Paarse gnocchi? Ja echt! Vitelotte, oftewel truffelaardappelen zijn een Franse aardappelsoort met een lichte nootachtige smaak. Heerlijk!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 10-01-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 10-11-2024
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Voor het maken van gnocchi's hebben we een truffelaardappel puree nodig. Het is belangrijk dat de puree zo droog mogelijk is, daarom is het garen in de oven de beste en makkelijkste oplossing.
Was de aardappels en verdeel, met schil, over de ovenplaat. Rooster de aardappels in de oven voor ongeveer 30 minuten. De tijd is afhankelijk van de grootte van de aardappels. Als je toch besluit de aardappels te koken, kook ze dan in de schil.
Als de aardappelpuree te nat is, zul je meer bloem moeten toevoegen en dat komt de smaak niet ten goede. Laat de aardappels een beetje afkoelen, tot je ze vast kunt pakken met je handen.
Schil de aardappels en gebruik een fijne zeef met een grote lepel om de aardappels erdoor te drukken zodat je een hele fijne en gladde puree krijgt. Nu je een truffelaardappel puree hebt, ga je steeds een lepel bloem toevoegen en kneden met je handen.
Voeg ook het eigeel en een klein handjevol geraspte Parmezaanse kaas toe. Blijf kneden tot je een soepel deeg hebt dat niet meer plakt.
Mocht je puree te nat zijn geweest, dien je meer bloem toe te voegen dan aangegeven in de ingrediëntenlijst. Breng het deeg op smaak met peper en zout.
Verdeel het deeg nu in 4 delen en rol elk deel uit tot een lange reep. Snijd de lange repen tot kleine stukjes van ongeveer 2 cm. Rol de kleine stukjes tot bolletjes en druk deze zachtjes op de achterkant van de vork en rol deze naar voren om het gnocchi patroon te creëren.
Het lijkt moeilijker dan het is, je zult het snel onder de knie hebben. Herhaal dit tot alle gnocchi's gemaakt zijn en bewaar ze ondertussen onder een theedoek om uitdrogen te voorkomen. Vul ondertussen een grote pan met water en zout en breng aan de kook.
Kook de gnocchi's in delen zodat ze niet aan elkaar gaan plakken in het water. Laat ze afkoelen op een schone theedoek, ook dit is om aan elkaar plakken te voorkomen.
Zodra alle gnocchi's gekookt zijn kun je ze heel makkelijk opnieuw opwarmen, en meer smaak toevoegen, door ze te bakken in een beetje boter.
Nu kun je gebakken spekjes toevoegen, of gebakken ui en champignons voor een vegetarische versie. Maak de gnocchi af met meer geraspte Parmezaanse kaas, eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.