Macaroni met kaas is geweldig, maar een extra krokante kaaslaag uit de oven maakt het nog beter. Pak maar alvast een vork om een hap te nemen!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 22-11-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Vul een pan met water en zout (of gebruik groentebouillon voor meer smaak) en breng aan de kook. Kook de macaroni tot deze al dente is.
Smelt ondertussen 40 gram boter in een middelgrote pan op middelhoog vuur. Zodra de bubbels van de boter verdwijnen, voeg je de bloem toe en roer goed met een houten lepel. Laat dit ongeveer 2 minuten zachtjes garen en haal het dan van het vuur af en zet opzij.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Voeg melk en laurierblaadjes toe aan het kleine sauspannetje en breng aan de kook. Laat het een paar minuten zachtjes koken, verwijder vervolgens het laurierblaadje.
Schenk de melk beetje bij beetje bij het bloem en boter mengsel (dit heet een roux) en meng goed met een garde om klontjes te voorkomen. Je zult merken dat na ongeveer 1 of 2 minuten de saus dikker zal worden.
Meng dan 100 gram geraspte kaas erbij tot de saus glad is. Breng op smaak met peper en zout.
Giet de macaroni af en meng samen met de saus. Proef nogmaals en voeg indien nodig extra peper en zout toe.
Verdeel de macaroni over de ovenschaal en verdeel de rest van de geraspte kaas over de bovenkant. Maak het af met een handvol panko en een paar kleine blokjes boter her en der.
Bak in de oven voor ongeveer 20 minuten, of tot de kaas mooi goudbruin is geworden. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.