Specifiek voor degene die blij worden als de verse vijgen weer in de winkels liggen. Romige pasta met ham en verse vijgen is klaar in 15 minuten. Mmm! Laat een reactie achter
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pasta-met-ham-en-verse-vijgen
Kook de pasta in de middelgrote pan gevuld met water en zout tot deze al dente is. Dat zal ongeveer 10 minuten duren, afhankelijk van het type spaghetti.
Pel en snijd ondertussen de sjalot en knoflookteen fijn. Was de vijgen onder koud stromend water en dep ze droog met keukenpapier. Verwijder de steeltjes en snijd de vijgen in partjes en zet deze opzij.
Verhit olijfolie in een middelgrote bakpan en fruit de sjalot en knoflook aan voor ongeveer 2 minuten. Voeg de vijgenpartjes en room toe en laat ongeveer een minuut koken.
Giet de spaghetti af en voeg deze bij de room en vijgen. Meng goed en breng op smaak met peper, zout is waarschijnlijk niet nodig omdat de kaas en ham al zout genoeg zijn.
Verdeel de spaghetti over 2 borden en plaats 3 plakken ham per bord. Maak de pasta af met geraspte Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!
Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!