Ohmydish.nl


Open lasagne

Een twist op een standaard lasagne is deze open lasagne. Recept voor twee personen, deze open lasagne is klaar in 40 minuten.

Open lasagne
40 minuten 2 personen Hoofdgerechten
Open lasagne

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Handvol kastanjechampignons
  • Handvol witte champignons
  • 250 ml runderbouillon
  • 250 gram bacon
  • 1 prei
  • Olijfolie
  • Gedroogde tijm
  • 100 ml room
  • 12 lasagnevellen
  • 1 knoflookteen
  • Zout en peper (staat niet op de ingrediënten foto)
Open lasagne ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Grote bakpan
  • Middelgrote pan
  • Koksmes en snijplank
  • Houten lepel

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

40 minuten 2 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/open-lasagne


Voorbereiding -- 10 minuten

Vul de middelgrote pan met water, voeg flink wat zout toe en breng het water aan de kook. Bereid in de tussentijd 250 ml runderbouillon voor. Je kunt deze met behulp van bouillon maken, maar je kunt deze ook kant en klaar kopen in de supermarkt. Maak een handvol kastanjechampignons en witte champignons schoon. Sla de knoflook fijn (met behulp van je koksmes) en snijd deze fijn, zet apart. Maak de prei schoon, zorg dat er geen zand meer tussen de bladeren zit. Snijd de prei in ringen en zet apart.

Open lasagne Open lasagne

Kooktijd -- 30 minuten

Kook de lasagnevellen al dente in de middelgrote pan met daarin het gekookte water met zout. Verhit wat olijfolie in de grote bakpan terwijl de lasagnevellen aan het koken zijn. Fruit de gesneden champignons 2 tot 3 minuten aan. Voeg dan de gesneden champignons toe en bak deze samen met de bacon en prei een minuut of 5 mee. Roer zo nu en dan. Als de bacon krokant is voeg je de runderbouillon toe, zet dan ook het vuur hoger. Kook het gerecht totdat tenminste de helft van het vocht eruit gekookt is.

Controleer of de lasagnevellen goed zijn, de lasagnevellen moeten al dente zijn, wat inhoudt dat ze nog niet helemaal gaar zijn. De lasagnevellen zullen namelijk verder garen als je deze toevoegt aan de saus. Haal de lasagnevellen uit de pan zodra deze al dente zijn.

Voeg room toe aan de grote bakpan en roer goed door de saus. Blijf de saus verhitten totdat deze ingedikt is. Voeg gedroogde tijm toe naar smaak en breng verder op smaak met peper en zout. Kook de saus nog een aantal minuten en voeg dan de lasagne vellen toe. Zet het vuur lager en kook het geheel nog een aantal minuten, totdat de lasagnevellen helemaal gaar zijn.

Serveer dit gerecht door 6 lasagnevellen op elkaar te stapelen met saus ertussenin. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


Volgend recept →
Kip in romige kokos rijst

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.