Ohmydish.nl


Penne all'arrabiata

Een klassieke penne all'arrabiata is super makkelijk te maken met weinig ingrediënten. Een pittige tomatensaus met knoflook en verse basilicum.

30 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Penne all'arrabiata

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 400 gram penne pasta
  • 3 knoflooktenen
  • 1 of 2 rode chili peper(s)
  • olijfolie
  • 600 gram tomaat uit blik
  • paar takjes verse basilicum
  • zout naar smaak
  • flinke handvol parmezaanse kaas schaafsels
Penne all'arrabiata ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • grote pan
  • schuimspaan
  • snijplank & koksmes
  • diepe bakpan
  • houten lepel
  • optioneel: dunschiller

Bereiden


30 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/penne-allarrabiata


Voorbereiding – 10 minuten

Vul een grote pan met water, voeg een snuf zout toe en breng aan de kook. Kook de penne in het kokende water, zorg dat deze nog niet volledig al dente is want we gaan de pasta nog verder koken in de saus.

Pel ondertussen de knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwijder eventueel de zaadlijsten van de chili pepers en snijd deze fijn. 

Je kunt eventueel zelf kaas schaafsels maken met een dunschiller, maar je kunt ook gebruik maken van voorgeschaafde kaas. Haal de basilicumblaadjes van de takjes af.

Penne all'arrabiata
Penne all'arrabiata

Penne all'arrabiata afmaken – 20 minuten

Verhit een scheutje olijfolie in een diepe bakpan en fruit hierin de knoflook en chili pepers. Houd een aantal basilicum blaadjes apart voor de garnering en voeg de rest van de blaadjes en de takjes toe en bak deze nog kort mee. 

Schenk er dan de 600 gram tomaten uit blik bij en laat het gerecht ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met zout en verwijder de takjes van de basilicum.

Gebruik een schuimspaan om de penne pasta met een klein beetje van het pasta water toe te voegen. Kook de pasta nog even in de saus tot deze al dente is en de saus de juiste dikte heeft. 

Breng de penne all'arrabiata nogmaals op smaak met zout. Maak de pasta af met de apart gehouden basilicum en kaas schaafsels, eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
8 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Paas cakerol met mango
Volgend recept →
Aardappel goulash

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!