Een klassieke penne all'arrabiata is super makkelijk te maken met weinig ingrediënten. Een pittige tomatensaus met knoflook en verse basilicum.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 30-03-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Vul een grote pan met water, voeg een snuf zout toe en breng aan de kook. Kook de penne in het kokende water, zorg dat deze nog niet volledig al dente is want we gaan de pasta nog verder koken in de saus.
Pel ondertussen de knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwijder eventueel de zaadlijsten van de chili pepers en snijd deze fijn.
Je kunt eventueel zelf kaas schaafsels maken met een dunschiller, maar je kunt ook gebruik maken van voorgeschaafde kaas. Haal de basilicumblaadjes van de takjes af.
Verhit een scheutje olijfolie in een diepe bakpan en fruit hierin de knoflook en chili pepers. Houd een aantal basilicum blaadjes apart voor de garnering en voeg de rest van de blaadjes en de takjes toe en bak deze nog kort mee.
Schenk er dan de 600 gram tomaten uit blik bij en laat het gerecht ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met zout en verwijder de takjes van de basilicum.
Gebruik een schuimspaan om de penne pasta met een klein beetje van het pasta water toe te voegen. Kook de pasta nog even in de saus tot deze al dente is en de saus de juiste dikte heeft.
Breng de penne all'arrabiata nogmaals op smaak met zout. Maak de pasta af met de apart gehouden basilicum en kaas schaafsels, eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.