Een twist op een standaard lasagne is deze open lasagne. Recept voor twee personen, deze open lasagne is klaar in 40 minuten.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 01-05-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Vul de middelgrote pan met water, voeg flink wat zout toe en breng het water aan de kook. Bereid in de tussentijd 250 ml runderbouillon voor.
Je kunt deze met behulp van bouillon maken, maar je kunt deze ook kant en klaar kopen in de supermarkt.
Maak een handvol kastanjechampignons en witte champignons schoon. Sla de knoflook fijn (met behulp van je koksmes) en snijd deze fijn, zet apart.
Maak de prei schoon, zorg dat er geen zand meer tussen de bladeren zit. Snijd de prei in ringen en zet apart.
Kook de lasagnevellen al dente in de middelgrote pan met daarin het gekookte water met zout.
Verhit wat olijfolie in de grote bakpan terwijl de lasagnevellen aan het koken zijn. Fruit de gesneden champignons 2 tot 3 minuten aan.
Voeg dan de gesneden champignons toe en bak deze samen met de bacon en prei een minuut of 5 mee. Roer zo nu en dan.
Als de bacon krokant is voeg je de runderbouillon toe, zet dan ook het vuur hoger. Kook het gerecht totdat tenminste de helft van het vocht eruit gekookt is.
Controleer of de lasagnevellen goed zijn, de lasagnevellen moeten al dente zijn, wat inhoudt dat ze nog niet helemaal gaar zijn.
De lasagnevellen zullen namelijk verder garen als je deze toevoegt aan de saus. Haal de lasagnevellen uit de pan zodra deze al dente zijn.
Voeg room toe aan de grote bakpan en roer goed door de saus. Blijf de saus verhitten totdat deze ingedikt is.
Voeg gedroogde tijm toe naar smaak en breng verder op smaak met peper en zout. Kook de saus nog een aantal minuten en voeg dan de lasagne vellen toe.
Zet het vuur lager en kook het geheel nog een aantal minuten, totdat de lasagnevellen helemaal gaar zijn.
Serveer dit gerecht door 6 lasagnevellen op elkaar te stapelen met saus ertussenin. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.