Ohmydish.nl


Penne all'arrabiata

Een klassieke penne all'arrabiata is super makkelijk te maken met weinig ingrediënten. Een pittige tomatensaus met knoflook en verse basilicum.

Penne all'arrabiata
30 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Penne all'arrabiata

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 400 gram penne pasta
  • 3 knoflooktenen
  • 1 of 2 rode chili peper(s)
  • olijfolie
  • 600 gram tomaat uit blik
  • paar takjes verse basilicum
  • zout naar smaak
  • flinke handvol parmezaanse kaas schaafsels
Penne all'arrabiata ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • grote pan
  • schuimspaan
  • snijplank & koksmes
  • optioneel: dunschiller
  • diepe bakpan
  • houten lepel

Bereiden

30 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/penne-allarrabiata


Voorbereiding – 10 minuten

Vul een grote pan met water en zout en breng aan de kook. Kook de penne in het kokende water, zorg dat deze nog niet volledig al dente is want we gaan de pasta nog verder koken in de saus.

Pel ondertussen de knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwijder eventueel de zaadlijsten van de chili peper en snijd deze fijn. 

Je kunt eventueel zelf kaas schaafsels maken met een dunschiller. Haal de basilicumblaadjes van de takjes af.

Penne all'arrabiata
Penne all'arrabiata

Penne all'arrabiata afmaken – 20 minuten

Verhit een scheutje olijfolie in een diepe bakpan en fruit hierin de knoflook en chili peper. Houd een aantal basilicum blaadjes apart voor de garnering en voeg de rest van de blaadjes en de takjes toe en bak deze nog kort mee. 

Schenk er dan de tomaten uit blik bij en laat het ongeveer 10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout en verwijder de takjes van de basilicum.

Gebruik een schuimspaan om de penne pasta met een klein beetje van het pasta water toe te voegen. Kook de pasta nog even in de saus tot deze al dente is en de saus de juiste dikte heeft. 

Breng dan nogmaals op smaak met zout. Maak de pasta af met de apart gehouden basilicum en kaas schaafsels, eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
5 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


← Vorig recept
Paas cakerol met mango
Volgend recept →
Rauwkostsalade

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.