Ohmydish.nl


Zalm en snijbonen risotto

Een goede zalm en snijbonen risotto hoeft niet heel moeilijk te zijn om te maken. Geef het een frisse smaak door selderij en citroen toe te voegen.

Zalm en snijbonen risotto
35 minuten 2 personen Hoofdgerechten
Zalm en snijbonen risotto

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 2 zalm filets
  • Grote hand verse snijbonen
  • 1 sjalot
  • 2 knoflookteentjes
  • 3 selderij stengels
  • 150 gram risotto rijst
  • halve prei
  • halve liter vis bouillon
  • halve citroen (zeste + sap)
  • Olijfolie
  • Peper en zout naar smaak
Zalm en snijbonen risotto ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Snijplank en koksmes
  • Grote bakpan
  • Siliconen spatel
  • Middelgrote pan

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

35 minuten 2 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zalm-en-snijbonen-risotto


Voorbereiding -- 10 minuten

Pel en snijd het sjalotje en de teentjes knoflook fijn. Was de prei goed schoon en zorg dat er geen zand meer tussen de bladeren zit. Snijd een halve prij in dunne, halve ringen. Snijd de snijbonen en selderij stengels in stukjes. Verhit in de tussentijd de visbouillon in de middelgrote pan. Kook de snijbonen 3-4 minuten in de visbouillon en haal deze er na deze tijd uit. Snijd de zalm filets in hapklare stukken.

Zalm en snijbonen risotto Zalm en snijbonen risotto

De risotto koken -- 25 minuten

Verhit wat olijf olie in de grote bakpan en fruit de gesneden sjalot en knoflook tot deze glazig is. Dit duurt meestal maar een minuutje. Voeg dan de risotto toe en bak deze ook glazig, terwijl je zachtjes roert. In 5 tot 10 minuten (afhankelijk van de risotto soort) wordt de risotto glazig. Voeg dan beetje bij beetje de visbouillon toe en roer zacht. Voeg pas nieuwe visbouillon toe wanneer de vorige schep opgenomen is door de risotto. Herhaal deze stap totdat de risotto goed gaar is, controleer dit door te proeven. Is de risotto korrel nog wat hard van binnen, ga dan nog even door.

Verhit olijf olie in de andere bakpan en bak de selderij stengels en prei aan voor 2 minuten. Voeg dan aan dezelfde pan de stukken zalm filet toe en bak deze 2 tot 3 minuten mee. Voeg deze dan toe aan de risotto rijst en bak nog even mee. Rasp de zeste van een citroen en voeg sap van een halve citroen toe. Breng op smaak met peper en zout, eet smakelijk !


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!



Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.