg - - 13.50 mg - - 0.02 mg 0.01 mg 0.01 mg - 2.40 µg - - -
0.5 takje verse peterselie 0.60 0.03 g - - - 0.08 g 0.08 g 0.53 mg 0.13 mg 0.70 mg 0.88 mg 14.88 mg 2.28 mg - 0.02 mg - - 2.80 mg - 0.02 mg - 0.01 mg - - 2.10 µg - - -
    360.43 35.96 g 9.83 g 7.61 g 3.41 g 28.10 g 6.09 g 779.31 mg 2.28 mg 99.25 mg 62.53 mg 1192.21 mg 294.91 mg 0.32 mg 5.49 mg 0.52 µg 0.02 µg 54.13 mg 0.15 mg 0.84 mg 0.20 mg 0.24 mg 0.50 mg 4.00 µg 39.38 µg 0.58 mg 10.36 µg -
0 reacties op "Ossobuco"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recepten
Feestdagen
Diëten
Ingrediënten
Thema's
Seizoen
Keuken
Apparaat
Vlees, vis, vega(n)

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.