Spinazie en ricotta ravioli
😍 6Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Spinazie en ricotta ravioli vegetarisch

Recept voor verse spinazie en ricotta ravioli, echt ontzettend de moeite waard. Heel makkelijk gerecht met zelfgemaakte ricotta.

50 minuten
4 personen
Spinazie en ricotta ravioli ingrediënten
Recept spinazie en ricotta ravioli

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 23-02-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
35 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
50 minuten

Zelf ricotta maken – 20 minuten + wachttijd

We beginnen met het maken van de ricotta. Het is super makkelijk en super lekker. Verwarm de melk en karnemelk in de middelgrote pan op matig vuur tot je een temperatuur bereikt van ongeveer 80 graden. Als je geen thermometer hebt, betekent dit net onder het kookpunt.

Blijf regelmatig roeren, je wil juist dat de melk gaat schiften. Als de melk begint te schiften, zet je het vuur uit en laat je het ongeveer 15 minuten staan. Zet een fijne zeef met kaasdoek klaar in de wasbak, je kunt ook een schone theedoek gebruiken.

Giet de geschifte melk door de kaasdoek en voeg een theelepel zout toe terwijl het mengsel nog in de kaasdoek zit. Zet in de koelkast tot het volledig is afgekoeld, je zult merken dat al het vocht is onttrokken.

Dat is geweldig, vind je ook niet? Want wat er overblijft, is de smaakvolle ricotta! Je kunt de zelfgemaakte ricotta in een afgesloten bak bewaren tot wel 5 dagen. 

Spinazie en ricotta ravioli
Spinazie en ricotta ravioli

Voorbereiden van het pasta deeg – 15 minuten

Als je verse spinazie gebruikt, moet je het waarschijnlijk nog wassen in koud water. Misschien wel twee keer, om er zeker van te zijn dat al het zand is verwijderd.

Je kunt ook de dikkere steeltjes verwijderen, afhankelijk van welk type spinazie je gebruikt. Gebruik een slacentrifuge om de spinazie te drogen. Je kunt uiteraard ook eventueel diepvries spinazie gebruiken.

Verhit olijfolie in een grote bakpan en voeg de spinazie toe, je zult ze in gedeeltes toe moeten voegen omdat het anders niet zal passen. Kook de spinazie tot deze volledig is geslonken.

Breng op smaak met peper en zout en laat een beetje afkoelen. Gebruik een blender om de spinazie vervolgens zo fijn mogelijk te maken. Gebruik ongeveer 100 gram spinazie voor het pasta deeg en voeg de bloem en het ei toe.

Mix op matige snelheid als je een elektrische mixer gebruikt tot er een deegbal ontstaat. Het deeg mag niet te plakkerig zijn. Wikkel de deeg bal met folie en leg in de koelkast voor ongeveer een uur.

Pel en snijd de sjalot en knoflookteen zo fijn mogelijk. Hak de pijnboompitten grof.

Koken van de spinazie en ricotta ravioli – 15 minuten

Snijd de basilicum grof en meng met de ricotta, pijnboompitten, spinazie, sjalot en knoflook en breng op smaak met peper en zout. Zet de vulling apart en vul een grote pan met water en breng aan de kook.

Haal de pasta uit de koelkast en verdeel in 4 gelijke balletjes. Rol deze een voor door de pasta machine tot je 4 plakken deeg hebt van een dikke van ongeveer stand 6.

Leg de plakken naast elkaar op een licht bebloemd werkblad en verdeel de vulling over 2 van de plakken. Houd een kleine ruimte tussen elke lepel vulling.

Je kunt de ravioli zo groot maken als je wil. Leg de andere plakken erop en gebruik je handen om voorzichtig de lucht rondom de vulling eruit te duwen.

Gebruik de ravioli snijder om gelijke vierkanten te snijden. Kook de vers gemaakte ravioli voor ongeveer 2 tot 3 minuten.

Verse pasta hoeft niet lang te koken, dus blijf erbij terwijl de pasta kookt. Je kunt ook zien of de ravioli gaar is als deze gaat drijven.

Serveer met meer geraspte parmezaanse kaas en garneer eventueel met basilicum blaadjes, eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

6 waarderingen
😍
6
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
584.4 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
51.76 g
12.24 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
27.12 g
10.14 g
Eiwitten
30.95 g
Vezels
4.22 g
Natrium
660.25 mg
Mineralen
Ijzer
5.01 mg
Calcium
567.1 mg
Magnesium
125.26 mg
Kalium
125.26 mg
Fosfor
611.36 mg
Koper
0.62 mg
Zink
4.61 mg
Jodium
5.79 µg
Selenium
5.25 µg
Vitamines
Vitamine C
41.16 mg
Vitamine D
0.6 mg
Vitamine A
0.65 mg
Vitamine B1
0.39 mg
Vitamine B2
0.79 mg
Vitamine B6
0.44 mg
Vitamine B12
1.65 µg
Foliumzuur
94.82 µg
Vitamine E
1.49 mg
Vitamine K
302.9 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Spinazie en ricotta ravioli"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.