Knoflookbrood
😍 27Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Knoflookbrood vegetarisch

Ook zo'n fan van knoflookbrood? Met dit recept maak je heel makkelijk en goedkoop huisgemaakt knoflookbrood dat zoveel lekkerder is dan uit de supermarkt!

25 minuten
4 personen
Knoflookbrood ingrediënten

Recept knoflookbrood

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 14-06-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
25 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Laat een pakje roomboter op kamertempertuur komen. Verwarm in de tussentijd de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius.

Gebruik een snijplank en snijd 6 flinke tenen knoflook in grove stukken. Verwijder eventueel de lange stengels van 3 tot 5 takjes verse peterselie.

Voeg 100 gram roomboter toe aan de kleine blender samen met de in stukken gesneden knoflook, peterselie en een snuf zout.

Pureer tot een een gladde massa, controleer of de ingrediënten goed met elkaar vermengd zijn.

Knoflookbrood
Knoflookbrood

Knoflookbrood afmaken – 15 minuten

Snijd het stokbrood in gelijke sneetjes van ongeveer 1.5 tot 2 centimeter dik. Hoe dunner je het stokbrood snijd, des te sneller en krokanter worden de knoflookbroodjes.

Verdeel de sneetjes over een bakplaat met bakpapier erop. Besmeer elk sneetje royaal met de knoflookboter.

Plaats de ovenplaat in de oven en bak het knoflookbrood af in ongeveer 10 minuten tijd. Haal de knoflookbroodjes uit de oven zodra deze droog en krokant gebakken zijn.

Geniet ervan!

Tips!

Hoe lang kan ik het knoflookbrood bewaren?

Laat de knoflookbroodjes afkoelen en bewaar deze in een luchtdichte bak met een velletje keukenpapier erin. Bewaar de bak op een koele en donkere plek tot maximaal een week.

Waar komt knoflookbrood vandan?

Ondanks de hoeveelheid knoflook komt knoflookbrood van origine uit Bruschetta in Italië. Een gerecht dat in de 15e eeuw ontstaan is en tegenwoordig over de hele wereld gegeten wordt.

Waarbij eet je knoflookbrood?

Je kunt knoflookbrood bij veel verschillende soorten gerechten eten. Denk bijvoorbeeld aan een knapperige salade, als aperitief of bij een kom zelfgemaakte tomatensoep. Ook heerlijk als tussentijdse snack!

Wat vind je van dit recept?

27 waarderingen
😍
27
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
346.59 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
33.37 g
1.32 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
21.68 g
13.83 g
Eiwitten
5.18 g
Vezels
2.13 g
Natrium
959.72 mg
Mineralen
Ijzer
0.89 mg
Calcium
26.95 mg
Magnesium
18.06 mg
Kalium
18.06 mg
Fosfor
69.26 mg
Koper
0.07 mg
Zink
0.53 mg
Jodium
0.07 µg
Selenium
0 µg
Vitamines
Vitamine C
4.83 mg
Vitamine D
0.3 mg
Vitamine A
0.27 mg
Vitamine B1
0.06 mg
Vitamine B2
0.04 mg
Vitamine B6
0.05 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
17.08 µg
Vitamine E
0 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Knoflookbrood"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.