Zin in echt comfortfood? Maak in een half uur deze pompoenravioli met salieboter. Verse pasta, pompoen en boter. Heerlijk !
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 03-11-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Giet ze dan af en plet deze tot een puree. Of maak de pompoenpuree door de pompoen in aluminiumfolie te verpakken en in de oven te bakken, totdat deze zacht is.
Plet daarna de pompoen tot een pompoenpuree. Wees er zeker van dat de pompoenpuree zo droog en koud mogelijk is.
Meng de pompoenpuree, ricotta, ei en geraspte Parmezaanse kaas samen om de ravioli vulling te maken. Breng de vulling op smaak met wat peper, zout en nootmuskaat.
Doe de vulling nu in een spuitzak, dit zal het verdelen van de vulling over de ravioli makkelijker maken. Vul een grote pan met water en voeg wat zout toe, breng aan de kook.
Gebruik in de tussentijd de ronde uitsteker om ronde pastavellen te maken. Schep wat pompoenvulling in het middel van een rond pastavel.
Gebruik de siliconen kwast om de randen van het pastadeeg een beetje nat te maken. Sluit de ravioli door een tweede pastavel bovenop de vulling te leggen, probeer deze precies uit de lijnen met de onderkant.
De pastavellen zullen aan elkaar plakken door het water, druk met een vork de ravioli dicht.
Smelt boter met salieblaadjes erin op laag vuur. Leg wat salieblaadjes aan de kant om de pompoenravioli mee te garneren. Meer is er niet voor nodig om een heerlijke salieboter te maken!
Kook de ravioli een aantal minuten, totdat deze naar boven komen drijven. Gebruik een schuimspaan om de pompoenravioli op een bord te scheppen.
Serveer de pompoenravioli direct met salieboter, meer geraspte Parmezaanse kaas en salieblaadjes. Eet smakelijk!
Hoe maak je zelf pompoenpuree?
Je kunt heel gemakkelijk je eigen pompoenpuree maken door stukken pompoen in water te koken, te stomen of in de oven te roosteren. Uitgebreide uitleg over pompoenpuree vind je hier.
Hoe lang kun je de pompoenravioli bewaren?
Afgedekt met een keukendoek kun je deze ravioli tot een dag later bewaren. Je kunt de pompoenravioli ook invriezen in een afgesloten bakje of zakje, dan blijven ze tot 3 maanden lang goed.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.