Een klassieke penne all'arrabiata is super makkelijk te maken met weinig ingrediënten. Een pittige tomatensaus met knoflook en verse basilicum.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 30-03-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 29-07-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/penne-allarrabiata
Vul een grote pan met water, voeg een snuf zout toe en breng aan de kook. Kook de penne in het kokende water, zorg dat deze nog niet volledig al dente is want we gaan de pasta nog verder koken in de saus.
Pel ondertussen de knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwijder eventueel de zaadlijsten van de chili pepers en snijd deze fijn.
Je kunt eventueel zelf kaas schaafsels maken met een dunschiller, maar je kunt ook gebruik maken van voorgeschaafde kaas. Haal de basilicumblaadjes van de takjes af.
Verhit een scheutje olijfolie in een diepe bakpan en fruit hierin de knoflook en chili pepers. Houd een aantal basilicum blaadjes apart voor de garnering en voeg de rest van de blaadjes en de takjes toe en bak deze nog kort mee.
Schenk er dan de 600 gram tomaten uit blik bij en laat het gerecht ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met zout en verwijder de takjes van de basilicum.
Gebruik een schuimspaan om de penne pasta met een klein beetje van het pasta water toe te voegen. Kook de pasta nog even in de saus tot deze al dente is en de saus de juiste dikte heeft.
Breng de penne all'arrabiata nogmaals op smaak met zout. Maak de pasta af met de apart gehouden basilicum en kaas schaafsels, eet smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 30-03-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 29-07-2023
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.