Ohmydish.nl


Pompoenravioli met salieboter

Zin in echt comfortfood? Maak in een half uur deze pompoenravioli met salieboter. Verse pasta, pompoen en boter. Heerlijk !

Pompoenravioli met salieboter
20 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Pompoenravioli met salieboter

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 pak vers pastadeeg (zelfgemaakt het lekkerst!)
  • 150 gram pompoenpuree
  • 40 gram ricotta kaas
  • 1 klein ei
  • 20 gram geraspte Parmezaanse kaas + extra
  • Snuf gemalen nootmuskaat
  • Peper en zout naar smaak
  • Boter
  • Klein handje verse salie
Pompoenravioli met salieboter ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Pastamachine
  • Spuitzak
  • Ronde uitsteker
  • Vork
  • Grote pan
  • Schuimspaan
  • Kaasrasp
  • Siliconen kwast

Bereiden

20 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pompoenravioli-met-salieboter


Voorbereiding -- 15 minuten

* Tip: Je kunt heel gemakkelijk je eigen pompoenpuree maken door stukken pompoen in water te koken. Giet ze dan af en plet deze tot een puree. Of maak de pompoenpuree door de pompoen in aluminiumfolie te verpakken en in de oven te bakken, totdat deze zacht is. Plet daarna de pompoen tot een pompoenpuree.

Wees er zeker van dat de pompoenpuree zo droog en koud mogelijk is. Meng de pompoenpuree, ricotta, ei en geraspte Parmezaanse kaas samen om de ravioli vulling te maken. Breng de vulling op smaak met wat peper, zout en nootmuskaat. Doe de vulling nu in een spuitzak, dit zal het verdelen van de vulling over de ravioli makkelijker maken.

Vul een grote pan met water en voeg wat zout toe, breng aan de kook. Gebruik in de tussentijd de ronde uitsteker om ronde pastavellen te maken. Schep wat pompoenvulling in het middel van een rond pastavel.

Gebruik de siliconen kwast om de randen van het pastadeeg een beetje nat te maken. Sluit de ravioli door een tweede pastavel bovenop de vulling te leggen, probeer deze precies uit de lijnen met de onderkant. De pastavellen zullen aan elkaar plakken door het water, druk met een vork de ravioli dicht.

Pompoenravioli met salieboter Pompoenravioli met salieboter

De pompoenravioli koken -- 5 minuten

Smelt boter met salieblaadjes erin op laag vuur. Leg wat salieblaadjes aan de kant om de pompoenravioli mee te garneren. Meer is er niet voor nodig om een heerlijke salieboter te maken!

Kook de ravioli een aantal minuten, totdat deze naar boven komen drijven. Gebruik een schuimspaan om de pompoenravioli op een bord te scheppen. Serveer de pompoenravioli direct met salieboter, meer geraspte Parmezaanse kaas en salieblaadjes. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


Volgend recept →
Cactusvijg cocktail

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.