Ook zo'n fan van knoflookbrood? Met dit recept maak je heel makkelijk en goedkoop huisgemaakt knoflookbrood dat zoveel lekkerder is dan uit de supermarkt!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 14-06-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Laat een pakje roomboter op kamertempertuur komen. Verwarm in de tussentijd de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius.
Gebruik een snijplank en snijd 6 flinke tenen knoflook in grove stukken. Verwijder eventueel de lange stengels van 3 tot 5 takjes verse peterselie.
Voeg 100 gram roomboter toe aan de kleine blender samen met de in stukken gesneden knoflook, peterselie en een snuf zout.
Pureer tot een een gladde massa, controleer of de ingrediënten goed met elkaar vermengd zijn.
Snijd het stokbrood in gelijke sneetjes van ongeveer 1.5 tot 2 centimeter dik. Hoe dunner je het stokbrood snijd, des te sneller en krokanter worden de knoflookbroodjes.
Verdeel de sneetjes over een bakplaat met bakpapier erop. Besmeer elk sneetje royaal met de knoflookboter.
Plaats de ovenplaat in de oven en bak het knoflookbrood af in ongeveer 10 minuten tijd. Haal de knoflookbroodjes uit de oven zodra deze droog en krokant gebakken zijn.
Geniet ervan!
Hoe lang kan ik het knoflookbrood bewaren?
Laat de knoflookbroodjes afkoelen en bewaar deze in een luchtdichte bak met een velletje keukenpapier erin. Bewaar de bak op een koele en donkere plek tot maximaal een week.
Waar komt knoflookbrood vandan?
Ondanks de hoeveelheid knoflook komt knoflookbrood van origine uit Bruschetta in Italië. Een gerecht dat in de 15e eeuw ontstaan is en tegenwoordig over de hele wereld gegeten wordt.
Waarbij eet je knoflookbrood?
Je kunt knoflookbrood bij veel verschillende soorten gerechten eten. Denk bijvoorbeeld aan een knapperige salade, als aperitief of bij een kom zelfgemaakte tomatensoep. Ook heerlijk als tussentijdse snack!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.