Pasta met ham en verse vijgen
😍 1Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Pasta met ham en verse vijgen

Specifiek voor degene die blij worden als de verse vijgen weer in de winkels liggen. Romige pasta met ham en verse vijgen is klaar in 15 minuten. Mmm!

15 minuten
2 personen
Pasta met ham en verse vijgen ingrediënten
Recept pasta met ham en verse vijgen

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 30-10-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 28-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
5 minuten
Totale tijd
15 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Kook de pasta in de middelgrote pan gevuld met water en zout tot deze al dente is. Dat zal ongeveer 10 minuten duren, afhankelijk van het type spaghetti.

Pel en snijd ondertussen de sjalot en knoflookteen fijn. Was de vijgen onder koud stromend water en dep ze droog met keukenpapier. Verwijder de steeltjes en snijd de vijgen in partjes en zet deze opzij. 

Pasta met ham en verse vijgen
Pasta met ham en verse vijgen

Pasta met ham en verse vijgen afmaken – 5 minuten

Verhit olijfolie in een middelgrote bakpan en fruit de sjalot en knoflook aan voor ongeveer 2 minuten. Voeg de vijgenpartjes en room toe en laat ongeveer een minuut koken.

Giet de spaghetti af en voeg deze bij de room en vijgen. Meng goed en breng op smaak met peper, zout is waarschijnlijk niet nodig omdat de kaas en ham al zout genoeg zijn.

Verdeel de spaghetti over 2 borden en plaats 3 plakken ham per bord. Maak de pasta af met geraspte Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

1 waardering
😍
1
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
791.92 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
64.44 g
15.57 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
41.14 g
21.3 g
Eiwitten
40.6 g
Vezels
5.23 g
Natrium
1840.78 mg
Mineralen
Ijzer
3.11 mg
Calcium
514.57 mg
Magnesium
96.61 mg
Kalium
96.61 mg
Fosfor
770.08 mg
Koper
0.42 mg
Zink
5.62 mg
Jodium
1.09 µg
Selenium
0.04 µg
Vitamines
Vitamine C
8.24 mg
Vitamine D
0.98 mg
Vitamine A
0.4 mg
Vitamine B1
0.49 mg
Vitamine B2
0.46 mg
Vitamine B6
0.36 mg
Vitamine B12
1.25 µg
Foliumzuur
15.47 µg
Vitamine E
0.16 mg
Vitamine K
5.73 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Pasta met ham en verse vijgen"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.