Knoflookbrood

(2)

Ook zo'n fan van knoflookbrood? Met dit recept maak je heel makkelijk en goedkoop huisgemaakt knoflookbrood dat zoveel lekkerder is dan uit de supermarkt!

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten Calorieën 238 calorieën p.p.
Knoflookbrood

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 stokbrood
  • 6 tenen knoflook
  • 3-5 takjes verse peterselie
  • 100 gram roomboter
  • Zout
Knoflookbrood ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Oven
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Kleine blender
  • Broodmes
  • Snijplank
  • Mes

Bereiden


Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten Calorieën 238 calorieën p.p.

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/knoflookbrood


Voorbereiding – 10 minuten

Laat een pakje roomboter op kamertempertuur komen. Verwarm in de tussentijd de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius.

Gebruik een snijplank en snijd 6 flinke tenen knoflook in grove stukken. Verwijder eventueel de lange stengels van 3 tot 5 takjes verse peterselie.

Voeg 100 gram roomboter toe aan de kleine blender samen met de in stukken gesneden knoflook, peterselie en een snuf zout.

Pureer tot een een gladde massa, controleer of de ingrediënten goed met elkaar vermengd zijn.

Knoflookbrood
Knoflookbrood

Knoflookbrood afmaken – 15 minuten

Snijd het stokbrood in gelijke sneetjes van ongeveer 1.5 tot 2 centimeter dik. Hoe dunner je het stokbrood snijd, des te sneller en krokanter worden de knoflookbroodjes.

Verdeel de sneetjes over een bakplaat met bakpapier erop. Besmeer elk sneetje royaal met de knoflookboter.

Plaats de ovenplaat in de oven en bak het knoflookbrood af in ongeveer 10 minuten tijd. Haal de knoflookbroodjes uit de oven zodra deze droog en krokant gebakken zijn.

Geniet ervan!

Knoflookbrood: veelgestelde vragen

Hoe lang kan ik het knoflookbrood bewaren?

Laat de knoflookbroodjes afkoelen en bewaar deze in een luchtdichte bak met een velletje keukenpapier erin. Bewaar de bak op een koele en donkere plek tot maximaal een week.

Waar komt knoflookbrood vandan?

Ondanks de hoeveelheid knoflook komt knoflookbrood van origine uit Bruschetta in Italië. Een gerecht dat in de 15e eeuw ontstaan is en tegenwoordig over de hele wereld gegeten wordt.

Waarbij eet je knoflookbrood?

Je kunt knoflookbrood bij veel verschillende soorten gerechten eten. Denk bijvoorbeeld aan een knapperige salade, als aperitief of bij een kom zelfgemaakte tomatensoep. Ook heerlijk als tussentijdse snack!

Wat vind jij van dit recept?
2 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Rabarber toetje
Volgend recept →
Soepballetjes maken

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!