Zalm en snijbonen risotto
😍 13Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Zalm en snijbonen risotto

Een goede zalm en snijbonen risotto hoeft niet heel moeilijk te zijn om te maken. Geef het een frisse smaak door selderij en citroen toe te voegen.

35 minuten
2 personen
Zalm en snijbonen risotto ingrediënten
Recept zalm en snijbonen risotto

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 10-05-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 35 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
25 minuten
Totale tijd
35 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Pel en snijd het sjalotje en de teentjes knoflook fijn. Was de prei goed schoon en zorg dat er geen zand meer tussen de bladeren zit. Snijd een halve prij in dunne, halve ringen.

Snijd de snijbonen en selderij stengels in stukjes. Verhit in de tussentijd de visbouillon in de middelgrote pan. Kook de snijbonen 3-4 minuten in de visbouillon en haal deze er na deze tijd uit. Snijd de zalm filets in hapklare stukken. 

Zalm en snijbonen risotto
Zalm en snijbonen risotto

De zalm en snijbonen risotto afmaken – 25 minuten

Verhit wat olijf olie in de grote bakpan en fruit de gesneden sjalot en knoflook tot deze glazig is. Dit duurt meestal maar een minuutje. Voeg dan de risotto toe en bak deze ook glazig, terwijl je zachtjes roert. In 5 tot 10 minuten (afhankelijk van de risotto soort) wordt de risotto glazig.

Voeg dan beetje bij beetje de visbouillon toe en roer zacht. Voeg pas nieuwe visbouillon toe wanneer de vorige schep opgenomen is door de risotto. Herhaal deze stap totdat de risotto goed gaar is, controleer dit door te proeven.

Is de risotto korrel nog wat hard van binnen, ga dan nog even door. Verhit olijf olie in de andere bakpan en bak de selderij stengels en prei aan voor 2 minuten. Voeg dan aan dezelfde pan de stukken zalm filet toe en bak deze 2 tot 3 minuten mee.

Voeg deze dan toe aan de risotto rijst en bak nog even mee. Rasp de zeste van een citroen en voeg sap van een halve citroen toe. Breng op smaak met peper en zout, eet smakelijk !

Wat vind je van dit recept?

13 waarderingen
😍
13
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
436.47 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
27.22 g
1.84 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
23.2 g
5.74 g
Eiwitten
31.26 g
Vezels
4.95 g
Natrium
2314.86 mg
Mineralen
Ijzer
3.75 mg
Calcium
185.9 mg
Magnesium
65.11 mg
Kalium
65.11 mg
Fosfor
361.88 mg
Koper
0.39 mg
Zink
1.71 mg
Jodium
32.39 µg
Selenium
3.79 µg
Vitamines
Vitamine C
47.57 mg
Vitamine D
11.25 mg
Vitamine A
38.18 mg
Vitamine B1
0.41 mg
Vitamine B2
0.58 mg
Vitamine B6
0.79 mg
Vitamine B12
4.13 µg
Foliumzuur
54.73 µg
Vitamine E
0.91 mg
Vitamine K
6.48 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Zalm en snijbonen risotto"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.